Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (723)

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Počul som, že na Klusákove filmy sa chodí pretože sú kontroverzné a to je celé jeho tajomstvo. Poviem k tomu len toľko. Keď je umelec schopný svojou prácou (dokumentárnym filmom) prilákať do kina väčšie množstvo divákov než Endgame počas svojej premiéry (nejakou záhadou sa predalo viac lístkov než bolo sedadiel a tak niektorí ľudia sedeli na schodoch) a toto umenie dokáže nejakým spôsobom zväčšovať povedomie ľudí o problémoch trápiacich našu spoločnosť, tak ho považujem za skvelého umelca a je mi úplne jedno, či je to tým, že si vyberá kontroverzné námety. K čomu je umelcovi, že tvorí niečo, čo nemôže poslať do sveta a nejakým spôsobom vplývať na svoje obecenstvo. Umenie by malo byť pre ľudí, bezohľadu na to, koľko zo svojho vnútra do neho autor dá a pokiaľ neexistuje možnosť sa ním prezentovať tak pre mňa umenie stráca zmysel. Preto mi je úplne u prdele kto čo píše a hovorí, ľudí ako Klusák v Česku proste veľa nie je. Prevažujú tí, ktorý si do konca života budú honiť ego nad tým, aký sú skvelí umelci, ale nikto o ich umenie ani nezakopne, pretože význam ich umenia pre spoločnosť je prakticky nulový. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina na tento film s tím, že nic drsnějšího, jak nedávný film: Nabarvené ptáče nemůže diváky překvapit... A ONO JO! Tenhle dokument je opravdu správný příkladem toho, že tohle je vzorová práce od soudružky učitelky. Holky šly do boje a s jistotou, že už je nemůže nic překvapit, že si své už prožily... ale to právě ještě nevěděly, co je horšího čeká právě v tomto dokumentu. Představa, že bych tam seděl já a po dokumentu by mi hned skákalo tisíce nahých fotek? To bych určitě nerozdýchal, což o to víc chválím! Nemá cenu to spoilerovat, jenom chci říct, že větší zážitek jsem snad měl, když byl v kině Deadpool. Holky odvedly nesmírnou práci a výborně to zahrály a zmanipulovaly situaci! Panu Klusákovi chci říct jen jediné, že tento nápad má smysl. ()

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Muži bývají úchylné hovada a tento dokument to velmi vychytralou formou ukazuje na filmových plátnech. Místy jsem sice umíral smíchy, avšak mnohem častěji jsem jen nechápavě kroutil hlavou, div jsem se nepoblil. Dobrá práce Chalupová & Klusák! :) 9/10 ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Posolstvo českých tvorcov nepozná hraníc. To isté sa, bohužiaľ nedá povedať o neľudskosti internetových predátoroch. Výborný dokument pojednávajúc o téme, ktorá je v našich končinách stále len jedno veľké tabu. Film s jasným posolstvom, ktorý si pred ústa neberie žiadne servítky, vykresľuje realitu tak ako má, no pridáva do toho aj umelecký podklad dotiahnutý do dokonalosti prevedením, originálnym nápadom, experimentom i prinesením divákovi nevšedného zážitku. A to ho neúprosne ťahá nahor oproti jemu podobným. Film odporúčam zhliadnuť priamo v kine a ľudí, ktorí si tento film "spirátia" by som najradšej zabil. Za takúto odvahu si tvorcovia namojdušu zaslúžia dostať zaplatené. Tlieskam herečkám, že sa na tento náročný experiment naozaj dali, a že predviedli tak uveriteľný herecký výkon, že im to každý zožral. Atmosféra nikdy neupadne. Len sa zvyšuje a zvyšuje až do takej miery, že vám to bude nadmieru nepríjemné. Mne samému sa z toho miestami robilo zle, a keď už mňa niečo vyvedie z mieri, alebo ma to vyhodí z vlastnej pohodlnej zóny, potom to už niečo pre mňa znamená. Na dokreslenie atmosféry sa tu raz začas používa hlavne hudba (väčšinou je to len prostý zvuk tak ako znie), ktorá je priam desivá. O tejto téme sa skrátka musí rozprávať a tlieskam všetkým zúčastneným (aj prispievateľom na Hithite), že priniesli pravdu taká aká je bez zbytočných omáčiek, a že sa ju v troch rôznych verziách snažili priniesť pre, čo najširšie publikum. I keď sa vám sex a všetky takéto scény vo filmoch hnusia (ako práve mne) odporúčam zhliadnuť i tak, pretože takýto originálny projekt môžu závidieť aj zahraničné televízie. A keď už česká televízia aspoň chvíľu nevyvádza hovadiny tak to niečo ozaj znamená. Rešpekt pre strihačov, ktorí sa na tento hnus museli pozerať pri strihaní neustále. ... Známka: S+++ a 100% - najlepší realistický film, aký som videl. Kvôli tomuto sa oplatilo prečkať karanténu... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Brrr. Tohle sem teda čekal :o). Vlastně se teď docela bojím to vůbec okomentovat, abych se nedostal do něčího hledáčku :o). Co moc nechápu je to, že "si policie ČR nechala poslat důkazy a na základě toho začali vyšetřovat". To jako PČR neumí udělat fiktivní herečky a rozjet zatýkání na vlastní pěst? Ale třeba něco takovýho maj. Jak je vidět, tak není uplně složitý vyhmátnout borce, který maj pořádně zvrácený úchylky. Jako, až bude Elišák větší, tak se máme na co těšit... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Na Klusáka jsem čekal v dokumentu víc hraných pasáží, ale naštěstí se tomu tentokrát vyhnul a V síti je dokument v pravém slova smyslu. Plné hodnocení určitě dávám kampani a tomu humbuku, který se povedlo kolem tohoto dokumentu vytvořit, který podle mě na problematiku upozornil víc jak samotný dokument. Co se samotného dokumentu týče, tak ho beru jako lehce nadprůměrný, ale nejedná se určitě o žádný přelom. Na tuto tematiku toho mimo naše hranice vzniklo už hodně a autoři se v mnoha případech nebáli jít hlouběji. V Čechách s tím byl Klusák prostě první. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší a rozhodně nejzáslužnější dokument Víta Klusáka. Bavilo mě to i přes vážnost tématu, holky byly často i vtipný a hlavně Tereza si ty úchyly docela mazala na chleba, když přepnula z role holčičky. Čekal bych akorát, že si policie na základě natočených materiálů udělá větší pořádek na internetu...(HD) ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele

Někdy v roce 2008 seznam.cz publikoval dokumenty o nástrahách internetu a sociálních sítí. Nikdy by mě nenapadlo, že otevřít stejné téma téměř o dekádu později s dobrým marketingem najednou povede k velké mediální pozornosti a celospolečenské diskuzi. Na jednu stranu obdivuju Klusáka, že si tu pozornost umí získat a je dobrý marketér, ale zároveň to celé na mě působilo právě dojmem, že je to téma staré jak Metuzalém. A fakt, že se to točilo kolem webů jako lide.cz a xchat.cz apod, které taktéž patří někam do roku 2008, ten dojem ještě umocnil. Co mi vadilo nejvíc byl fakt, že štáb nedovedl dodržovat svá vlastní pravidla. Např. se na začátku s herečkami domluvily, že nikdy nezačnou mluvit o sexu a vždy nechají predátora, aby začal sám. V jednom momentu si herečka skypovala s jedním, který o sexu nemluvil (a nakonec se ukázalo, že to ani predátor nebyl), přesto začala ona se sexuálním narážkama a zkoušela ho provokovat. WTF. To mě přesvědčilo, že Klusákovi o nějakou osvětu ani nejde, ale prostě chtěl, aby jeho dokument měl komerční úspěch. Brzy se po tomhle dokumentu rozjel Covid, takže lidi rychle ztratili zájem a na V síti zapoměli. Pokud by mělo něco vyvolat velkou společenskou diskuzi o bezpečnosti dětí na internetu, přál bych si, aby to bylo něco jinýho, než tenhle výplod. Takže tak. ()

anura 

všechny recenze uživatele

Už v kině jsem si říkala, že tohle si na závěr zaslouží ovace ve stoje a že jestli budu sama v sále, tak je mi to jedno. Nebyla jsem. Bylo to dojemné, bylo to bizarní až komické, bylo to odporné a ve své realitě to odporné je. A ano, děje se to holkám, mohu to potvrdit, myslím, že každá bychom si vzpomněla na nějakej hnusnej zážitek. Jenomže tohle teď hrozí našim dětem a nejenom holkám, ale i chlapcům a ta bezmoc... to se nedá popsat. Díky tvůrcům, že zvedli tu rukavici a jsou odhodlaní o tomhle nebezpečí informovat a upozorňovat děti, rodiče i učitele. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Můj komentář je tady číslo 15. Nejsem z toho zdaleka tak odvázanej jako moji předchůdci. Je to maximálně profi, virtuální pokojíčky, pečlivě nacastovaný herečky, špičková kamera, sexuologové, psychologové, psychiatři... Mně osobně tady ale chyběl moment překvapení. Všechno, co se tady odehrálo, bylo předvídatelné. A bylo toho moc na jedno brdo, už jsem se u toho nudil a říkal si, že onanie je slovo mnohoznačné. V kavárně jsem jednoznačně očekával konfrontace. Ta jediná, která se tu objevila, mě ale ohromila. V tom člověku nebyla špetka studu. Nedivil bych se, kdyby si z toho ten chudák ukřivděnej udělal volební program. Být po mým, sepíše ho v kriminále. P.S.: Ten Luky, kterýmu div netleskali, kontaktoval “na pokec” dvanáctiletý holčičky. Pro mě stejnej predátor jako všichni ostatní, jen podstatně nebezpečnější, protože rafinovanej. ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem někdy z kina odcházel, takhle emočně vyčerpán. V jedné chvíli se člověk směje, nad tím, že to nemůže někdo myslet vážně a vteřinu na to se mu chce zvracet, protože to někdo vážně myslel. Doufám, že se cenzurována verze bude pravidelně pouštět žákům základních škol. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Určitě je dobře, že film vznikl, i kdyby se díky němu zamyslelo jen pár lidí (ať už predátorů, obětí nebo rodičů), má to nesporný smysl. Musím ale říci, že narozdíl od spousty zde komentujících i lidí z mého okolí mě snímek zase až tak nenadchl. Asi jsem (i dle reklamy na film, která na člověka číhala všude) čekala, že bude drsnější (a to vůbec nechci zpochybňovat, že i to, co jsme viděli, je hnus), že se dozvíme o představených predátorech více nebo spíše, že predátorů samotných bude představeno víc. Docela mi vadily rádoby udivené či chytré promluvy členů štábu a přizvaných odborníků, působilo to na mě uměle a hraně (a zase jsem se utvrdila v tom, že Vít Klusák asi prostě bude člověk, co se moc rád poslouchá). Co naopak velice obdivuji, jsou výkony všech tří hereček, ty se svých rolí zhostily opravdu bravurně (jen mě trochu mrzelo, že prostor, který dostaly, nebyl více vyvážený a většinu ho pro sebe "ukořistila" Tereza Těžká, ráda bych viděla více i zbylé dvě dívky). 75 %. ()

Sygi 

všechny recenze uživatele

Na dokument V Síti jsem přicházel s určitou představou, co bude zahrnovat, výsledný dojem z filmu má očekávání však dalece překonal. Film není jen plošnou přehlídkou kontaktu "dvanáctiletých" dívek se sexuálními predátory, je také ukázkou důsledků světa plného anonymity, emocionální vyprahlosti a téměř naprosté ztráty zdravých hranic a zábran. Závěrečný záběr na noční prosvícené sídliště je více než symbolem těchto aspektů dnešní reality. Mladé dívky mi v průběhu filmu přišly jako lapené do vězení - nacházejí se za mřížemi naivity, vlastní nezkušenosti a slepé důvěry v naprosto neznámé lidi, které jen tak potkaly na internetu - ale právě tito lidé jsou vycvičeni tak, aby se dokázali empaticky vcítit do mladé oběti a dodat jí pocit externího hodnocení, po kterém taková dívka prahne - a to je celý ten hnus. Sexuální predátory nezajímají skutečné pocity či naděje mladé dívky, chtějí ji využít ke zpestření vlastního plochého života (ať už to jsou šedesátníci či mladí kluci mezi 20 - 30 lety věku). V závěru snímku se mi hlavou prohnal pocit vlastní hrdosti, jelikož to, co jsem viděl, se mi maximálně hnusí a překračuje všechny hranice ne snad dobrého vkusu, ale základního náhledu na svět. Neumím si představit, co všechno by se mi muselo stát, abych skončil v roli člověka, který na internetu vyhledává děti a masturbuje před nimi. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Ty kráso, nejděsivější, nejnechutnější pravda, kterou Klusák natočil, ale díky za to. Protože tohle muselo vzniknout! A nevadí, že je mi dvanáct? Vadí, ku*va vadí! 9/10 ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Z princípu! .... Táto režisérska dvojka nám pripravila materiál nad ktorým nejde zatvoriť oči, musí sa o ňom vedieť, diskutovať a pod. Klusák minulým ,,filmom,, Daliborkem ma naštval mystyfikačnosťou a dezinformáciama, ale tady proste klobúk dole a palec nahor . ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to konečně podíval a úplně příšerně jsem se u toho nasral! Všechny ty hovada bych pověsil za koule do průvanu a tak dlouho bych je lynčoval, až by jim to péro upadlo. A následně bych jim přál, aby je ve vězení obšťastňoval nějakej hromotluk, aby z toho nevyšli tak lacino. Kurvadrát aleuž!!! No, a když jsem ze sebe dostal ty nadávky a emoce, musím konstatovat, že přesně tímhle dokument splnil, co měl. V. Klusák si vždycky vybíral kontroverzní témata a tímto šel s laťkou (zatím) nejvýš, navíc pokud se podařilo dostat alespoň nějaký to prase a pochopitelně se rozvířila debata o daným tématu, je to jenom dobře. Zároveň se klaním všem třem slečnám, že do toho šly a že to absolvovaly, musela to být fakt hrůza. T. Těžká má nějaký body navíc, tak nějak jsem měl pocit, že do toho dala o něco víc v tom nejlepším slova smyslu. A co je na tom dokumentu neskutečně smutný a až zarážející, že dvacetiletej kluk má v hlavě víc rozumu a v srdci víc citu, než staří chlípní chlapi a dědci, jemu patří obrovský uznání! Uff, tohle byla hodně náročná podívaná.... ()

Související novinky

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

08.07.2021

Spolurežisérka úspěšného dokumentu V síti a držitelka Českého lva Barbora Chalupová představuje svůj celovečerní debut Zákon lásky. Tragikomická dokumentární roadmovie sleduje cestu zákona, jenž může… (více)

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama