Reklama

Reklama

VOD (1)

Život malíře Lorenza se v tomhle psychologickém thrilleru velmi zkomplikuje. Má totiž pocit, že se ho manželka snaží izolovat od novorozeného syna. (Netflix)

Recenze (25)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Argentína servíruje celkem slušně vypjatý Thriller s netradiční zápletkou. Hlavní hrdina se s manželkou pokouší o miminko a když se konečně poštěstí, žena výrazně změní chování a z krásného manželství se vyklube psychologický Terror, kde nebudete vědět, kdo je větší blázen. První půlka je pomalejší, ale potom o napětí rozhodně není nouze. Argentína sice nejsou Španělé, takže místo dávky zvratů nechávají zvraty na divákově Fantazii, což já osobně v lásce nemám, ale kvůli námětu a hercům mohu fandům Thrillerů z Evropy určitě doporučit. 60% ()

Sjoduk 

všechny recenze uživatele

Psychologická dráma, kde hlavný predstaviteľ je presvedčený o tom, že dieťa, ktoré by malo byť jeho syn, nie je jeho syn. Bohužiaľ, nikto mu neverí. Divák je držaný v napätí a do poslednej chvíle presne nevie, čo vlastne matka dieťaťa spravila - mala dvojičky? podarilo sa jej naklonovať druhé dieťa (je predsa biologička)? alebo je za tým niečo iné? (napr. otec dieťaťa je blázon a všetko je len v jeho hlave). A vlastne sa to divák s jasnosťou nedozvie ani na konci filmu. Potvrdí sa, že otec dieťaťa mal pravdu a jeho syn bolo ďalšie dieťa, ktoré matka držala mimo neho, avšak na otázky, ktoré som vyššie spomenul nám film jasnú odpoveď nedáva. Kamera viackrát sníma iba tváre hercov a neukáže, čo vidia. Takto skončí, aj celý film. Čakal som, že ešte bude vysvetlenie celej záhady a zrazu prišli titulky. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Manželský pár je v radostném očekávání, ale v důsledku prodělaného potratu je nastávající matka úzkostlivější, než je zdrávo. Krátce po porodu její iracionální chování získá na intenzitě a postupně začíná psychózou trpět i novopečený otec. Alespoň tak se to zdánlivě jeví. Solidní psychothriller s relativně netradiční zápletkou, který celkem šikovně brnká na strunu nejistoty. Schindel se celkem šikovně vyhýbá hluchým místům, D'Agostino během psaní scénáře přemýšlel, takže tu nenarazíte na výraznější nelogičnosti a slušný je i casting, ačkoliv otec byl občas na pěst. Trochu jsem se bál konce, který bohužel zůstal dlužný jednu z odpovědí, ale jinak jsem spokojen. 75% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Šílená matka se snaží uchránit svého syna před všemi nástrahami světa. Chrání jej před světlem, bacily, venkem, lékaři, cizími lidmi a nakonec i před vlastním otcem. Ten se brání po dobrém a trochu i po zlém. A jak už to tak bývá zákon je na strně matky. Vše pak dospívá k nečekanému a absurdnímu konci. Moc dobrý film, který leze na nervy. P.S. Kdyby se Sigrid odstěhovala do rodného Norska vzal by ji dítě Barnevernet! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor a thriller jsou žánry navzájem velmi blízké a často se dokonce překrývají, mnohá díla tak mohou být řazena do obou kategorií. U El Hijo divák dlouho netuší, jestli se matka dítěte pouze vypořádává s poporodní depresí/psychózou, či jsou kořeny jejího prožívání mnohem temnějšího rázu. Nebo snad duševní poruchou trpí otec? Znepokojivý snímek s promyšleným scénářem, který již od úvodu vyvolává reminiscence na nejslavnější horor Romana Polanského. Vzhledem k náročnosti látky, kdy se mimo jiné pohybujeme ve dvou časových rovinách, bych však El Hijo doporučil k projekci spíše náročnějšímu publiku. Škoda jen, že scénárista D'Agostino neudržel nastavenou laťku celých 92 minut a v samotném závěru se uchýlil k přílišnému polopatismu. Zřejmě kvůli tomu, aby bylo rozuzlení filmu stravitelné i pro běžného diváka. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku El Hijo uděluji čtyři hvězdy. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na knize „Una madre protectora“, kterou napsal Guillermo Martínez. (Tejkina)

Reklama

Reklama