Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (610)

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Ucintaný nepříběh... zdálo se mi, že režisér podepsal kontrakt na určitou délku filmu, a zoufale pak zápasil, jak to ze své chlupaté deky vytahat.... asi jako když jsme ve škole dostali za úkol napsat pětistránkový esej a zaboha to nešlo dovypotit... odpad je snad i nespravedlivý, ale takhle hrozně mi čas neutíkal už dlouho, i když to měla být doslova jízda... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo takovejch 10 let, tak tenhle film miluju a nedám na něj dopustit. Teď už je to ovšem horší. Pod vynikajícím digitálním hávem (v IMAXu to musí bejt opravdu jízda) se ovšem skrývá nepoutaví příběh pro nejmenší, ze kterého buď usnete, nebo budete potřebovat paralen. Já na takovýhle historky o významu Vánoc opravdu nejsem. Tím ať si Zemeckis krmí někoho jiného. Pro mě je tento film hezký na povrch, ale úplně prázný a nicneříkající uvnitř. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Podařený animák s vcelku pěkně zachycenou vánoční atmosférou. Pro děti je to jasná volba, ale i nezaujatý divák z řad dospělých se nudit nebude. Některé kreslené okamžiky jsou opravdu kouzelné a v pohodě vynahradí slabší mimiku postaviček (ikdyž tady je i dnes po 5ti letech na čem pracovat:-)) 75% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě film byl obrovským zklamáním. Nejvíce mě vadila animace (opět jak u Beowulfa) největší mínus tohoto filmu. Polární expres je určen hlavně pro mladší publikum a hodně jsem to cítil, jelikož jsem bohužel zíval lehkou nudou a i když jsem byl ve vánoční náladě, tak mě film moc nezasáhnul. Dvě hvězdičky jsem dal za nápad, zajímavé záběry a za sympatický závěr. Jinak vážně jsem si k postavám a k tomuto filmu nevytvořil žádný vztah a tak tuhle jednohubku hodnotím 2 hvězdičky... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $165miliónov║Tržby USA $188,969,804║Tržby Celosvetovo $315,249,768▐ Tržby za predaj od roku 2009 Blu-ray v USA $34,769,688 //počet predaných kusov 1,354,996║ Tržby za predaj od roku 2006 DVD v USA $115,565,205 //počet predaných kusov 10,686,391║ Krásny Vianočný počin, ktorý treba jednoznačne vidieť v podobe 3D v IMAX-e, lebo pre tento priestorový rozmer to bolo stvorené a poviem že to bol najlepší zážitok s IMAX-u čo som zažil. /videl v kine IMAX 3D verziu: 100%/ /videl v kine 2D verziu: 90%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • V scéne, keď si hlavný hrdina dáva do vrecka rolničku, je možné počuť, ako mu z vrecka vypadla. (Raketoplan)
  • Film využívá technologii motion capture, která umožňuje nasnímání pohybů herců a jejich převedení do digitální podoby. Všechny dětské postavy tak mohli ztvárnit dospělí herci s použitím kulis uzpůsobených jejich výšce, aby scény působily přirozeně. (imro)
  • Lokomotíva, ktorá ťahá Polárny expres je Baldwin 2-8-4 S-3 a bola postavená v roku 1931 výrobcom Baldwin Locomotive Works. Do obehu sa dostalo celkom 35 kusov. (Raketoplan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama