Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (723)

Ilinoiska 

všechny recenze uživatele

Obrovský respekt před tvůrci tohoto dokumentu a před třemi herečkami, které zvládly svoje role dokonale. Bylo mi jich chvílemi opravdu líto... A ti chlapi na druhé straně obrazovky? Jsou to zasraní ubožáci. Odporní chudáci. Každý by se měl dozvědět, jestli má někoho takového v okolí. Kdyby nějakej takovej zmrd otravoval moje děti, osobně bych mu utrhla čuráka. Nechápu, jak někomu může vadit, že vznikají různé skupiny, kde se ten odpad společnosti někdo snaží identifikovat. Doufám, že se jim podaří zidentifikovat všechny a budou mít "trochu" znepříjemněný život. Jeden jedinej týpek byl slušnej...hodně pobavil. Jsi borec, kluku :-) PS: Sorry za drsnější slova, ale jak jde o takové zmrdy, tak se neovládám!!! ()

oTToFooN 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně potom hypu jsem byl hodně namlsán... každopádně očekávání to splnilo. Klusák a Chalupová jsou fakt geniální. Reakce lidí v kině byly k nezaplacení. Jsem moc rád, že nakonec Klusák s touto kontroverzní látkou přišel.. ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Mám po delší době potřebu vyjádřit se. Myšlenka je chvályhodná, ale provedení se mi úplně nelíbí. Samozřejmě by rodiče měli být upozorňováni na rizika, která hrozí jejich ratolestem v online prostoru, pokud nejsou schopni si ta rizika sami uvědomit (ten fakt, že toho schopni nejsou, je velmi smutný a je to známka toho, že rodiče dětí jaksi nechávají realitu proplouvat okolo sebe a nezajímají se, co se kolem nich děje a co vůbec děti ve svém čase dělají). Ta forma je ale špatná. Touha filmařů přijít se senzací je naprosto evidentní. S čím rozhodně nesouhlasím je veřejná dehonestace lidí s možnou deviací. To maskování lidí bylo naprosto směšné a každý známý těch "predátorů", který to viděl, tak je musí poznat a dle mě k tomuhle filmaři opravdu nemají kompetence. Pokud měli podezření na trestný čin, měli to předat policii a ne pachatele veřejně dehonestovat (to může být ještě horší trest, než jaký si zaslouží). Jasně ten zmrd z Ústí si asi nic dobrýho nezasloužil za to vydírání ale prostě si myslím, že na toto nemají filmaři právo a nemohou se stavět do role soudců protože od toho tu máme opravdové soudce. Pozitivum spatřuji v tom, že možná i ti "predátoři" mohou po zhlédnutí tohoto dokumentu učinit nějakou sebereflexi (možná je to naivní představa ale myslím, že ne každý z nich musí být amorální člověk schopný všeho) a dále své jednání neopakovat. Celkově vzato dávám 65%. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Sice je toto téma zde již dlouho a již několik osvětových kampaní bylo, ale až tomutu dokumentu se povedlo udělat z tématu mainstream a rozšířit jej mezi širokou veřejnost a hlavně rodiče. Příběh je silný, strhující (pro některé i šokující) a herečky výborné. Jsou zde i krátké vstupy odborníků (právník, sexuoložka), ale i tak dokument působí lidově pro šikorokou veřejnost, proto zde nenajdete velké množství dat a statistik, což považuji vhledem k tématu a účelu filmu za rozumné. Za mne velmi zdařilý počin, který snad dopadne na úrodnou půdu a konečně něco změní. Hodnocení: 92/100. ()

Mr.Sombrero 

všechny recenze uživatele

Na české poměry vynikající dílo upozorňující na téma, před kterým by se rozhodně neměla strkat hlava do písku. Některé pasáže byly vtipné, jindy jsem nevěřil vlastním očím a jen nevěřícně kroutil hlavou či mi běhal mráz po zádech, tak či tak snad tento dokument uvidí co nejvíc lidí a alespoň částečně jim otevře oči. ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele

Ten humbuk kolem toho je trochu přehnaný, neukázali nic co by člověk užívající někdy internetový chat nezažil, nebo o tom alespoň neslyšel. Některé holky navíc hodně přehrávaly stydlivost a neinformovanost ohledně sexu. Nejvíc znepokojující byl uživatel Sneeky, ten by měl dostat doživotí... a pak ten Ústečák, který na to šel opravdu celkem od lesa a věřím, že jako jediný má šance fotky doopravdy vylákat. Ten, kterého odmaskovali sice měl vyznít za zázračného slušňáka, nicméně ve dvaceti si volat s dvanáctiletou taky není úplně ok. ()

borohub

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je dobré, že někdo tuhle problematiku poměrně zajímavým způsobem zdokumentoval. Minimálně to třeba otevře rodičům oči, že dětem by se měli více věnovat, více s nimi komunikovat atd.. Protože se obávám, že do pasti podobných úchylů padnou děti, které mají nějaký problém (nenapadá mě jediný důvod co může fascinovat dvanáctku na nechutném padesátnikovi co si honí péro). Samotná zpracování dokumentu se mi líbilo, herečky skutečně vypadaly velmi mladě (teda v obličeji, jejich postava, minimálně dolní polovina opravdu nevypadala na dvanáctiletou) a docela obdivuji, že to zvládly. Co mě trošku vadilo, že občas se vyloženě porušoval kodex (např. s tím "klaďasem"), který si autoři sami nastavili a co mě vyloženě iritovalo byl rozhovor s právníkem, který říkal, že by to sociální sítě měli více monitorovat a mazat to. Myslím, že každá rozumná seznamka, či sociální síť rychle smaže závadný obsah, či uživatele (a to dokonce i sítě jako VK, které si s tím minimálně ze začátku fungování hlavu příliš nelámali), není ale technicky možné monitorovat v reálném času veškerý obsah, či diskuze, jednak z důvodu, že by se podobní právníci posrali, že jim sahají na soukromí a dále to není možné technologicky. Celkově se jedná o složitou problematiku, která asi nemá jednoduché řešení, myslím si, že je dobře že něco takového vzniklo. Je otázka jak si to přeberou rodiče.. Dokument nechávám bez hodnocení, protože podle mě něco takového ani hodnotit příliš nejde. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

U kazdyho dokumentu je dulezity, jestli dokumentuje neco dulezity. A tady to plati setsakramentsky. Melo by byt povinne pro vsechny (rodice a det) 12+. Hodnotit umelecke silne ci sleb stranky mi tu prijde naprosto irelevantni. ()

PaulCZE odpad!

všechny recenze uživatele

To je zase Klusákova absurdně manipulativní hypermarketblbost vyhnaná už od první klapky. Koupím panenskou moč za 3.50,- Kč :) "Já jsem pak dva roky chodila k psychologovi kvůli tomu", jistě a proto sis teď oblíkla dětský šatečky a šla si sednout k vyzpovídání před Klusáka, kterej vypadá jako 100% pedouš a před jemu podobný dementy z internetu? ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

To,že intrenetove chaty su živnou pôdou pre roznych uchylakov nie je žiadnou novinkou.Forma dokumentu ma za ciel oslovit,čo najväčšie množstvo ludi a tvorcom sa to podarilo.Dokument ma velku vypovednu hodnotu a stoji za pozornost. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Tihle zvrhlíci, ačkoliv jsou jistě v osobním životě nešťastní, zoufalí a ubozí, si nezaslouží lítost, ale přísné odsouzení společností. Některé scény se můžou zdát i směšné, ale jen do té doby, než si divák v úloze dívek představí svoje děti. Pak už si většina lidí chtě nechtě bere na pomoc tu zde zmíněnou motorovou pilu. Zločiny zneužívání dětí a mladistvých by se měly přísně a důsledně potírat a trestat, bohužel tu vždycky byly a budou. Čím možná V síti překvapí je jejich rozšíření a celkové množství. Dokument jako takový je poměrně hodně bulvární, tak trochu manipulativní, a čistě filmařsky bych hodnotil na 3*. Vzhledem k závažnosti tématu, a důležitosti neustálé osvěty a upozorňování na něj je pak ale celkových 5* ještě málo. Nejvíce zodpovědnosti je jako vždy na rodičích, a až ve druhé řadě pak na správcích sítí a orgánech činných v trestním řízení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédl V síti. Pravděpodobně nejslavnější dokument současnosti a na dlouhá léta i všech dob. Nerad. Neměl jsem to v plánu. Ale naši to chtěli vidět a já byl zrovna u nich. Dokumentární film mě nelákal hlavně proto, že jej považuji za marketingovou záležitost, to v první řadě. První, co měl napadlo, když jsem viděl ukázky bylo: No, to zas někdo objevil Ameriku. Každý alespoň trochu soudný člověk současnosti pohybující se na internetu tohle musel vědět nebo alespoň tušit. Internet totiž dává neuvěřitelné možnosti anonymity. Takže se na chatovací stránky stahují převážně úchylové, pedofilové a všemožná individua a není to výhrada jen pro muže. Mladé dívky chodí na chatovací stránky dobrovolně a pokud si s někým volají nebo píší a on se chová jak jsme mohli vidět, mohou ho zablokovat, aby už je nekontaktoval. Stejné je to i posíláním fotek. Jedna z protagonistek to ve filmu ostatně sama říká. Dvanáctiletá holka už není tak blbá, aby nevěděla, co dělá a že někomu cizímu posílá nahé fotky nebo na co se kouká, když chlap před ní masturbuje. Samozřejmě se nezastávám těch úchylů a pedofilů. Ti by zasloužili nakopat přesně tam. Sám mám dceru - ještě malinkou, ale opravdu nerad bych, aby ji potkalo takové individuum byť pouze virtuálně. Na druhé straně ji poučím a rodiče zkrátka nemají moc možností, přestože jsou to třeba ti zodpovědní, kteří se potomkům věnují a mluví s nimi, jak děti kontrolovat, co dělají na internetu. Historie se dá smazat, totéž platí o emailech či esemeskách. Zkrátka, můžete děti upozornit, varovat je a vysvětlit, ale zbytek je bohužel na nich. Možná může filmový materiál sloužit jako podklad pro přednášky na školách. Proč ne. Na druhé straně... Opravdu potřebovali rodiče a učitelé takovéto důkazy, aby věřili, že se to na internetu děje? Pokud ano, pak se nedivím, že tito úchylové mají na netu žně, když byli odpovědní dospělí dosud naprostí ignoranti - týká se hlavně učitelů, protože rodiče, jako jsou ti mí, kteří vyrůstali bez počítačů a internetu, mnohdy sotva umí s myší natož, aby si uměli představit, co se na chatu děje. Otázkou tak zůstává už pouze to, zda film nějak zahýbe s českou společností? Já myslím upřímně, že ne. Jako ostatně pokaždé. Chvíli budou lidé šokovaní, mnozí budou předstírat, že to nevěděli, další zase, že to řeší a až se to uklidní, spadne to tam, kde to bylo. Neboť věřím tomu, že kdyby se jakkoli tyhle stránky omezovali, našly by se stovky idiotů, co by vešli do ulic s tím, že jde o omezení svobody. Takže to není jen o penězích, jak na konci říká Vít Klusák. Sám bych byl hned pro redukci internetu v tomhle směru. Nakonec tedy opět všechno zůstává na jednotlivcích. Pokud se holky samotné budou chovat normálně a budou přemýšlet u toho, než něco udělají, pak nemají úchyláci šanci. ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele

Dokument o kruté realitě dnešní doby, kdy seznamky nefungují tak jak by měly a navíc tam s prominutím lezou děcka pod věkovou hranicí a nejčastěji si u profilu nastavují 18 let. Chyba je na obou stranách a logicky se vždy najde takový predátor, který svoji kořist vyhledává. Pozavírat všechny dotyčné nejspíš není možné a je pravda, že by se takové věci dít neměly ... žel žijeme v digitální době. Dokumentu dávám 75% jelikož má hlavu i patu. Tedy dokument je vtipný, jednoduchý, srozumitelný a emočně založený. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock raz povedal, že jeden pohľad na svet stačí na zistenie, že horor nie je nič iné, ako realita. Ak niekedy vzniklo niečo skutočne zmysluplné, môžeme k tomu zaradiť práve tento dokument/projekt, ktorý odhalil hororovú stránku reality a internetu ako takého. Sila, na ktorú sa pozerá s otvorenými očami a pri ktorej otvárate vreckový nožík zároveň. ()

Související novinky

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

08.07.2021

Spolurežisérka úspěšného dokumentu V síti a držitelka Českého lva Barbora Chalupová představuje svůj celovečerní debut Zákon lásky. Tragikomická dokumentární roadmovie sleduje cestu zákona, jenž může… (více)

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama