Reklama

Reklama

Obsahy(1)

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (721)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, jak jsme malá země, na to, jak jsme země vyspělá..., uf, kurva, to teda byla silná káva, s jakou se dá srovnat máloco. Uteklo to neskutečným způsobem, srdce mi střídavě bušilo dost rychle, a celou dobu jsem se zamýšlel nad tím, kolik takových úchylů, kurvafix, existuje. 100% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1790. hodnocený film: Jen víc takových dokumentů, kdy se ukáže na systémové pochybení ve společnosti. Tady asi ani nejde hodnotit herecké výkony, jako spíš ten nápad a ten byl skvělej. Chtělo by to více takových projektů. Hodnotím jako super věc, že jeden z predátorů byl i na konci konfrontován se skutečností. 5* je jasných, moc doporučuju všem rodičům. 5* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

O tomhle dokumentu jsem se dozvěděla více než rok dopředu, protože jsem na DVTV viděla rozhovor s Vítem Klusákem a rozhodně mě jeho výpoveď o nově připravovaném filmu hodně zaujala. Na druhou stranu jsem si ale říkala, jestli chci jít do kina zrovna na dokument o sexuálních predátorech, protože to není až tak úplně na kino zážitek s plným sálem. Když jsem ale viděla, jakou to začíná mít reklamu a posléze i přemrštěné hodnocení, rozhodla jsem se tam zajít. A opravdu jsem nelitovala. Je strašně sympatické, že celý tento experiment byl nafingován jako simulace, tudíž je to opravdu real a neúprosné k publiku. Můžu to chválit odshora až dolů, ale hvězdu strhávám za to, že herečky nedostaly rovnoměrně rozdělený prostor a v podstatě sledujeme pořád Terezu Těžkou a dvě ostatní výborně hrající herečky vidíme znatelně málo. Další výtka je asi ta, že ač je to i tak brutál, klidně bych ještě přitlačila na pilu, když už. Palec nahoru za scénu s klukem, který dojal polovinu sálu, včetně mě. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tohle Klusák prostě umí. Zaujmout a šokovat společnost. V tomhle případě mu to ale žeru, protože vzal ožehavé téma moderní společnosti, o kterém se zas až tolik nemluví a dokázal strhnout většinu společnosti. Ne tak jako v případě Daliborka, kde byl hodně na hraně (ne jenom dokumentárního žánru).Takhle doku drama jako Klusák u nás nikdo neumí. Zvolená forma řekl bych že poměrně sedí a odpovídá tomu i výsledek. V síti je vtipné, zajímavé, důrazné a také z něj zamrazí. Pokud z něj nakonec budou plynout nějaké důsledky (tím myslím tresty i edukace), tak s tím absolutně nemám problém. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Technicky, řemeslně a nápadem zvládnutej dokument s tématem, které se každého jednou dotkne (ať jako rodiče dítěte, sám byl kyberneticky ojetej a vydíranej nebo je sám predátorem), ale ruku na srdce: v 21. století by tuhle problematiku měl mít každej rodič pošéfenou se svým metrovým klonem zvaným dítě a osobně v tom spíš vidím selhání rodiče/systému. Že je pedoušů a úchylů plnej internet je sand každýmu jasný a vidět pár onanujících šašů s libostí v mladým mase mě nechává absolutně chladným. Možná je to tím, že nemám ještě vlastní ufňukanou kopii, ale i tak mě dokument ničím obsahově neobohatil, spíš jsem se párkrát zasmál nad debilitou všech zúčastněných. 3* a.k.a 55% ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Vlastně příliš netuším, jak film hodnotit. Bylo to silné, místy dost nepříjemné. Nicméně jsem s internetem také vyrůstal a dobře vím, jaké existence se na něm pochybují, takže jsem až tak šokovaný nebyl. Co mě šokovalo, je postoj a laxnost české justice a veřejnosti - část populace svaluje chybu na nehlídající rodiče a delikventi vyváznou s podmínkou. Myslím, že nakonec bude největším trestem právě objevení se v takovémhle dokumentu. Co se mi nelíbí, je extrémní vytěžování a komerce s filmem spojená - opakované premiéry různých verzí, merchandising v podobě nevkusných triček atd. Vůbec se k tomuto tématu nehodí.Oceňuji, že oproti například Daliborkovi působí V síti daleko autentičtěji. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Realita vsednich dnu v primem prenosu. Dobre vymyslene a sestrihane, i kdyz s otevrenym koncem. Ale mozna to byl umysl tvurcu, nevim. Jedine, co vim, ze tomuto filmu covid pomohl jako snad zadnemu jinemu.-). ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nesmírně ultra mega důležitý film, jehož posledních pár minut je na hraně snesitelnosti s chutí se jít někam aspoň vyřvat z okna, ne-li hodinu bušit kladivem do skály. Jestli jsem neměl o určité části lidstva někdy dobré mínění, po tomhle filmu se ta množina razantně rozšířila. Nefalšované zlo. FYI - Po skončení filmu na titulní stránce webu lide.cz první co vyskočí "Holky z celé ČR kolem 20 let" a a do toho asi deset fotek mladých holek, u kterých fakt nejde poznat věk. Pod fotkami sekce "O čem se mluví - Nezávazný sex, Miluju, když mě někdo l*že, Jsem stále nadr...., Seznamka". Hello, Seznam.cz. WTF? Strašně tomu filmu a jeho "protagonistům" přeju nejmíň stejné a co nejdelší obecné společenské znechucení jako u Šmejdů. Message je ale jasná. Vůči těmhle úchylákům (sorry, nejde jinak) nikdy nepůjde přestat se bránit, nikdy to neskončí, takže díky za tohle zvýšení pozornosti. P.S. Musel jsem si po filmu pustit třeba U2, ať do sebe nasaju aspoň trochu něco normálního a pozitivního a přebiju špatný pocit. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Přehlídka chlapů s nízkým sebevědomím a komplexy, kteří se rozhodli své mindráky léčit na psychicky nedovyvinutých děvčatech a pokřivit jejich vnímání. Nemožnost těchto mužských jedinců najít si partnerku do života je nutí vyhledávat v anonymním prostředí internetu svět zkoumající mladé dívky. Výbušnost tématu trochu zakryla slabší nedotažené zpracování, ale i přes všechny možné chyby je nutné vidět. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá je téma, nie samotný dokument, ktorý nesleduje vec z nestranného hľadiska, de facto pozorovateľa, ale naopak sa stáva aktérom, jasne ohraničený na jednej zo strán. Samotný dokument je tak iba tuctový priemer, v niektorých ohľadoch podpriemer, akých sú v dnešnej rýchlej dobe tucty. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že pán Klusák na tohle upozornil patrně celou Českou republiku. Abych řekl pravdu, trochu mě šokuje, jak to všechny šokuje. Už pár let mám svoje guilty pleasure a to není nic jiného než To Catch a Predator, amerického novináře Chrise Hansena. Ten už fakt hafo let, tímhle způsobem chytá v americe predátory a dělá to tak kurevsky dobře, že všichni pedofilové v americe z něj mají regulérně strach. Viděl jsem verzi 18+ takže mě spíš zaskočilo jak ti čeští debilové férově posilaj holkám ty svoje péra, to zase ti v Americe nedělaj, na druhou stranu mince, jejich justiční systém vám dá natvrdo 3 roky jen za psaní nezletilým holkám se sexuálním podtextem, za ty uchýlarny co posílali v tomhle dokumentu, by u nich snad dostali křeslo. Není to nic převratného, ale za tu message co to dá těm rodičům a hlavně mladým holkám, které si z toho často odnesou trauma tomu dám tu čtyřku. Jen mě hrozně mrzí, že je nakonec nekonfrontovali všechny ve stylu: „Ahoj Franto. Já jsem Vít Klusák. Posaď se prosím tady na tu židli. Pověz co tady děláš?“ ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, tak tohle je dokument, který má opravdu smysl. Dle ohlasů veřejnosti se zdá, že otevírá lidem oči. Nejvíce šokující mi připadá zjištění, jak velké množství úchylů a sexuálních predátorů se kolem nezletilých dívek na sociálních sítích pohybuje. Internetová doba si bohužel již vybírá své oběti a společnost by si měla dát pozor, aby nebyly příliš velké. (85%) ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, nemám úplně jasno v tom, jak k tomuto dokumentu vlastně přistupovat. Na jednu stranu je jeho poselství veskrze správné a velice důležité. Na stranu druhou mám ale určité pochybnosti o tom, jak bylo onoho vznešeného cíle dosaženo. Přístup režiséra Víta Klusáka mi přišel docela drsný a extrémní. Ano, představitelky obětí sice ve skutečnosti nejsou žádné dvanáctileté dívenky, ale pořád jsou to velice mladá děvčata, která může tato patologická zkušenost velmi negativně ovlivnit. Právě proto si nejsem tak úplně jistý, do jaké míry bylo morálně únosné, žádat po trojici hlavních představitelek tak velkou a vysilující oběť. Myslím, že tuto otázku zodpoví pouze čas. Každopádně film velmi otevřeně a bez jakýchkoliv příkras ukazuje neuvěřitelně temnou a drsnou realitu, jež se může každý den odehrávat v kterémkoliv dívčím pokojíčku. Právě za tohle má film V síti můj velký obdiv a bezmezný respekt. Skutečně uznávám režiséra Klusáka i všechny tři holky, že si na něco takového troufli a nebáli se ukázat to celému národu. Pokud se nemýlím, tak zveřejnění tohoto filmu dokonce vedlo i k odsouzení několika nanejvýš nebezpečných pedofilů, což je potřeba náležitě ocenit. Líbí se mi, že film si na nic nehraje. Nesnaží se nic zlehčovat, ale ani zveličovat. Ukazuje věci přesně takové, jaké ve skutečnosti jsou. Jediné, co mi tam snad trošku chybělo, byla nějaké prevence. Nějaké dobře mířené rady určené právě dětem v tomto zranitelném věku. Vím, že něco takového sice probíhalo v rámci kampaně k filmu, ale v samotném dokumentu těchto rad příliš moc nenajdeme. To je však asi jen jedna jediná drobná výtka. Jinak je to celé samozřejmě nanejvýš přínosné a poučné. Dokonce bych řekl, že se jedná o jeden z velmi mála českých filmů z poslední doby, který stálo za to natočit a zhlédnout. Film V síti vyvolává velmi silné emoce a to je právě dobře. Jeho zhlédnutí doporučuji všem rodičům i dětem. Jak říkám, doufám jen, že holky to snad nějak nepoznamená. Každopádně si u mě však Vít Klusák tímto filmem velice zlepšil reputaci. Hodnocení je v tomto případě jasné. Takovému projektu nelze dát míň než plný počet hvězdiček. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Už chápu proč se o tom tolik mluvilo a bylo toho všude plno.. ne že by to ve mě vzbudilo extrémní emoce, ale Vít Klusák je nejlepší českej dokumentarista posledních minimálně deseti let.. fascinovalo mě, že ty herečky opravdu vypadaly na 12 a je to mimořádně zajímavej dokument ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To vyzvánění Skype jsem nikdy neměl rád a tady ho kolikrát nechali zvonit tááák dlouho, až to bolelo. Samozřejmě je to palčivé téma dnešních rodičů, takže divácká úspěšnost zaručena. A musím řict, že i když o tom člověk ví, nepředstavoval jsem si to až v takovém extrémním rozsahu. V podstatě nedlouho po castingu, bez nějakejch velkejch zdržovaček, hned první honič!!! No kurva. Sice jsem od dokumentu čekal ještě ostřejší a nechutnější věci (podle toho, jak všichni, co to viděli, z toho byli zhnusení), ale střízlivě musím říct, že tam toho bylo až až... a pak mi někde vzadu v hlavě visí tušení, že ty ještě horší věci se dějí ve skutečnosti a ne v dokumentech. Jinak pro pedofilní diváky je to poměrně slušnej návod, jak zjistit, co nedělat, aby se nenechali chytit. Myslím, že tohle je můj první dokument v kině a zážitek docela silnej. Hlavně taky proto, že jeden z těch úchylů vypadal zamlženej jak Niki Lauda... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Co se týče kvality zpracování nebo snad dokonce uměleckého přínosu, je tenhle dokument hluboko pod průměrem, jeho přednost je úplně někde jinde, otevřel Pandořinu skříňku a možná některým rodičům otevřel oči, co a koho může potkat jejich malá sladká holčička na internetu. Proto je dobře, že vznikl a nějakou tu hvězdu si zaslouží. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, kterého se ostatně chytají i jiné státy, protože to téma je velmi aktuální. Dokument má skvělý nápad, ale také kromě šokujících zjištění (o kterých se bohužel ví nějaký ten pátek) měl dokument pasáže, kdy stál na místě. Celé to provázel pocit na zvracení ... bohužel internet je jako oheň - velice užitečná, ale také nebezpečná věc. ()

sator

všechny recenze uživatele

Cokoliv tabuizujme, cokoliv se snažíme potlačit, cokoliv se snažíme vytěsnit se vrátí. Je třeba se ptát proč... ()

Související novinky

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

Film Zákon lásky do kin vstupuje 5. srpna

08.07.2021

Spolurežisérka úspěšného dokumentu V síti a držitelka Českého lva Barbora Chalupová představuje svůj celovečerní debut Zákon lásky. Tragikomická dokumentární roadmovie sleduje cestu zákona, jenž může… (více)

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama