Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Indiana 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se to nedá brát jako horor (i když, několik náznaků hororové atmosféry tu je), ale hlavně je to komedie a to celkem slušná. Většina lidí to koupí celkem směšně, souboje Jasona a Freddyho jsou udělané celkem dobře, ale tak, že se tomu nejde negebit (což asi bylo myšleno). Prostě dobrá komedie. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Kto bol cely cas dobry, posluchal, mal dobre znamky...a tak..zasluzi si FREDDYHOOOO! kto bol este lepsi...dostane JASONAAAA! a ten,kto je skvely, ma nacuvaci pristroj,takze pocuje VSETKO a znamky ma skvele,lebo jeho tatko je riaditelom, dostane FREDDY vs. JASON !!! welcome to the HELL meine Freunde. Dufam,ze sa budete bavit...ak nie skoncite ako jedna z obeti... ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá řežba. Tenhle crossover dvou hororových monster z větší části fakt funguje. Jason i Freddie jsou zde parádně vyobrazení a dávají pořádně zabrat teenagerům i sobě navzájem. Freddie tu není tolik kreaitvní co se týče snového světa, ale bohatě to vynahrazuje tím, že je tu fakt slušnej drsňák a hovado se svým typicky úchylným smyslem pro humor. Režisér hlavně skvěle zvláknul brutalitu, díky který je tenhle horor dokonce i místy strašidelný. Slabým článkem jsou tu teenageři, kteří jsou napsaní příšerně, takže říkají i dělají kraviny, ale na druhou stranu jich je hodně a rychle postupně umírají - Neberou moc prostoru hlavním hvězdám a obstojně plní svou roli oběti. Opravdu hodně solidní slasher, který je dokonce jedním z nejlepších filmů s Freddym Kruegerem. (7/10) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Freddyho dlouhé, ostré nože, pruhovaný svetr a elegantní, nezbytný klobouk, versus Jasonova dlouhá mačeta, hutné "botasky", otrhané hadry a kultovní hokejová maska. Už jen výskyt těchto dvou legendárních hororových ikon proti sobě v jednom filmu, může být pro hororové fanoušky a osoby se zálibou v těchto postavách, jevem nadmíru lákavým a líbivým. Film je klasicky diváckým hitem, určeným především pro osoby mladistvé. To především díky osvědčenému schématu. Parta mladých lidí, užívajících si drogy, trávu, alkohol a sex, se dostává do krvavého objetí postav, o nichž musí zjistit, co jsou zač a jak je poslat zpět, odkud přišly. Film je namíchán s komedií, avšak ještě docela v únosných mezích. Řemeslně je zvládnut velmi slušně. Nabitý akcí, dobrými scénami, i humorem. Kupříkladu Freddy alias stonožka a jeho vodní dýmka, nebo Jason a vyhulující borci kdesi v poli. Závěrečný souboj mezi chlapíkem z Elm Street a týpkem od Křišťálového jezera je zdařilý a taktéž poměrně dost brutální a krvavý. Freddy vs. Jason je průměrný, prvoplánově řeznický, místy možná i lehce uvalený. Ale i přes to všechno, já jsem se bavila a líbilo se mi to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě rovnocenné ikony filmového mordu se setkávají v hodně krvavém a nekontrolovatelném béčku, které tu a tam převyšuje předešlá nekonečná pokračování. Topič z Elm Street Freddy a neplavec z Crystal Lake Jason se tak společně objevují v naivním a uskákaném příběhu, dějově a mytologicky docela otravném (navrch s jakýmsi dobovým teen komičnem), který docela vyzdvihuje krvavé finále. Do té doby tu máme klasickou teenagerovskou vyvražďovačku: prsatá hlavní hrdinka, travař, užvaněná černoška a další zaměnitelné kusy, kdy to relativně svižně utíká (tedy jenom ve chvílích, než někdo z nich otevře pusu). O ně každopádně příliš nejde, tvoří jenom vatu k tomu, aby se mohl režisér v dobře střiženém a zábavném závěru dostatečně vyřádit. Což se mu s přivřením obou očí daří. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)
  • Betsy Palmer, ktorá hrala Jasonovu mamu v predchádzajúcich dieloch Piatku 13., bola požiadaná, aby si zopakovala úlohu pani Pamely Voorhees, ale odmietla kvôli nízkemu platu, ktorý jej bol ponúknutý. (Nekrofil)
  • Postavu Willa Rollinse měl původně ztvárnit Brad Renfro. Necelý týden před začátkem natáčení byl ale nakonec do role obsazen Jason Ritter, i když ze začátku se producentům nezamlouval. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama