Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

Yahey 

všechny recenze uživatele

Příjemný a inteligentní sitcom o trablech psychologa, který radí ostatním, ale ne vždy ví, jak by poradil sám sobě. Frasier Crane je sice čestný profesionál, ale ocitá se v trapných chvílích stejně často jako my všichni. Hlavně se ženskými. Seriál má noblesu a nadhled, a krom toho si ústy stárnoucího otce (policisty na vejminku) dělá legraci ze snobského intelektualismu obou rivalizujících bratrů psychologů. (Nailsovi dobrmani se jmenují "Sigmund" a druhý "Freudík"). Na rozdíl od jiných sitcomů nesklouzavá k trapnosti, nepopisuje charaktery z principu infantilní (Přátelé), za což zřejmě vděčíme jakémusi věčně svěžímu duchu scénáristů. Je jemný a brilantní. ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu příspěvek Lorda oNixe. Proč jmenoval zrovna Červeného trpaslíka? To je přece, úplně jiný svět. Je to, jako bych já komentoval Dobyvatelé ztracené archy slovy, že se mi líbí víc než Balada o vojákovi. ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Najlepší sitcom aký poznám. Každá z 11 sérií dokázala zaujať a svojim inteligentným humorom (niekedy až príliš inteligentným :D ) ma seriál Frasier naprosto zabavil a spravil ma fanúšikom (už od čias vysielania Markízy). Výber postáv a ich charakterov ale aj zápletky jednotlivých častí boli skvelé (našli sa aj menej vtipné, no pri takom počte epizód je to normálne, a nebolo ich veľa). Frasier sa ale nedá pozerať vkuse (aspoň ja som to nedokázal), to však neznamená, že sa nejedná o veľmi kvalitný komediálny seriál, pre mňa dokonca najlepší. A to práve z toho dôvodu, že jednotlivé zápletky vyplývajú z nedorozumení medzi postavami, ich konaním a správaním. Neľutujem ani jednu sekundu strávenú pri pozeraní tohto seriálu. Frasier je právom klenotom situačných komédií. ()

Tatianistka 

všechny recenze uživatele

Na tomto serialy mam najradsej, ze zosmiesnuju celu tu snobsku vrstvu ludi, tym ako si strasne zakladaju na takych blbostiach. Na niektorych castiach som sa neskutocne bavila, takze moje hodnotenie je jednoznacne. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Příjemný sit-com, který působí trochu britsky, čímž je hned sympatický. Některé nápady jsou super, díl s "moučnými dětmi" mě naplno rozesmíval ještě týden po zhlédnutí, baví mě i neviditelný přízrak Nilesovy manželky, který se vznáší každým dílem, lechtá vás pod bradou, ale přesto nikdy není spatřen. 80%, jsem velmi příjemně překvapena. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní sitcom. Nevěřil bych, kolik legrace (a to po několik sezón) lze vytěžit z díla, které je postaveno na tom, jak jsou dva snobští bratři konfrontováni s normálností a klasickým starosvětským chlapstvím svého otce, který místo na operu zajde na baseball, místo archivního vína pije pivo a místo do luxusního apartmánu kdesi na ostrovech vyrazí kempovat a na ryby. Do toho zahláškují i další stálé či epizodní postavy. Vtipné situace obvykle vycházejí z drobných nedorozumění a tvůrci hrají s divákem za mistrného využití všech výdobytků dorozumívacího jazyka klasickou hru na to, jak to ještě trochu víc zamotáme, tudíž jsme svědky toho, jak si postavy ještě nepřímočaře nahrávají, aby situace vyzněla ještě vypečeněji. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Frasier je môj top seriál, nielen čo sa sitcomov týka. Ten humor mi príde neskutočne inteligentný a každá časť je nadupaná vtípkami. Zbožňujem asi každú postavu (Ross by som navyše vyobracal z ľava z prava). Ako pri všetkých obľúbených filmoch, aj tu mám celé repliky, ktoré poznám naspamäť. Videl som všetky diely opakovane. A slovenský dabing, prvotriedna robota. 😉. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Dle mého minimálně na ČSFD podceněný seriál. Neuvěřitelně vtipný, takový laskavý, snobský humor, navíc skvěle nadabovaný. Každá figurka je výjimečná, zamilovaný Niles je však o malinko výše. Vždycky se rád podívám ;) ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Skvelý inteligentný humor tohoto seriálu nemá obdobu. Stojí za to sledovať trápne situácie, do ktorých sa vlastnou nešikovnosťou dostávajú snobskí bratia, psychiatri Frasier a Niles. Slovenskí fanúšikovia seriál poznajú poväčšine len so slovenským dubbingom. Ten je tu netradične výborný. No odporúčam pozrieť si zopár častí aj v originále. Daphne má totiž tak silný britský prízvuk, že ani nevnímate čo povedala, smejete len na tom, ako to povedala. Moja obľúbená pasáž (Frasier speaks klingon): http://www.youtube.com/watch?v=SGZV6fsotYo ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím nejlepší a nejdéle sledovaný seriál. Musím ovšem přiznat, že jsem jej celý sledoval ve slovenském jazyce. Český dabing je prakticky neposlouchatelný (ten z Primy), je to čistá hrůza, jako kdyby dabéry vybírali náhodně na Václaváku. ***** Seriál je úžasný svými hláškami a neustálým dějem. ***** Také si dovolím přidat, že seriál postupně "dospívá" ve fenomenální dílo. ***** Druhý "brněnský" dabing je již poslouchatelný, bohužel se překladatelé moc nesnažili a slovenská verze je stále na lepší úrovni. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Absolútna srdcovka so skvelým slovenským dabingom /Český je hrozný/. Príjemné, inteligentné, poučné, ako stvorené či už na zimný večer, alebo horúce letné ráno pri káve a cigarete. 9/10 ()

Reklama

Reklama