Reklama

Reklama

Ve jménu našeho Pána

(seriál)
  • USA The Righteous Gemstones
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 36 min (Minutáž: 28–58 min)

Tvůrci:

Danny McBride

Hrají:

Danny McBride, John Goodman, Walton Goggins, Valyn Hall, Edi Patterson, Adam Devine, Cassidy Freeman, Tony Cavalero, Tim Baltz, Troy Anthony Hogan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Danny McBride (Boj o ředitelnu) se vrací na HBO v komediálním seriálu, který vypráví příběh světově proslulé televangelické rodiny s dlouhou tradicí deviantního chování, chamtivosti a charitativní činnosti – to vše ve jménu Pána Ježíše Krista. McBride hraje hlavní postavu Jesseho Gemstonea, který se považuje za průkopníka v duchovní hře. To, co vybudoval jeho otec Eli Gemstone (John Goodman), se rozhodl vzít a rozšířit pro modernější publikum. V seriálu se dále představují Edi Pattersonová v roli Jesseho sestry Judy; Cassidy Freemanová jako Jesseho žena Amber; Tony Cavalero coby bývalý satanista Keefe Chambers, zachráněný Jesseho mladším bratrem Kelvinem (Adam Devine). Tim Baltz hraje Judyina snoubence BJe a Greg Alan Williams zase Martina Imariho, konzervativního Keňana a Eliho pravou ruku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (22)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Máte-li rádi ten styl humoru, není o čem přemýšlet - tady to je McBride do třetice (po E&D a VP) a s tím vůbec nejlepším z americký komedie, tentokrát ve světě televangelistů a absurdních megakostelů. Bezkonkurenční jak v rovnováze srandy s krimi a hloubkou, tak po stránce nářezových míst, promyšlených postav a top herců. Takový Keefe mě rozbil snad kdykoli se dostal do záběru. Hrozně dobrý. 90% ♪♫ S02: 75% S03: 80% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Podobne ako neskoršie série Eastbound and Down a Vice-Principals je to niekde na úrovni strašne bizarnej dramedy. McBride a spol. sa nesnažia robiť vtipy v každej scéne, ide im skôr o vytvorenie absurdného sveta, kde je v podstate každá postava pošuk a kde môžu do sýtosti improvizovať. Každopádne Misbehavin' je hit roka. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chvílemi crazy přechází až do trapnosti, ale občas se objeví téměř geniální nápady. Všechno posilují skvělé herecké výkony. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jako dělání si prdele z hamižnosti, závisti, přetvářky a falešné víry to celé funguje skoro perfektně, s čím mám ale asi největší problém a není to rozhodně jen tenhle případ je hrozná nevyrovnanost jednotlivých dílů, která po typicky kvalitním začátku začne škobrtat a ani předposlední díl to nevytáhne výš. Danny McBride se pro takovéhle seriály narodil, ale tady se svým chábrem z Boje o ředitelnu Waltonem Gogginsem vytáhl jen těsně nad tříbodovou hranici, což jistě není žádná tragédie, ale jen důkaz toho, že natočit vtipné a břitké seriály s podobným tématem se rozhodně nepovede každý rok. Možná s další řadou, nebo úplně ničím jiným, uvidíme, necháme se překvapit a doufat, že Danny svou druhou řadu z VP ještě něčím do budoucna překoná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Že je v Amerike húfne rozšírené sektárstvo, to dobre vieme. Osobne mi ale prišiel vtipnejší krátky klip od Robbieho Williamsa „Sin, sin, sin“ než táto trošku umelá snaha o zábavu. Áno umelá, pretože ak sa niekto snaží na náboženských stretnutiach resp. v rozhovoroch medzi tzv. kňazmi dať do scenáru čo najviac vulgarizmov a my máme byť šokovaní, tak to je tak trochu kalkul. Inak dejová linka kvázi rodinného seriálu celkom ujde. Ale nejaké chytanie sa za brucho sa nekoná. Herecky tu vyniká Danny McBride, ktorý je „nastajlovaný“ ako pravý mafioso. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie?? 1) Podvodníci s vírou jsou zejména ve Státech zřejmě dost běžný úkaz. Ovšem od filmů s touto tématikou čekám buď drama, duchovní rozměr anebo zábavu. Podvodníci mají být odporně hnusní nebo šarmantně zábavní. Zde tomu tak není._____ 2) Podvodnická rodina - tlustý otec s dvěma obtloustlými syny - pozoruhodně postrádají jakékoli charisma, tragický či duchovní rozměr. Dokonce i můj oblíbený 67letý John Goodman (otec) byl pečlivě zbaven svého obvyklého šarmu. Jako bych sledoval zdramatizovaný díl českých šmejdů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

McBridea sem nikdy moc nemusel,ale tady se vytáhnul a v Rightgeous Gemstones naservíroval svůj majstrštyk.Povedlo se mu tady skoro dokonale skloubit humor,vážnější situace a trochu toho satirického podtónu.Osobně sice moc nechápu tyhle televangelické nesmysly a nedokážu ani docenit víru v Boha,ale evidentně je to hodně dobrý byznys.Nahoru navíc všechno táhnou herci v čele se skvělým Goodmanem...70% ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Po devadesátkovém mulletu (Eastbound & Down), následovaném sestřihem "nízko postaveného gangstera" (Vice Principals), si Danny McBride nechal vyčesat příhodného Elvise, aby tentokrát mohl tepat do fenoménu tzv. televangelistů. Téma zhýralých pastorů-celebrit, kteří ždímají své věrné ovečky, rozhodně skýtalo potenciál. Ten však dle mého názor nebyl naplněn. Oproti dvěma zmíněným seriálům tvůrci v The Righteous Gemstones dost změkli a se svým charakteristickým drsným a nic nešetřícím humorem se rozhodli šetřit na úkor rodinného dramatu. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Ha! A máš to! Kto? No ty! Ty, kto si myslíš, že za svatou oponou je všetko na porádku. Tento "dokument" zo života kazateľov jasne ukazuje, že v sakristii to po omši pekne žije (a nie len tam). A keď sa o tom aj natočí skryté videjko, trapnosti typu "nepokradneš" či "nezabiješ" idú bokom. V mene pána, samozrejme.. ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Víra mi nic neříká. Banda fanatických knězů, kteří jsou jeden horší než druhý. Ztracené existence nebo zmrdi, kteří si umí nahrabat prachy. Ale z morálního hlediska je i Vlk z Wall Street o zmrdech a stejně je to dobrý film. Tento seriál spíš ukazuje na povrchnost a pokrytectví a je skutečně vtipný. Zajímavý pohled na takové lidi a na jejich smýšlení. Amerika je v tomhle number one. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Tak vlastně to zase až taková taková komedie neni.Příde mi to reálný asi jako Yellowstone,páč mám ánung o bejkaření asi stejnej jako o bohaření.Obzvláště ty dcéry jsou si hodně podobný.Je zde tedy více hovězin,než hovězího a víc white/black techno/metalu než country.Šedivej Goggins by moh hrát Widmarka. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Gemstonovými – rodinným klanem, který, se svými drahými smokingy, zlatými řetězy, prsteny, limuzínami, jachtami, monstertracky a vším možným majetkem, o němž se vám ani nesnilo, šíří svou víru v Boha, pomocí teleshoppingových reklam i mohutných evangelických show, které by jim mohly závidět leckteré hudební kapely. Použití vulgárního slovníku jim není vůbec cizí a při kázání (spojeném s touhou po tučných desátcích od svých naivních oveček) se ani neštítí ušpinit si ruce od krve. Americký vidlákov, mezi kterým se nachází honosné sídla pobožných rodinek, budování náboženských komplexů i Ježíšelendu, soupeření mezi „božskými“ klany, praktikující a dopřávající si životní styl jako ti nejstylovější mafiáni a hlavně rodinné zásady, které by mohl závidět i Vin Dízl. No a možná se dočkáte i pohromy biblických rozměrů. Partička okolo McNevěsty se s tím opět nemaže a po baseballu a školství, přináší zase fajn nekorektní černohumornou zábavu s kriminální zápletkou, která bude trnem v oku všem pánbíčkářům. A to je jedině dobře. Občas sice trošku nevyrovnané, ale přesto pořád hodně slušná zábava i po třetí sérii. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Zábavná seriálová jednohubka o problémech v nechutně zbohatlé „kazatelské“ rodině z USA. U nás fenomén „televizních kazatelů“ působí dost exoticky, ale za oceánem mají charismatičtí šmejdi, nabízející při velkovýpravných, estrádně pojatých TV show s velkými kapelami, známými hosty a mohutnými pěveckými sbory boží vykoupení za pár dolarů volnou ruku, jsou jich stovky a mají početnou obec slepě oddaných věřících. Scénáristé tak dali všechno to špatné a pokrytecké o zneužívání křesťanské víry k vlastnímu obohacení na jednu hromadu a sepsali devítídílnou kousavou kritickou parodii o celém tomhle fenoménu zkapitalizovaného křesťanství, v kterém se vás boží zázrak dotkne i několikrát, 9,9 dolaru za kus. Zkuste ji, není až tak špatná. Je jen výrazně jiná svou formou a o něčem jiném, než známe z Čech. Tedy jak formou vyprávění, které všechny aspekty (charaktery jednotlivých postav, výpravu, atp.) zveličuje až absurdně, rytmem vyprávění, vyžívajícím se v extrémních polohách krutého a mnohdy černého humoru, tak i výběrem tématu. Když ale na hru tvůrců přistoupíte, pak vás The Righteous Gemstones pobaví. Jeden z mnoha povedených seriálnů produkce HBO ode mne dostává 80% a z nich si 10% bere pro sebe John Goodman P.S. další řada bejt nemusí.  UPDATE 1.3.2022  Druhá série v absurditě a bizardnosti přitvrdila a je lepší, ode mne za 85%. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnané díly, kdy i v rámci jediné epizody je to jako na houpačce, jednou skoro geniální gag (např. ten se slepovaným Ježíšem) a za pět minut vtipy a úroveň jako od Krampola. Ta sexuální vulgarita by zase tak nevadila, ale v roce 2019 to musí mít nějaký nápad, protože tohle všechno už tady dávno a opakovaně bylo. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Můj styl humoru. Nezničitelný John Goodman je tahnout seriálu. Super nápad a každá postava propracovaná. Krásně uzavřené. ()

Související novinky

Nový film Lucy Guadagnina nabírá obsazení

Nový film Lucy Guadagnina nabírá obsazení

01.06.2021

Režisér Luca Guadagnino (Dej mi své jméno, Suspiria) má v budoucnu natočit novou verzi mafiánského dramatu Zjizvená tvář, ještě předtím si ale italský auteur hodlá natočit malé nenápadné drama Bones … (více)

Reklama

Reklama