Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (610)

donnovann 

všechny recenze uživatele

Můj syn tento snímek miluje, a pro mě je to taky jeden z nejlepších animáků. Polární expres se natolik odlišuje atmosférou a posláním od ostatních na druhou stranu Zemeckis, Silvestri a Hanks, tohle trio mluví za vše. Polární expres bych mohl odříkat skoro jak Pulp Fiction. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherné, animačně překrásné, ale to není ano zdaleka všechno!!! .... Neuvěřitelně kouzelné vánoční dobrodružství s poselstvím (stačí jen "věřit"!) a neocenitelnou atmosférou, bez něhož pro nás již Vánoce nejsou Vánocemi. ...a píseň Believe (hlavně ta melodie) - fantastická! 90% ()

george82 

všechny recenze uživatele

Za mě docela hezký námět a super hudba. Nicméně na délku zpracování je to málo. Kdyby to mělo 45 minut, tak je to podle mě odpovídající. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Perfektné. A to POLÁRNY EXPRES nepatrí medzi moje VHS-kové animáky z detstva (to by bola poriadne veľká nostalgia). Technická stránka zachytávajúce črty tvárí a pohybov je nádherná a na rok 2004 obdivuhodná. Hudba sa dotýka srdca, myšlienka zas dávno zabudnutých detských snov. Najlepší animovaný Zemeckis. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Polární expres je taková pohádka pro děti s přesahem pro větší a dospělé diváky. Podobně jako jiné Allsburgovy knihy: Jumanji nebo Zathura. Podobně i hlavní hrdina Polárního expresu na počátku říká, že vlastně na Santu nevěří. Na konci zdůrazňuje, že někteří dospělí už věřit přestali. Ale v tom právě tkví to kouzlo. Věřit a svou víru přenášet na děti, aby se jim kouzlo Vánoce neztratilo. Tento film je především úchvatná vizuální podívaná. Je to lepší než samotný příběh, kde se ani charaktery dětí příliš nerozvíjejí. O duchu na střeše se toho také moc nedozvíme. A v závěru zase sice poznáme depo severního pólu, ale Santa Claus se na scéně moc neohřeje. Zakrytý pod fousy a oblečením mi ani moc nepřipadal jako Tom Hanks, zato v průvodci jsem podobu viděl od počátku. Zaujala mě taky opakovaná chyba s počty vagónů. Zatímco původně sedí chlapec s ostatními dětmi v posledním vagónu a osamocený kluk v předposledním, tudíž by měl po výlezu na střechu kluk stát na předposledním, když pronásleduje průvodce a dívku a potkává ducha, ve skutečnosti náhle stojí na posledním voze. To je ovšem vedle skvělé hudby a vizuální podívané jen malá chyba. Větší je absence silnějšího a propracovanějšího příběhu. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a zase nuda a to bohužel místy hezká grafika nezachrání. Poselství v podstatě nulové - věřte a budete spaseni, toť vše, velmi tupé. Naopak někde film působyl spíše dost sobecky, včetně arogantního průvodčího. A co ti trpaslíci? To byla jako sekta homosexuálů, že tam nebyla jediná trpaslice? Myslím, že z příběhu šlo dostat opravdu o hodně víc a je spousta o moc lepších Vánočních filmů, než zrovna tenhle. Tedy pokud nepatříte mezi lidi typu: "Jů, vlak!!!! No to je úžasný!!!!". ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis se v roce 2004 rozhodl dát sbohem živým hercům a prostředím, a místo toho začal točit filmy kompletně digitálně, za použití tehdy revolučních technologií. Bohužel pro řadu lidí byl už v té době výsledek spíše děsivý. Protože ačkoliv motion capture dokáže celkem realisticky zachytit pohyby, s očima je to výrazně horší. Ty zůstávají strnulé, pro někoho s přívlastkem „mrtvolně“... Ale řeknu vám, že pro mě to tak nebylo. Možná je to tím, že jsem gamer, takže jsem měl celou dobu pocit, jako že sleduji dlouhou „cut scénu“ ve hře na GameCubu:)) A vůbec mi to nevadilo. Polární expres mě hodně bavil, vzbuzoval ve mně přesně ty správné příjemné vánoční pocity. Už jen základní příběh je super – malému klukovi o vánoční půlnoci zastaví před domem obří lokomotiva a on si má vybrat, jestli do ní nastoupí a vydá se vstříc dobrodružství, nebo zaleze zpět do peřin... Kdo by něco takového nechtěl zažít?:)) Je v tom trocha „harry potterovského“ kouzla (knižní předloha k Polárnímu expresu vyšla už v roce 1985), kdy se ukáže, že krom našeho nudného světa je ještě něco víc, něco magičtějšího a úžasnějšího. Takže jasně, že hlavní hrdina nasedne na palubu, a pak s bandou dalších dětí zažije vskutku nezapomenutelnou jízdu! Co dodat, fakt se mi to líbilo. V exteriérech byla zima a nebezpečno, uvnitř lokomotivy naopak vždy hřejivé bezpečí, horká čokoláda a sladkosti. Jo, hned bych se taky svezl a nevylézal z ní ani za nic!:) No a Tom Hanks je fajn i v animované podobě, hraje tu skvěle! Zkrátka, tuhle jízdu Polárním expresem si za rok zase moc rád zopakuji!:) Hodnocení: 8,5/10.           ////         Další recenze nejen na filmy čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

applestar 

všechny recenze uživatele

Krasny vanocni film na ktery mi nevadi koukat znovu a znovu kazdy rok na vanoce. Nechapu co to tu pisete za komenty ale nema to nic spolecneho se sladkym pohlazenim vanocni atmosfery. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Zemeckis vie vykúzliť atmosféru, vsadil ale viac na efekty než na obsah a tak je to skôr technologický teaser, než plnohodnotné dielo. Hanks mi je nesympatický a tu hrá sprievodcu aj Santu zároveň. Žiadnu z postáv som si nezamiloval. Pekné, tradičné: "Remember, the true spirit of Christmas lies in your heart", ale znova by som to nepozeral. 2,5* ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Vianočný film pre deti s nedokonalým vizuálom na dnešné pomery, ale o to s krajšiu atmosférou. Malý chlapec, ktorý neverí na Santu sa ocitne vo vlaku smerujúceho na severný pol. Prvá polka filmu o jazde vlaku je výborná, druhá časť keď sa deti stratia v santovej pevnosti a nakoniec ho aj stretnú ma až tak nebavila. Film funguje aj napriek tomu  ze v našej kultúre Santa darčeky nenosí. Pre desaťročné deti je film pecka. ()

Mateyf.Iks 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu branil, ze to bude az moc hezka detska blbost. Nevtipna atd. Ale Zemeckis a Hanks je tutovka. Fakt super. Absolutne ten believe vanocni spirit. A nevim, jestli je nakej film vic magickej nez tenhle. Super! Ale nutno videt urcite jedine behem vanoc, jinak to nezapusobi ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Příběh je pěkný a motiv s rolničkou velice povedený. Vadí některá natvrdlá rozhodnutí postav obětovaná v zájmu příběhu a především pak animace. Ta je strašně trhaná a taková počítačově umělá, jako když hrajete PC hru. Velmi obtížně se na to dívalo. Hraný film s vizuálními efekty by tomu seděl lépe. ()

Anworon 

všechny recenze uživatele

Spíš než zázraky, křehká vánoční atmosféra a nostalgie je nám ve vrcholící pasáži předkládána industrializace, pompéznost, moralita, kýč a davová psychóza. První část (jízda na Severní pól) je rozhodně lepší než druhá. Věřím, že kdyby se tématu chopili Češi, dopadlo by to lépe - méně dokonalých efektů, více duše. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice vyloženě určený pro malé děti, dospělému nic nenabídne, ale audiovizuální stránka filmu je něco, co se nevidí každý den. ()

Napoleon-B 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou zde úžasné, ale to je asi tak všechno. Celkově to na mě působilo trochu suše a doporučil bych to pro děti do 10 let, ketré ve filmech hledají jen zábavu..........a určitě ne jako rodinný film. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

7/10... Celkom fajn animácia, geniálne hrátky s kamerou a pomerne nápaditá jazda vlakom :) A je to pekelne vianočné a musím priznať, že na štedrý deň mi to navodilo tú správnu atmosféru :)... ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Není nad to, podívat se skřítkům pod pokličku. Hlavně musíš věřit, věřit a zase věřit. Ale zazáviděl jsem si - ten hobo na střeše expresu, to by mě bavilo... ()

Anitta 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se toto animované dílko prostě líbilo. Pro Štědrý den jako stvořené. Sice jsem to viděla jen dabované, ale musím říct, že výjímečně mě to ani nevadilo. Na obrazovce se pořád něco dělo, doplňovala to krásná hudba, grimasy dětiček byly, až na výjímky, také ucházející. A co teprv záběry, na které jsem jen s otevřenou pusou zírala (poletující jízdenka, vlak uhánějící jak na horské dráze, padající hvězda ze stromu,...)...a ta rolnička, kterou můžou slyšet jen ti, co věří na Santu. Když už jsme u toho Santy...Ano je to americký film o Santovi, sobech a o tom, že dárky se nadělují v noci mezi 24. a 25.12.. Nemá to žádnou podobnost s našimi Vánoci. Ale tu Ameriku ráda prominu. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Film jsem v IMAXU neviděl, pouze v kině na plátně. Animace je velmi dobrá. Jinak docela obyčejná nuda. Alespoň to zachraňovala vánoční atmosféra a kouzelná hudba Alana Silvestriho. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama