Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Recenze (480)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tak zábavný, kolik nabízí jeho potenciál, brázdí si to tenhle gore-crossover ve vražedném tempu krvavými splašky někam do nitra divácké staré školy a bez ochrnutí zbytečnými vysvětlovačkami nabírá sympatický směr k vrstvě moderního a tučného popcornu. Zbylo místo na příjemně úchylný humor, tuny nadsázky a sympatické pomrkávání na ty co vědí. Přiznávám, že 4* je hodnocení mírně subjektivní, ale nemohu opomenout svrbění konečků prstů a neskutečnou vnitřní radost, kterou jsem zažíval při finální bitce za mohutného vřískání kytar Machine Head, Ill Nino a Spineshank. Nevím, jestli se mi podobné přání ještě někdy splní ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

3* nevýrazné hvězdičky pro toho, kdo nikdy nepodlehl kouzlu hororů, které vznikaly na přelomu osmdesátých a devadesátých let. 4* pro toho, kdo si pamatuje kolik dílů má Pátek 13tého a jak se Freddy vlastně dostal do ďáblova ringu. A 5* pro toho, kdo vyjmenuje i všechny podtituly Noční můry, kdo si s nostalgickou slzou vzpomíná na Maniac Copa a kdo ví, co má Ash přidělané na pracce. Parádní střet dvou legend s dynamickou režií a tunou vydatných hlášek… ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Freedie ze série Nočních můr se na ulici potkal s Jasonem z Pátka 13náctého. Obě série v úpadku. A tenhle film jako poslední možná záchrana obou legend funguje velmi dobře a nabízí možnost, jak pokračovat zajímavějším způsobem ve starých známých příbězích. Crossover obou slavných postav i díky Ronny Yuovi dopadl velmi dobře, což překvapí nejednoho fanouška hororů. Freedie je vynikající a noční můry promyšlené. Žádné hluboké významy tu nenajdete, ale krve tu je docela dost!! :)) Krom obou postav potěší i mladá (a vnadná) hlavní postava a jen doufám, že příště se k oběma klukům z 80sátek přidá další legenda... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Dvě legendární postavy z dob, kdy se do videa strkala prakticky jakákoliv nahraná kazeta. Freddy Kruger z kultovního hororu „Noční můra v Elm Street“ a proti němu další vraždící přízrak Jason Voorhees z hororové série „Pátků 13“. Samostatně jsem žádné z legend nikdy nepropadla, ale vidět je spolu (teda proti sobě) tak to je jiná. Akční nářez, kterému nechybí kromě krvavých cákanců ani humor i když trochu úchylný. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako akční komedie super. Jako horor na hovno. Ale přijde mi že tvůrci opravdu zamýšleli natočit spíše akční komedii (tu "vtipnou" scénu s nahou prdelí tam nepočítám) vrchol filmu je když se Freddy převlíkne za stonožku a jde si zahulit.... ne vážně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. How Can I Live - Ill Nino [3:18] ,2. When Darkness Falls - Killswitch Engage [4:02] ,3. Beginning of the End - Spineshank [3:32] ,4. Sun Doesn't Rise - Mushroomhead [3:16] ,5. Condemned Until Rebirth - Hatebreed [2:07] ,6. Snap - Slipknot [2:42] ,7. Army of Me - Chimaira [4:21] ,8. The After Dinner Payback - From Autumn to Ashes [2:50] ,9. Leech - Sevendust [4:30] ,10. Bombshell - Powerman 5000 [3:14] ,11. Welcome to the Strange - Murderdolls [4:19] ,12. Out of My Way - Seether [3:51] ,13. Inside the Cynic - Stone Sour [3:23] ,14. Swinging the Dead - Devildriver [3:38] ,15. The Waste - Sepultura/Mike Patton [3:39] ,16. Middle of Nowhere - The Blank Theory [4:05] ,17. Ether - Nothingface [3:43] ,18. Trigger - In Flames [4:56] ,19. 11th Hour - Lamb of God [3:44] ,20. Electrocute (We Were) - Type O Negative [6:49], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Originálny scenár verzus absolútne nevhodná humorná réžia Ronnyho Yu, ktorý kvôli humoru zmasakroval už aj inú hororovú legendu, Chuckyho. Hnusí sa mi, ak je pchaný humor do legiend, ktoré boli (v 80. rokoch) postavené alebo na vážnosti, alebo aj na humore, ale podstatne morbídnejšom. Tento crossover je šou za každú cenu a to sa mi nepáči, pretože ako Freda Kruegera, tak snáď aj Jasona Voorheesa mám celkom rád. Snímka je síce povinnosť pre fanúšika oboch kultových vyvražďovačských sérií, lenže, komu držať palce? Je zaujímavé počúvať, ako sa s tým pobil skladateľ Graeme Revell, ale to je asi tak všetko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je zkratka rezba jak hovado. Pribeh filmu je docela slusnej, navic to vicemene dava vse smysl a dostat tyhla dva kingy k sobe byl genialni napad, taky proto, ze kazdej ma uplne jinej styl, Jason proste jde a seka, kdezto Freddy machruje a hlaskuje. Vetsinu casu sice jede kazdej sam za sebe, tu zabiji Jason, tu Freddy, ale je to neskutecne krvavy, sekaj se vsemozny udy a mrtvoly jdou do desitek. Navic perfektni atmosfera, fungujici lekacky a na hororovej zanr solidni herci. No a kdyz se pak tyhle dva masakratori postavi proti sobe, tak nastanou totalni hyper jatka, ze cloveka zamrzi, ze se k sobe dostali az ve finale, akorat trochu to u Freddyho prehnali, misty vypada jak nakej wrestlingovej tajtrlik a Jason oproti nemu jak nehybna hora. Jinak triky jsou na hodne slusny urovni a hudba je pekelne drsna. Tohle se Ronnymu fakt povedlo. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se New Line cinema podařilo to, co se plánovalo od sedmého dílu, tedy svést dohromady dvě největší slasherové ikony. Možná je scénář trochu divočejěí a Ronny Yu dává jasně najevo, že není horrorář ale akční režisér, ale funguje to. A funguje to kurevsky dobře. Trochu zamrzí trapný protikuřácký džihád v úvodu, ale celé to propojení má svým způsobem logiku a i když se mi inovace u fungujících postav příliš nelíbí, ztvárnění Jasona mě naprosto dostalo. Tleskám Ronnymu, zase (po Bride of Chucky) to dokázal. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

When the son of a hundred maniacs battles an unstoppable killing machine... Hovád Freddy versus hovád Jason! Někdo jako já nemůže odolat, ale je pravda že objektivním pohledem to mohlo být lepší. Jako krizovou vidím asi půlhodinu ve středu filmu kdy se nic pořádnýho neděje, to znamená málo krve:) Asi takhle, pod názvem Freddy vs. Jason by měla být rubačka od začátku do konce, s desítkama mrtvých puberťáků a nakonec nářezovym soubojem těch dvou prasat. Ale puberťáků je mrtvá jen tak desítka a souboj těch dvou prasat není až tak dechberoucí. Ale jo, většinou prdel a celkem brutální smrti v čele s úvodním Jasonovým přibitím holky mačetou na strom (což vypadá skvěle) a Jasonovým složením (doslova i s postelí) jednoho nesympatickýho burana. Do toho Freddy hází svoje typický hlášky, takže žádný zklamání nepřichází v úvahu. (P.S. viděno poté 2018 a sakra, ten dojem prudce klesl) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo som videl minulý týždeň inú Yuovu úchylárnu Chuckyho nevesta, mal som asi prehnané očakávania. Na rozdiel od nej totiž síce tento crossover disponuje aspoň nejakým scenárom, avšak dosť sa vytratili pošahané vtípky, kvôli ktorým som si to chcel vlastne pozrieť. Na druhej strane, obom pánom ide ich remeslo temer tak dobre ako v časoch najväčšej slávy a Yu je celkom fajn režisér. Takže u mňa 5/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Starší díly těchto sérií jsem viděl jenom minimálně, maximálně jeden až dva z každé a to ještě ty nejstarší. Z těch nových jen občas nějakou tu scénku, ale nikdy ne celý. A tak mě docela překvapilo, jak tohle byl zábavnej snímek. Pravda, člověk si nejdřív musí zvyknout na tu nesmrtelnost titulních hrdinů, ale je to zábavná akční jízda. Nedospělci jsou jako obvykle jenom do počtu, aby měli vrahové co dělat, ale to je jedno. Freddy a Jason jsou sami o sobě dost velcí tahouni a Yuova režie je dost rychlá, aby se člověk nenudil. A finální souboj je opravdu vyvrcholením, protože něco takovýho se hned tak nevidí. Kam se hrabe předposlední souboj Annakina a Obi-Wana. A co je hlavní, sebeparodičnost tu je v dostatečné míře. Není to braný jako nudnej blábol, ale s nadhledem a hodně černým humorem. Vlastně tu ani člověku nepřijde, že je tu tolik mrtvých a krve. Taková odlehčená zábavička to je, a střih tu nenahrazuje pohyby herců při soubojích. Navíc Englund jako Freddy hraje a to opravdu dobře. Freddy je v jeho podání vlastně něco víc, než šílený psychopatický masový vrah ze snů. V jeho podání je to šílený psychopatický masový vrah ze snů se smyslem pro humor. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

4* za to, že mám rád áčkové horory, za to, že mám rád béčkové horory a za to, že se v souboji střetly legendy hororového žánru a nikdo nebude stíhat ochutnat popcorn v ruce, protože Freddy Vs. Jason nabízí tu nesmírnou atmosféru 80. let. Atmosféra přímo dýchá na náš krk a vzpomínáme na to, jak jsme se báli jít v noci na záchod po skončení všech hororových klasik. Scéna s vanou plnou krve je perfektní, hudba Friday the 13th při nástupu Jasona geniální, Freddy Krueger má ostrou ruku jako žiletka a krásné slečny (překrásné dekolty, nahé prsa) připravené k likvidaci je třešnička na dortu. Začátek není úplně bombastický, ale pak nastupuje velká jízda. Výborné finále. Chci se dožít souboje Leatherface vs Michael Myers!! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Krvavá řežba dvou ikon hororu osmdesátých let dopadla překvapivě dobře - spousta krve, nechutností, ale i nápadů a nadhledu. Robert Englund si svou životní roli labužnicky vychutnává, Ronny Yu mi příjde jako ideální volba pro takový odvaz. Ale i tak doufám, že tohle je definitivní filmový konec obou titulních borců, protože vyždímáno tady bylo snad všechno a příště už by to nemusela být taková sranda... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Občas až překvapivě zábavný horrorový crossover spolehlivě kazí přemíra politické korektnosti. Protikuřácká agitka je divákovi naservírována hned na začátku, a v souladu s dobovou antipedofilní hysterií dojde i na překrucování historie Freddyho zločineckých aktivit. Škoda! Nebýt těchto trapných skvrn, možná bych i chválil, neb Freddy je tu vskutku ve formě již dávno nevídané. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hustá krvavá show se vším všudy a mými oblíbenci Freddym a Jasonem, kdykoliv se dostal Jason na scénu tak byly jatka. Škoda jen že to nebylo ještě o tochu lépe udělaný ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byla zvědavá, jak moc meta se filmařům podařilo být - a bohužel moc nepodařilo. Z mého úhlu pohledu (a teoreticky může být špatný, i to už se stalo) je tohle totiž film (nebo by měl být) z podobného ranku jako Vřískot a ne z toho, jakým byly původní Pátky a Můry. Teenageři sice přijdou na obě mytologie a zkusí je cíleně použít k řešení problému, ale jinak nejsou moc self-aware ani oni, ani film jako takový. Což je smutné. Ale na druhou stranu jsem nečekala, jak velkou satisfacki budu cítit u toho titulního versus. Protože já mám obecně velký problém, když vidím trpět nevinné. Strašně kvůli tomu nesnáším například Pošťák vždy zvoní dvakrát, a velmi proto strádám u všemožných vyvražďovaček. Takže moje srdce se opravdu zalilo spokojenou radostí, když jsem viděla pachatele ochutnávat svoji vlastní medicínu a že je to doopravdy bolelo a že doopravdy také trpěli. Ačkoliv tedy, když jsem o tom říkala sestře, tak říkala, že bych si takovéhle svoje myšlenky měla nechat spíš pro sebe. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu, který se už jednou úspěšně postaral o ressurection upadající hororové série svou zdařilou CHUCKYHO NEVĚSTOU, si ve FREDDY VS. JASON vzal do parády série hned dvě, navíc nepoměrně populárnější. Narozdíl od podobného crossoveru VETŘELCI VS. PREDÁTOR Paula Andersona, který divákům předložil jen sterilně natočený seznam tradičních prvků obou sérií, Yu dokázal vytvořit svěží a zábavnou syntézu, která je příjemnou satisfakcí pro fanoušky a má na to přitáhnout i nějaké nové. ()

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama