Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

nemer 

všechny recenze uživatele

V češtině ztrácí duši, atmosféru a naprosto všechny plusové body. Tento seriál miluju ve slovenštině, skvěle k němu sedí :) A v mnoha směrech vůůůbec není vzdálený od reality, aneb už jste někdy viděli normálního psychiatra? :) ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Frasier najviac „guilty pleasure“ záležitosť. Fantasticky si pri ňom oddýchnem, pôsobí na mňa neskutočne nostalgicky a zároveň originálne. Kelsey Grammer je v úlohe Frasiera Cranea tak presvedčivý, že ho už nikdy neuvidím inak. To isté ale platí aj o Nilesovi, Martinovi, Daphne či Roz. Frasiera si môžem pozrieť kedykoľvek, kdekoľvek a za akýchkoľvek okolností. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Vynikajuco zvladnuty slovensky dabing ktory presne sedi s farbou hlasu povodnych hercov, ba co viac, aj vyrazovo drzi krok s povodnym jazykom umoznuje slovenskemu ( a tiez aj ceskemu) divakovi vychutnat stopercentnu povodnu atmosferu jedneho z najlepsich americkych sitkomov ktory dokonca divaci britskej stanice Chanel 4 ocenili titulom najlepsi sitcom vsetkych cias a prave preto sa nie nahodou objavil aj v uvodnej sekvencii filmu Denník Bridget Jonesovej. Serial je postaveny na vykonoch divadelnych hercov Kelsey Grammera a David Hyde Piercea ktori bravurne zvladaju niekolko minutove narocne dialogy plynule bez prerusenia ci strihu.Vtipne dialogy zalozene na sarkazme a hlavne inteligentny humor ocenili nielen divaci ale aj odbornici a tak sa moze tento serial pysit az neuveritelnymi tridsiatimi siedmimi Emmy Awards ktore pozbieral pocas 11. sezon od roku 1993 do roku 2004. ()

tombender 

všechny recenze uživatele

Rozhlasový psychiatr Frasier Crane zažívá krizi středního věku. Je po rozvodu, žádný nový vztah se nerýsuje a ještě k tomu se mu do bytu nastěhoval jeho otec – bývalý policajt a jeho excentrická ošetřovatelka Daphne. Život mu zpestřují jeho snobský a neurotický bratr Niles a kolegyně z práce lehce promiskuitní Roz. Takto by se dala shrnout základní kostra tohoto výborného a dle mého názoru jednoho z posledních inteligentních amerických sitcomů, který si na rozdíl od většiny ostatních dokázal udržet vysokou kvalitu po celých 11 sérií. Tvůrci dokázali z vtipných situací vytěžit opravdu maximum, k čemuž notnou měrou přispělo i herecké obsazení v čele s Kelsey Grammerem (Frasier), Johnem Mahonneym (otec) a vynikajícím Davidem H. Piercem (Niles). Jaká škoda, že na českých obrazovkách Frasier nikdy nedostal pořádnou šanci… Tuto smůlu nám však vynahrazuje VYNIKAJÚCI slovenský dabing. ()

lehkoživka 

všechny recenze uživatele

To je tak miloučký humor, až to vůbec není vtipné. Na druhou stranu jsem viděla spoustu mnohem horších, proto ty dvě hvězdy. ()

brunette_1 

všechny recenze uživatele

Bomba seriál. Myslím, že taková rodina se někde v USA najde. Obvyčejní lidé versus smetánka v Seattli. Zprvu jsem tomu humoru moc nepřicházela na chuť, ale po první sérii jsem se na seriálu stala závislou. Zdravá dávka humoru pro každý den. Ale musím se přiznat, že jsem navyklá na slovenský dabing, který je podle mě brilantní a originální se mi už vůbec nelíbí. A ten český je jedna velá chyba. ()

lera ivanova 

všechny recenze uživatele

Jeden jediný americký sitcom mezi těmi, na něž jsem zatím v životě narazila, u kterého stojí za zhlédnutí víc než jeden díl! Dobrá polovina seriálu je velmi slušně napsaná! Důvody, proč Frasierovi věnovati čas: originálně vymyšlené postavy obou bratrů, věčně soutěžících intelektuálů a vtipných snobů; zápletky kolem psychiatrie a pokecy v Café Nervosa; neohrabaná a staromódní Nilesova zamilovanost do Daphne; nadseriálový herecký výkon Davida Hyde Pearce; samozřejmě, humor; Laura Linney v roli poslední a konečné Frasierovy milostné zastávky... Z davu scénáristů angažovaných do psaní epizod oceňuju především Davida Angella, Joe Keenana a Boba Dailyho. A zde jsou některé díly-pětihvězdičky: You Scratch My Book..., The Club, The Two Mrs. Cranes, To Kill A Talking Bird, Roz's Krantz And Gouldenstein Are Dead, Daphne Hates Sherry, Perspectives On Christmas, Dial M for Martin, To Tell the Truth, A Tsar is Born, Out With Dad, Taking Liberties, The Show Must Go Off, Daphne Returns, Bla-Z-Boy... ()

piskotnik21 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitosť :) Frasier pre mňa znamená: Inteligentný humor, geniálne hlášky (Buldog: "Hey, what if she hates sports?! I need this job. I just promised my mom a new pacemaker. Wait, think I could get her to believe I said "pasta maker?" :)), skvelé postavy (môj najobľúbenejší Niles Crane .. Daphne: : "Feeling a bit lonely are we? "Niles: " Only when I'm by myself or when I'm with other people." :), Krásna love story: Niles zbožňujúci Daphne je rozkošný a dojímavý ( Daphne: "Oh, Dr. Crane, you're always thinking of me." Niles: "You have no idea..."Niles (sniffing Daphne's perfume) "Is that 'Forbidden'? Frasier: "In every sense of the word!" ) No a nemôžem zabudnúť na Marisu (Niles: "Maris means the world to me. Why just the other day I kissed her for no reason whatsoever.... " Daphne: "You really love her. Don't you?" Niles: "You know; I do. Love is a funny thing isn't it? Sometimes it's exciting and passionate, and sometimes it's something else, something comfortable and familiar -- that newly-exfoliated little face staring up at you from across the breakfast table, sharing a laugh together when you see someone wearing white after Labour Day.")..... Pre mňa bezkonkurenčne najlepší sitcom. P.S. Frasier a Niles sú psychiatri nie psychológovia ;) ()

Altalus 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší seriál vůbec. Humor je dostatečně inteligentní aby neurazil a dostatečně šílenej, aby se člověk za břicho popadal (Svišťolopa ťa dostaně!). Zkrátka dva nóbl zženštilí psychiatři, s akutní potřebou psychiatra navštívit , jejich skoro redneck ocko a pes kterej by si zasloužil Oskara. A samozřejmě zástupy dalších skvěle propracovanejch postav. Trošičku klišé. Kdo by byl řek, že to dokáže skvěle obstát a navíc bavit diváky celejch jedenáct sérií. Většina lidí zahlídla díl nebo dva v televizi a řekli si "nic moc" nebo ještě hůř. To je dost pochopitelný, protože tady, i když na to stačí tři čtyři díly, je hrozně důležitý poznat postavy. Kupříkladu narážky na Nilesovi skryté tužby (což je podle mě jedna nejzábavnější věcí celého seriálu) se dějou tak rychle a nečekaně, že divák nováček může přijít o to nejlepší. A teď to nejduležitější. Díky bratrům Slovákům za naprosto skvělej dabing. Tohle je jeden ze tří seriálů, kde uvažuju jestli dabing neni lepší než originál. Skvělá práce na skvělém seriálu. ()

Fericious 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tam. Prvý seriál v živote, ktorý som videl celý. Všetkých 262 častí. A neľutujem. Väčšina seriálov je po pár sériách nepozerateľná. Ale Frasier žije vlastným životom, je to vlastný organizmus s nenapodobiteľnou atmosférou. Chcel by som žiť v jeho svete, pozerať sa na Space Needle, piť skvelú kávičku v Nervosse so stenou z neomietnutých tehál, prežívať všetko to. Frasier je tak dokonale prepracovaný, ako sa to dá vidieť iba u niečoho takého čo sa točilo vyše 11 rokov. Tento seriál mi dal krásnu víziu sveta. Tam sa budem utiekať stále keď mi bude na tomto reálnom ťažko. "Sherry, Niles?" ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Skvelý, vtipný, sarkastický. Aj taký je Dr. Frasier Crane. Jednoducho človek dostane to čo chce, zrelaxuje, zasmeje sa a baví ho to. Nič neriedit a len di vychutnať herecké majstrovdtrovstvo a vkysny humor hlavného hrdinu. Sympatické herecké osadenstvo, fajn dejova línia a napriek tomu že to nie je novinka, vždy si to rád pozriem. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Už dávno som sa tak dobre nezabavil. Klasický a bez prehánania legendárny sitkom, v ktorom sa scenáristi inteligentne vyblbli - hlody Johna Mahoneyho, večne zúfalý Frasier Kelseyho Grammera, David Hyde Pierce ako viac či menej sofistikovaný zakomplexovaný Niles - žiadna postava neprišla nakrátko, dokonca aj psík mal svoje nezabudnuteľné momenty. Asi jediný seriál ktorý sa dá pozerať stále dookola pretože jeho humor neomrzí a až do konca si udržoval slušnú úroveň. ()

Reklama

Reklama