Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (723)

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Pekny nahled do chatovacich stranek typu lide.cz, xchat.cz a podobny.. Cloveka trosku zamrazi kolik takych lidi existuje s jakou predatorskou lovej svoje obeti. Vrele doporucuji zkouknout vsem rodicum malych deti. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Dost rychlý a brutální pindíkovský nájezd. Postupem času ztrácí na tempu. Oceňuji na první pohled originální a novátorský přístup, na druhou stranu ty chytrolínské a amatérské povídačky a celková důvěryhodnost zázemí (když si vezmu co materiálu a střihu bylo provedeno) - doufal bych, že uvidím větší hit. Ale zase - za důležitost tématu a odvahu, ano, prostě dobrý dokument! ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Od tohoto snímku jsem po zhlédnutí ukázek očekával hodně a jsem rád, že mě nezklamal. Na české poměry velmi dobrý dokument a ani se nedivím, jestli Němci posléze natočili něco podobného, protože téma je aktuální celosvětově. Tři herečky, každá jiný typ, to zahrály skvěle a věřím, že si při natáčení sáhly na dno svých psychických sil. Co se týče "úchyláků", líbí se mi, že ačkoliv "materiálu" bylo určitě dost, tvůrci vybrali opět rozmanité typy (a týpky) - od mladého "zoufalce" přes usedlé strejdy a táty od rodin, šišlajícího cizince až po sociopatické typy. Někdo z nich působil nebezpečně, jiný zoufale až komicky. Paní, která byla ve dvojici se Slovákem, byla nejspíše partnerem zmanipulována, jak na mě působily články o této podařené dvojici v novinách. Tím ale nechci nikoho z nich omlouvat a je určitě dobré, že policie spoustu z nich už řešila a další řeší a že padaly i tresty (škoda, že zatím jen samé podmínky; některým by pár měsíců "natvrdo" neuškodilo). No, teď si možná leckteří z nich sypou popel na hlavu a zadělali si na velké problémy, ale opravdu nepochopím, proč ve své zálibě v mladých slečnách museli obtěžovat až dvanáctileté (!), za které se herečky vydávaly. PS: A co dál? Bude pokračování v Síti 2? Tentokrát by si tvůrci mohli vzít na paškál jiný nešvar, který se nám tady rozmohl a který se nazývá promiskuita neboli vzletným název polyamorie. V hlavní roli by opět mohla hrát Tereza Těžká, ačkoliv nyní již na "opačné straně zákona". Uvidíme. ()

Dispenz 

všechny recenze uživatele

Celkové hodnocení: 5/10    Art: 7/10    Akce: 4/10    Vtip: 1/10    Napětí: 7/10    Láska: 3/10    Soundtrack: 1/10        02/2020 ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Česká televize | Otras. Že sa toto deje bežne je absolútne odporná situácia - preto to dvaja šikovní ľudia využili a natočili tento výborný dokument, ktorý vás zhrozí. Je veľmi dôležité, že sa to podarilo, pretože je super, že nápad je super, ale prevedenie do takto podareného a autentického kabáta by sa nepodarilo každému. Dokument je nielenže zaujímavý a "zábavný", ale dramaturgicky vhodne poskladaný, aby v sa v každej minúte "niečo dialo" a keď už sa aj brzdí stopáž napríklad takým videohovorom, zaútočí to na city - ale správnym spôsobom. Unikátne a zdrcujúce. Viac TU. | Hodnotenie: 9/10 | ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Inu, ako hodnotiť počin, ktorý je akousi verejnou ukážkou toho, čo každý tak nejak tuší? A síce,  že internet je plný úchylákov. Je to ako prísť s dokumentom o tom, že v politike prekvitajú korupcia a "rodinkársrvo". Jediní, koho sa dokument dotkne, alebo koho by sa dotknúť MAL, teda cieľová skupina sú jednoznačne rodičia. Nebudem obhajovať úchyláka zo záveru, no má pravdu v jednom: je psou povinnosťou každého rodiča vychovať svoje dieťa tak, aby tieto perverzné prasatá nemali "živnú pôdu". Teda aby svoje dieťa pripravili na podobné scenáre a aby svoje deti "vyzbrojili" pre takéto situácie. A hlavne aby ich v útlom veku učili a viedli k iným činnostiam, než je skajp, omegle a podobné a-sociálne platformy. Rodičia, VENUJTE SA KURVA SVOJIM DEŤOM A NENECHÁVAJTE ICH VÝCHOVU NA INTERNET!! Úchyláci vždy boli a budú, preto otázkou je, ako to, že ich je tak obrovské množstvo a ako to, že o tom deti svojim rodičom nehovoria? KDE he vzájomná dôvera medzi rodičom a dieťaťom?? Toto sú pre mňa hlavné body, na ktoré sa treba sústrediť. A mimochodom tých skoro 2500 čurákov nechať "na hranie" pre rodičov obetí niekde osamote v zabudnutej miestnosti. Oni už tým úchylákom "vysvetlia", že  toto sa nerobí.. P.S.: tie 3 baby majú za svoje výkony môj neskonalý obdiv!! P.P.S.: všimol si niekto, ako sa jedna z nich raz položartom vyjadrila "mňa nikto nechce", keď nemala žiadnu "ponuku", zatiaľ čo zvyšné 2 si mohli "vyberať"? Svojím spôsobom asi najdesivejšia veta dokumentu. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

neco tady lestim. co je to kliktoris. holky hraly vyborne !!!!! ps: ve verzi pro dospele bylo vic curaku nez v parlamentu.... ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Myslím, že největší problém některých mužů je, když se snaží ty pány nějak obhájit. I zde najdete několik komentářů ve stylu "když je blbá a chce se s ním osobně setkat." Těžko si tyhle komentáře vysvětlit jinak, než že se někdo vzteká, že se na něj ukazuje prstem. A hledá chybu jinde. Samota je těžká, ale nikoho neospravedlňuje k těmto činům. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Za mne jednoznačně nejlepší dokumentární počin poslední doby. Byť po jeho shlédnutí jsem měla dosti nepříjemné pocity flustrace, vzteku, hnusu a bezmoci. Nicméně film není sám o sobě smutný, je až paradoxní, kolikrát se celý kinosál smál na celé kolo. Že tento problém se sexuálními predátory existuje, samozřejmě vím, ale jeho rozah a hloubka mne naplnila zděšením a udivem, kolik naprostých magorů a úchyláků máme jen u nás. A to tam nebyli figurani malí kluci, to by mohlo být teprve výživné. Tři hlavní hrdinky byly naprosto fantastické, nejen že zvládly svou roli opravdu dokonale, ale jejich mnohdy humorný přístup k problému lze jen obdivovat. Režijně i sénáristicky skvěle zvládnuté. Snad jen ta psycholožka a právník tam docela blekotali bez většího přínosu. Pro mne osobně byla i velmi zajímavá reakce publika, když jsme totiž dnes s manželem do kina přišli, byly tam převážně mladí lidé (většinou předpokládám studenti VŠ), popíjeli pivo a hlučeli, až to bylo otravné. Na konci při titulcích bylo v sále téměř hrobové ticho, všichni seděli jak zařezaní, mnozí dosti bledí. Nás "staré pardy a hrdé majitele třináctileté dcery) to zas tak moc nesebralo. Upřímě, čekala jsem tam více svých vrstevníků, neb ty mají děti dost často právě v tomto věku. Jako celek velmi působivé a lze si jen přát, aby bylo více takových počinů, nebo ještě lépe, aby tvůrci neměli o čem točit, to by bylo úplně nejlepší. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu velmi důležitý dokument a je potřeba aby ho viděli rodiče malých dívek nejen v ĆR (přeji Klusákovi nějaký mezinárodní úspěch s tímto projektem). Na stranu druhou ti predátoři vlastně jen dostali přes prsty, udělalo se jim ty ty ty a věřím tomu, že na netu vesele ukazují péra dál. Neměl bych s nima slitování - zveřejnit jména, adresy, zaměstnání atd., aby museli do smrti chodit kanálama (nebo v lepším případě dostali přes držku). ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Musim to vyventilovat dokud je to čerstvě ve mě! Když tuto recenzi nebo hodnocení chcete-li píši, uběhla od konce filmu téměř hodina a pořád se mne nezbavila husina a pocit zhnusení nebo spíš zvracení! Při dokumentu mi také několikrát běžela husina a asi poprvé jsem zažil že se na konci filmu tleskalo!!! Fuj, jako fakticky doporučuju aby to vidělo co nejvíce lidí, když ne v kině, tak alespoň později! Dokonce doufám, že to uvidí některý z úchylů, bohužel se ale bojím, že si stejně z toho nic dělat nebudou! Taky nechápu, jak může být tak malý trest, máme tak směsně nastavené trestní zákony! Jako vůbec si nedokážu představit, co bych dělal, kdybych už měl dítě v tomto věku! Takhle vůbec si nedokážu představit budoucí dobu, protože to bohužel bude horší! Vůbec nechápu, když už jsou ti úchylové a úchylačky na internetových stránkách, proč?! Když dojde už jako na nějakou zmínku o sexu, proč se to nefiltruje a nenahlašuje! Jako fakticky tleskam herečkám, režii a vůbec celému projektu, že vznikl, protože tohle bylo maso a furt je mi blbě!!! ()

DDUDU 

všechny recenze uživatele

Chce se vám zvracet a zároveň v tom bizáru občas otevřete pusu od ucha k uchu smíchem. Tak absurdní a děsivé to je. Uvědomíte si, že život má mnoho velmi nebezpečných zákoutí. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Nejtemnější místa českého internetu zachycené v hodinu a půl dlouhém výtečném dokumentu Klusáka. Smekám před všemi čtyřmi protagonistkami, čím vším si musely projít. Vzhledem o čem je tento dokument ani nemám chuť cokoliv hodnotit, spíše jen kroutím hlavou a děkuji za své šťastné "neseznámkové" a "nefacebookové" dětství strávené stavěním bunkrů v lese nebo různých stavebnic LEGO... ()

KayTee 

všechny recenze uživatele

Už toho bylo napsáno hodně, takže já už jen děkuji za tento film. Děkuji jako pedagog a děkuji jako máma. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mě opravdu bolelo se na to koukat. Místy jsem tomu prostě nemohl uvěřit. Říkal jsem si: Takoví lidi existují, takové lidi denně potkáváš. Všichni kolem nich chodíme.....Klobouk dolů před odvahou těch holek. Já bych na to neměl žaludek, ani nervy....Je to jedinečné dílo a já doufám, že nevzniklo jen tak nadarmo. Doufám, že každého z těch predátorů někdo klepne přes čůrá...ehm prsty.... ()

Související novinky

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

08.07.2021

Spolurežisérka úspěšného dokumentu V síti a držitelka Českého lva Barbora Chalupová představuje svůj celovečerní debut Zákon lásky. Tragikomická dokumentární roadmovie sleduje cestu zákona, jenž může… (více)

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama