Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(47)

Obsahy(1)

Děj tohoto animovaného seriálu vás zavede do města Mainframe city. Tuto metropoli byste ovšem na mapě hledali marně, nachází se totiž uvnitř vašeho počítače. Tedy alespoň podle představy kanadského animátorského studia nazvaného také Mainframe entertainment, to už roku 1994 vytvořilo seriál s osobitou počítačovou animací. Všemožné počítačové programy a prográmky tu ožívají jako jedinečné postavy které poklidně žijí své životy, ovšem nad všemi visí hrozba že uživatel začne s počítačem pracovat. Každá i drobná operace kterou uživatel provede, každá spuštěná hra, každý nově nainstalovaný program má na celé Mainframe city ohromný dopad. První 2 epizody se zabývají život několika postav, které mají vyšší pravomoci než ostatní programy, jako je řídící program Phong, antivir Bob a jejich přátel Enza, Dot... ti chrání obyčejné obyvatele města a také bojují proti virům jako je Megabyte a jeho sestra Hexadecimal. (V roce 1992 kdy se na seriálu začalo pracovat měl každý běžný uživatel v počítači několik virů i antivirů XD ) Jenže už další 2 řady seriálu nabudou na dramatičnosti. To když se děj posune v čase a vstoupí do něj nové postavy... nové ničivé viry a samozřejmě i nové antiviry na boj s nimi. Všichni se postupně se vrací do zdevastovaného středu Mainframe city, jenže situace je tam nezvladatelná... několik programů "přeběhne na druhou stranu" a celý počítač už je tak zralý formát. Jenže co se stane s našimi hrdiny? Podaří se jím zachránit? (ic)

(více)

Recenze (26)

Davies182 

všechny recenze uživatele

To jednou takhle někdo dostal nápad, že když jsou PC hry stále populárnější, šel by k nim natočit nějaký seriál. Nejlépe animovaný. No a světe div se: ono se to povedlo! A dopadlo to výborně, protože právě ona animace je něco, na co se nezapomíná ani za těch.. ježíš, to už je patnáct let?!? ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo. To je vzpomínek.:) Jak já se u toho tenkrát bavil a u některých dílů i hodně nasmál. Tuším, že zvláště u dílů s televizí Mike, nebo jak se jmenoval.:))) Docela by mě zajímalo, zda bych to ještě dnes..dal. Taky si dodnes pamatuji (nevím, zda to byl konec), kdy spadne celý ten PC, ve kterém se to vlastně odehrává a neviditelný majitel musí dáti restart. To bylo i na tento seriál dost vážné a dramatické. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Zajímavě provedený seriál, který se scénáristicky vylepšil až v druhé polovině, kdy ustaly dokola samé souboje toho a toho, a časově se tvůrci posunuli do budoucnosti do jiného místa, a pak zpět. Za to ty 4*. ()

ic 

všechny recenze uživatele

There is an old README file that says: 'You should keep your friends close, and your enemies even closer.' :D ()

fars 

všechny recenze uživatele

Tohle byl v detstvi jeden z mych nejoblibenejsich serialu. sice tezko rict jak by to na me zapusobilo dnes, protoze uz jsem to zatracene dlouho nevidel, ale z toho co si pamatuje je to pekelne zabavne :-) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle si taky vybavuji. Sice už to unikalo mému zájmu, v době vysílání jsem měl jiné starosti a vysloveně už po dětství. Přesto si pamatuju dobrej pocit, navíc se mi líbilo to přesunutí do budoucnosti, kdy byl hlavní hrdina dospělý. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu neskutečný odvaz, protože CGI animace byla tehdy hodně v plenkách, protože celé to vlastně odstartovalo až za rok s Pixarem a jejich první Toy Story. ()

galba 

všechny recenze uživatele

Jojo pamatuju když tohle přišlo k nám, dávali to v sobotu ráno, my sme potom jako splašení běhali po sídlišti a řvali Reboot :) ()

Kopin 

všechny recenze uživatele

Ve své době celkem pecka, kvůli které jsem si o víkendech přivstával abych to viděl. V paměti mám hlavně zavěrečnou řadu. Dospělý Enzo byl největší masér !! ()

Gagner 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová pohádka mládí, kvůli které jsem v sobotu a v neděli vstával brzo ráno z postele. PS: Nebyla to snad první digitálně animovaná pohádka, co jsem kdy viděl ? ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad, nejspíš dobře zpracovaný, ale bohužel jediné co si pamatuju, že tohle byl seriál který jsem jenom čekal až skončí - moc mne tenkrát nebavil ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Zatímco první série byla opravdu pro malé děti (jednotlivé epizody byly sice legrační, ale dost bezduché nenavazující příhody obyvatel Mainframu), od poloviny druhé série začíná seriál nabírat na vážnosti, akčnosti, začíná se objevovat hlavní příběhová linie a tvůrci si více hrají s divákovým důvtipem (přibývá parodických odkazů na různé jiné filmy či literární díla, jako příklad mohu uvést dvojici agentů jménem Fax Modem a Data Nully, vyšetřujících paranormální jevy). Od třetí série se serál stává brilantní záležitostí, zaměřenou dle mého názoru čistě na diváky od 15ti výš, a to především na ty, jež se vyznají v informačních technologiích. Čtvrtá série sice přináší některá dodatečná vysvětlení předchozích dějů, ale vzhledem k tomu, že její hlavní příběh nedojde do finále (seriál byl ukončen), není příliš přínosná a je spíše zklamáním. Zmíněná znalost IT je silně užitečná pro rozšifrování různých slovních hříček. Téměř všechna jména v seriálu odkazují na něco ve světě počítačů (např. když se Dot stane krizovým velitelem Mainframu, její plný titul je Command Dot Com). Dospělou (vyspělou :-) verzi herního sprita AndrAIy si musí zamilovat všichni kluci. Vrchního záporáka - vira Megabyta - si musí zamilovat všichni. Doporučení: Obrovské množství různých seriálových vtípků si fanoušek může projít v listu epizod na anglické Wikipedii. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele

Moje dětství a velká nostalgická vzpomínka na bezstarostnou éru mého života. Tehdy jsem prožíval osudy Enzo Matrixe, jako by byly mé vlastní a seriál mě zcela vtáhl do svého světa. Tolik jsem si přál mít onu transformační placku, zbraň s multistřelbou a krásnou Andráju po svém boku :-) Jistě, byl jsem malý špunt a to grafické zpracování pro mne bylo naprosto revoluční a skvělé. Ale i dnes, když si pustím nějaký díl jako výlet do minulosti, můžu spokojeně pokývat hlavou, že animace nebyla jediná devíza tohoto seriálu, to hlavně parádní příběh z prostředí počítačových her, kde nechyběl humor určený i pro "dospělejší" populaci, než jsem tenkrát byl já. Skvěle napsané postavy, zejména hlavní padouch Megabyte a jeho dobráčtí a nešikovní pohůnci Drtič a Mlátič (nejsou ta jména sladká :-) ) Drsný a světem her zocelený Enzo, se svojí krásnou a inteligentní družkou Andrájou a samozřejmě geniální pejsek (vlastně pořádné psisko) Frisket, podle kterého jsem dokonce pojmenoval své morče (budiž mu země lehká). Má velká slabost, pro tento seriál, je samozřejmě z nemalé části ovlivněna mým mládím, ale nebál bych se komukoliv doporučit, aby si ReBoot vyzkoušel i dnes, alespoň několik dílů. Protože myslím že fakt, že jsem jej sledoval jako malý kluk, z něj rozhodně nedělá seriál pro děti :-) 5/5 bez debat ()

Reklama

Reklama