Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (610)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Čekáte-li od tohoto dílka jen milý film pro děti s vánoční atmosférou, tak prostě nemůžete být zklamáni. Překrásné animace (až mě napadlo, že se asi už brzy dočkáme doby, kdy nepoznáte, jestli to natočili herci nebo je to jen animovaná iluze), herecký koncert Toma Hankse v pětiroli, překrásné záběry, které až berou dech (ztracená jízdenka, vlak na ledě, jízda na lyžích na střeše vagónu), to jsou obrovské klady Zemeckisova filmu. Malý zápor je opravdu příšerný Santa a to, že jsem to neviděla ve 3D podobě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

americká pohádka o vánocích, S. Clausovi a hlavně o dětech, určená těm, kteří umějí snít. závidím všem, kteří měli možnost zhlédnout toto výtvarné dílo v IMAXu, protože to musí být fantastická jízda. i pro dospěláka. přesto musím poznamenat, že dětem se film líbil i takhle. a oni by možná dali hvězdy čtyři. a tak já je dám, vždyť je to film pro ně! ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Animačně zajímavý film. Pro děti jasný úlet do říše snů. Pro kritiky ideální prostor pro arénu negativních názorů ohledně scénáře. Pro mne příliš kýčovitá pocta tragické postavičce, která vznikla kdysi dávno k propagaci Coca Coly. Nebýt toho Santa Clause, mohl to být zajímavý vánoční příběh. Ale oni ho stejně budou vánoce co vánoce směle vysílat, takže o nic nejde. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo takovejch 10 let, tak tenhle film miluju a nedám na něj dopustit. Teď už je to ovšem horší. Pod vynikajícím digitálním hávem (v IMAXu to musí bejt opravdu jízda) se ovšem skrývá nepoutaví příběh pro nejmenší, ze kterého buď usnete, nebo budete potřebovat paralen. Já na takovýhle historky o významu Vánoc opravdu nejsem. Tím ať si Zemeckis krmí někoho jiného. Pro mě je tento film hezký na povrch, ale úplně prázný a nicneříkající uvnitř. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi budem mať trošku slabosti pre tento film pre jeho posolstvo a momentku so Santa Clausom. Má to svoje čaro, ktoré na mňa funguje. Plus, musím priznať, keď vyšli trailery na tento film, tak predstava obrovského expresu, ktorý cestuje na severný pól v podobe ohromnej parnej lokomotívy bol pre mňa absolútne úchvatný. A aj keď sa tento film pozerám dnes, tak to vyzerá vynikajúco. Plus aj decká nie sú najhoršie, má to príjemné čaro, celkom dobré myšlienky v závere a je to príjemný film. Ale po rokoch mám rovnako aj pocit, že niektoré animácie nepôsobia úplne dotiahnuto a vyzerajú v dnešných rokoch trošku slabo. Stále je to síce ohromná práca, ktorá tu bola odvedená, no je to ešte čas, kedy sa počítačové animácie dostávali na vyššie miesta a postupne vzniklo niečo vynikajúce ako tieto roky. V čase keď to vyšlo t vyzeralo ohromne, dnes je to už len okey. Okrem toho ma trošku štvú niektoré hudobné čísla v tomto filme, ktoré mi tu nepasujú. Ale film to celkom kompenzuje momentkami na streche vlaku, kĺzaním sa na ľade a niekoľkými absurdnými dráhami koľají, ktoré by nikdy neexistovali. Napriek tomu mi ale myšlienka cesty vlakom na severný pól príde ohromná, rovnako aj tajomstvo lístkov a páči sa mi, že film netlačí na to, aby deti alebo ľudia verili v čaro Vianoc... ale plynie to prirodzene a príjemne. Je to podľa mňa stále relatívne dobrý film, aj keď asi už niečo rokmi stratil. Čeknite si ho sami, a rozhodnite, či chcete zažiť túto vianočnú jazdu rýchlikom. Hodnotenie: B- ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Väčšina nápisov a aj piesne sú v českej verzii filmu preložené. (Raketoplan)
  • Polární expres byl pro Toma Hankse osmý film, který jen v USA vydělal více než 150 milionů. (imro)
  • Na konci snímky sa po záverečných titulkoch objaví fotografia a nápis: "Venované pamiatke Michaela Jetera". (MikaelSVK)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama