Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy Jason (Ken Kirzinger) prorazí zeď budovy, si zasekne nohu o krabici a s tou se pak přibližuje k přeživším. Ta ovšem nebyla ve scénáři, Ken Kirzinger se totiž do krabice zasekl omylem, naštěstí se mu scénu podařilo natočit i se zaseknutou nohou. Při kontrolování scény se členové štábu hodně nasmáli. (Raichu.Cz)
  • Ken Kirzinger (Jason Voorhees) musel během natáčení podstoupit určité zubařské zákroky, ale sundání make-upu a kostýmu a jejich opětovné nanesení by zabralo příliš mnoho času. Když přišel do zubařské ordinace oblečený jako Jason (bez hokejové masky), lidé se báli, že je to uprchlý psychopat, a málem zavolali policii. (CANNIBAL)
  • Katharine Isabelle (Gibb) nosí většinu času červenou kšiltovku. Je to odkaz na snímek Carrie (1976), kde postava Normy Watson (P. J. Soles) také pořád nosí červenou kšiltovku. Katharine Isabelle se dokonce objevila v televizní verzi Carrie (2002). (Stocki)
  • Postavu Willa Rollinse měl původně ztvárnit Brad Renfro. Necelý týden před začátkem natáčení byl ale nakonec do role obsazen Jason Ritter, i když ze začátku se producentům nezamlouval. (Stocki)
  • Když se ukázalo, že původní scénář je příliš dlouhý, postavy Tommyho Jarvise a Jenny byly vyřazeny. Jarvise měl hrát Jason Bateman a Jenny Katharine Isabelle. Producenti měli pocit, že Isabelle má předpoklady pro to stát vhodnou „scream queen“, a tak byla přeobsazena do role Gibb. Lauren Lee Smith měla místo ní hrát Jenny, která se ale ve filmu nakonec neobjevila. (Stocki)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu byly: A Nightmare on Elm Street Part 8, A Nightmare on Friday the 13th a Friday the 13th Part XI. (Stocki)
  • Světová premiéra proběhla v USA 13. srpna 2003. Ne v pátek 13., ale ve středu. (Stocki)
  • Natáčení probíhalo od 9. září do 5. prosince 2002. Celkově natáčení zabralo 53 dní. Natáčelo se v Kanadě (Britská Kolumbie) a v ateliérech v Kalifornii (USA). (Stocki)
  • Jednalo se o první film s Freddym Kruegerem (Robert Englund), který se nenatáčel v USA. Filmaři tak museli najít dům, který by se co nejvíce podobal známému domu na Elm Street z předchozích dílů. (Holina)
  • V 20. minúte, keď Will Rollins (Jason Ritter) zbadá v televízii správu o mŕtvom chlapcovi z Elm Street, názov stanice je "KRGR 6". KRGR je Krueger bez samohlások. (dragon)
  • S výškou 6 stôp a 5 palcov (1,96 metra), je Ken Kirzinger doteraz najvyšší herec, ktorý kedy hral Jasona Voorheesa. (Nekrofil)
  • Ronny Yu pôvodne odmietol pozíciu režiséra, pretože scenár nenaznačoval, kto nakoniec z dvoch titulných postáv vyhral. Prácu prijal až potom, čo ho producent Robert Shaye ubezpečil, že toto rozhodnutie môže urobiť sám. (Nekrofil)
  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)
  • Betsy Palmer, ktorá hrala Jasonovu mamu v predchádzajúcich dieloch Piatku 13., bola požiadaná, aby si zopakovala úlohu pani Pamely Voorhees, ale odmietla kvôli nízkemu platu, ktorý jej bol ponúknutý. (Nekrofil)
  • Hneď počas prvého víkendu zarobili Freddy a Jason vo svojom prvom spoločnom filme skoro 36 a pol milióna dolárov, pričom tento zárobok je vyšší ako celkové severoamerické zisky ich posledných samostatných výstupov na filmových plátnach. (2-Xtreme)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama