Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je výborný, prvotriedny herec, ktorý občas zasadne aj na režisérsku stoličku a natočí nejaký celovečerný film. Doposiaľ má na svedomí päť titulov. "Prísaha" je v poradí tretí jeho počin a jediný, ktorý som mal možnosť zhliadnúť. Bol som však nadmieru spokojný. Penn príbeh nikam zbytočne neženie, žiadna šialene rýchla akcia. Dáva priestor dramatickým scénam, pri ktorých vynikne herecké umenie hlavých predstaviteľov. No a v prípade Jacka Nicholsona je to opäť nezabudnuteľný výkon. **** ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě natočený a velmi, ale velmi pozvolně vyprávěný thriller, kterému až na pár okamžiků chybí prakticky jakákoliv významější akce či napětí. Jack Nicholson si hlavní roli střihnul s nebývalou přesností a určitě také potěší sice krátký, ale o to výraznější výstup Benicia Del Tora. Ale pozor, nečekejte thriller v právém slova smyslu! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je bezesporu úžasná. Problém mám ale s hlavním tématem oné zarytosti a přesvědčení o vlastní neomylnosti, MOŽNÝ SPOILER na níž je postaven konec a řešení se tak vkládá do rukou Božích. Problém je v tom, že se ztvárnění od původního námětu (knihy) i filmu odklání směrem, který nakonec popře. Kdyby to celé bylo tažené psychologií postavy, budiž, ačkoliv i tak je to v mnoha chvílích lacině americké a prdlajs psychologické. Ale dalo by se. Takto je to však kočkopes. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Přísaha má mj. dobrou režii, scénář i hvězdné obsazení, je to však tak těžký film, že si ho moc často nepouštím, i když kvalita se mu rozhodně upřít nedá. Při prvním sledování jsem tak soucítil s hlavním hrdinou, že na mě dokonce padl lehčí splín. Jako každý normální člověk, totiž nesnáším křivdu. Sean Penn i Jack Nicholson na jedničku s hvězdičkou. Film pro silné povahy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Jerry Black (Jack Nicholson) odchází do důchodu, už si sbalil všechny věci a poslední věc co jej čeká je večírek na rozloučení. Večírek ale překazí nález mrtvé osmileté holčičky, a Jerry chce ještě naposledy pomoct. Slibuje (na svoji duši) matce mrtvé holčičky, že vraha vypátrá a najde. Policie se ale bohužel spokojí s vynucením příznáním mentálně postiženého indiána, tak se musí Jerry na případ vrhnout sám. Během pátrání poznává Lori s její dcerou Chrissy, která je téměř stejný typ jako zavražděné děvče. Dokáže Jack ochránit Chrissy před záludným vrahem? ... Uchm, tak trošku jiná detektivka - místo "pátrání" se Jerry spokojuje s rybařením a obsluhováním pumpy, a celé to vrcholí .. .ehm neřeknu, ale konec je takřka dokonalý (na míle vzdálený jakémukoliv konci detektivky, co jste kdy viděli). Jack Nicholson si svoji roli detektiva ve výslužbě vyžívá (stejně tak jako např. v About Schmidt), takže jeho výkonu nelze nic vytknout - a ostatní tam jsou stejně jen do počtu... +- průměr ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Původně se mělo natáčet v Minnesotě, ale z finančních důvodů se nakonec produkce přesunula do Kanady. (HappySmile)
  • Vraždy dětí zobrazené ve filmu byly volně založeny na aktuálních případech detektiva Joea Depczynskiho, který se účastnil natáčení jako technickým poradce. Nicméně případy neměl na svědomí jeden jediný vrah, jak tomu bylo ve filmu, ani jejich vyšetřovatel nedošel ke stejnému závěru, jako zde detektiv Jerry Black. (HappySmile)
  • Pomeranče a pomerančová šťáva zde mají stejný význam jako v trilogii Kmotr - tedy značí blížící se smrt. (HappySmile)

Reklama

Reklama