Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (721)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Těch 5* nedávám ani za atraktivní téma, ani za znepokojivou myšlenku, ale především za profi zpracování. Celý projekt je vymyšlený, připravený i zrealizovaný do nejmenších detailů, ale přesto jsou z něj sem tam cítit i "tak to zkusíme takhle a uvidíme, co z toho vznikne" momenty, což je super. Vytkla bych možná až příliš naivní dotazy Zrzky a Blondýnky, ale jinak klobouk dolů... Po "Českém snu", ze kterého je mi upřímně zle (není nic horšího než nadšení ze zklamání druhého), je "V síti" alespoň částečnou dokumentární (a pro mě i emoční a smysluplnou) kompenzací. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelné. (Ta konfrontace na konci je úplně... nesmyslná?) Jakožto robot, kterým jsem, se po dni a noci přemýšlení a rozdýchávání budu věnovat hlavně nedostatkům formy. Zamilovanost tvůrců do toho "performativního dokumentu" je tak silná a bezbřehá, že na obsahu a sdělení jako by vůbec nezáleželo. Díky hraní na city a braní "první dobré" dokument působí jako hrubý nástřel díla, které potřebuje ještě mnoho hodin rafinace a rešeršování, aby bylo hotové. Například jsem si jistá, že pro herečky byl celý tento proces trauma jako prase, ale na kameře je vidíme hodnotit všechno okamžitě a bez odstupu a bez času na usazení myšlenek, přemýšlení a zpracování toho traumatu. Určitě to zabere nějaké minuty celkového runtimu, ale jakou hodnotu to doopravdy má jako výpověď? "To je ale prase..." nás jako reakce na dick pick od náhodného člověka napadne asi každého, tak jaký význam mělo, že si tímhle peklem figurantky na vlastní kůži prošly, když žádnou hlubší reflexi od nich nikdy nedostaneme? Od "odborníků z oblasti psychologie, sexuologie i práva" uslyšíme stěží pár obecných větiček, kdo by čekal opravdovou analýzu natočených záběrů a vysvětlení/přiblížení laické populaci, co se v takovém nerovném rozhovoru/vztahu děje a jaké vzorce chování predátoři na svém lovu zneužívají, čeká marně. Místo toho dostaneme nekomentovanou koláž sesbíraných exemplářů a v závěru neorganizované neprofesionální pokřikování "to vám není blbý?", "jak se cítíte?" a "proč to děláte?", kde nejde o získání odpovědí, ale právě jenom o to pokřikování. Pokud chtěli opravdu zahrát na emoce, tak měli pár měsíců počkat a ke vzorkům penisů od přispěvatelů dopsat, že nikdo z nich za svoje počínání nedostal nic natvrdo, všichni jenom podmínky a plácnutí přes prsty, aby bylo jasné, jak se české právo staví k mužům, kteří se dopouštějí nátlaku/násilí na ženách, bez ohledu na to, kolik jim je. (Ok, tak teď aspoň Ústečan dostal dva roky natvrdo.) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi si cením snahu tvorcov a taktiež ich chválim za nevšedné spracovanie, ale miestami som mal pocit, že si zbytočne robili z témy srandu (dievčatá so smiechom komentujúce ich "nápadníkov", pes ocikávajúci kabát) a inokedy naopak príliš tlačili na pílu (scéna s prvým slušným video callom bola síce úsmevná až dojemná, ale zároveň na mňa pôsobila mierne silene). Pocitu, že filmári kládli malý dôraz na serióznosť témy, som sa nevedel zbaviť taktiež kvôli hlučným divákom v kinosále, ktorí sa neustále smiali aj na záberoch, ktoré určite nemali pôsobiť humorne. V síti stojí za to, odporúčam zájsť do kina, ale ako som už napísal, určité výhrady, bohužiaľ, mám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK 365,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $2,894,447▐ Ďalší krásny obraz dnešnej modernej doby, plnej úchylákov, nadržancov a perverzákov. Stačí im dať len priestor, dobre zázemie vytvorené demokratickým systémom a máme ich tu ne pohľadanie za každým rohom ako húb po ďaždi. Kam toto smeruje? Oceňujem tento projekt, určite prínosný, aj keď veľmi smutný vo svojej podstate ako obraz dnešnej spoločnosti. Prezentácia týchto ťaživých tém je podaná dosť s citom, medzi určitými mantinelmi únosnosti, je to obsahovo zvládnuté tak aby si to mohol pozrieť každý a zhnusenie príde tak akurát z mierou únosnou. /80%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,A nevadí ti, že je mi 12 ?'' ---- Předně musím upozornit případného diváka, že tento dokument existuje ve dvou verzích. Obě jsou stejné, stejně dlouhé. Jen ve verzi pojmenované V síti 18 + jsou videa obnažených mužů nerozostřená a v plném rozlišení. Já osobně viděl verzi do od 15 let a měl jsem tedy štěstí, že jsem byl ztopořených penisů pedofilů ve FULL HD ušetřen. Ony stačily jen ty rozmazané kontury těch odporných kreatur. Klusák to měl u mně od posledního dokumentu trochu rozlité... Po té, co veřejně ukřižoval nácka Daliborka (který byl hlavně blbem) jsem jeho dokumentární tvorbu přehlížel. Musím ale uznat, že tady opravdu tnul do živého a sám jsem byl zděšen co všechno za úchyláky a v jakém množství se ve virtuálním světě prohání a jak moc jsou jimi mladé a hloupaté dívenky ohroženy. Klusák udělal naprosto dokonalou past, které nadržený pedofil nemohl odolat. Udělal konkurz a vybral tři dospělé ženy, které však vypadaly jako dospívající dívky kolem 12 let. Drobné postavy dokonale dokreslilo líčení a oblečení. každé z ,,dívek'' byl v hale udělán pokojíček a kompletní výbavou dvanáctileté teenagerky... Plyšáci na posteli, obrázky vodovkami na zdech, školní taška u stolu, na polici knihy o Twilight... každé byl založen profil a prakticky ihned se kolem nich začali rojit predátoři... Fakt jsem byl v šoku, protože dotyčným nešlo jen o to ukojit se před mladým teletem, popřípadě chtěním aby také něco ukázalo... řada z pedofilů začala postupně vydírat a někteří se dokonce s dívkami osobně setkali a plánovali společný víkend v hotelu či na chatě... A nevadí ti že je mi dvanáct? ,,Ne, mně to nevadí ! '' zněly odpovědi všech. Bylo super, že Klusák k natáčení přizval sexuoložku, psychologa a právníka. Také bylo super, že dívky měly kodex chování - tedy samy se nesměly nabízet, provokovat atd... měly jen odpovídat a reagovat na predátora. Tím je dokument velmi autentický a nezpochybnitelný. Výsledek je šílený. Většina dnešní omladiny je na sociálních sítích. Řada rodičů respektuje jejich soukromí a neleze jim do mobilů, tabletů, PC... Zároveď ale často vůbec neví co tam dívky dělají. Navíc je to často v období začínající puberty, domácích neshod s rodiči, pocitů osamělosti i počínající sexuality. A na taková mláďata pak čekají tam venku opravdoví dravci. Někteří jim ..jen'' dost brutálně hned od začátku naboří jejich představy o milostném životě. Ti horší je pak při vydírání často přinutí i k sebevraždě nebo mohou na nějakém odlehlém místě ublížit... Jak se tomu bránit? Udělat team školaček napojených na kriminálku a pedofily vyzobávat jednoho po druhém ? To už je jen hašení požáru sklenkou vody. Základ je v rodině a důsledná prevence. Tento dokument se fakt povedl byť vám z něj bude zle. Nemohu jinak než dát za 5 * * * * * ! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (38)

  • Dokument má 2 verze. První (necenzurovaná) verze má stopáž 100 minut a je přístupná od 15 let. Druhá verze (cenzurovaná, bez záběrů na genitálie) nese název V síti: Za školou, její stopáž je 63 minut a je přístupná od 12 let. (Marsik)
  • Jedná se o historicky nejlepší první víkend dokumentu v českých kinech – 115 245 diváků za týden. Doposud toto prvenství držel film Michael Jackson’s This Is It (2009) s 91 824 diváky. Jedná se také o 9. nejlepší první víkend českého filmu. (TheSlezy)
  • „Díky filmu V síti získaly některé děti odvahu problém řešit. Naštvali jsme hodně lidí, ale měli jsme hlavně strach o herečky, postarali jsme se o jejich ochranu,“ říká dokumentarista Vít Klusák o filmu V síti. (SONY_)

Související novinky

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

08.07.2021

Spolurežisérka úspěšného dokumentu V síti a držitelka Českého lva Barbora Chalupová představuje svůj celovečerní debut Zákon lásky. Tragikomická dokumentární roadmovie sleduje cestu zákona, jenž může… (více)

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama