Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (3)

Frasier (1993) 

Luxusní sitcom. Nevěřil bych, kolik legrace (a to po několik sezón) lze vytěžit z díla, které je postaveno na tom, jak jsou dva snobští bratři konfrontováni s normálností a klasickým starosvětským chlapstvím svého otce, který místo na operu zajde na baseball, místo archivního vína pije pivo a místo do luxusního apartmánu kdesi na ostrovech vyrazí kempovat a na ryby. Do toho zahláškují i další stálé či epizodní postavy. Vtipné situace obvykle vycházejí z drobných nedorozumění a tvůrci hrají s divákem za mistrného využití všech výdobytků dorozumívacího jazyka klasickou hru na to, jak to ještě trochu víc zamotáme, tudíž jsme svědky toho, jak si postavy ještě nepřímočaře nahrávají, aby situace vyzněla ještě vypečeněji. ()

Někdo, kdo tě bude chránit (1995) (S02E19) 

Tady musím smeknout se vší vážností před panem režisérem. Udělat díl sitcomového seriálu tak, aby byl chvílemi opravdu napínavý, to je vizitka skutečného mistra. ()

M jako Martin (1998) (S06E03) 

Musí uznat, že ač jde o sitcom, tak se zde ukazuje, že natáčecí tým jsou opravdu profíci, neboť ten náhled do Nilesova podvědomí měl na chvíli i horrorovou atmosféru. ()

Reklama

Reklama