Reklama

Reklama

VOD (1)

Život malíře Lorenza se v tomhle psychologickém thrilleru velmi zkomplikuje. Má totiž pocit, že se ho manželka snaží izolovat od novorozeného syna. (Netflix)

Recenze (25)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor a thriller jsou žánry navzájem velmi blízké a často se dokonce překrývají, mnohá díla tak mohou být řazena do obou kategorií. U El Hijo divák dlouho netuší, jestli se matka dítěte pouze vypořádává s poporodní depresí/psychózou, či jsou kořeny jejího prožívání mnohem temnějšího rázu. Nebo snad duševní poruchou trpí otec? Znepokojivý snímek s promyšleným scénářem, který již od úvodu vyvolává reminiscence na nejslavnější horor Romana Polanského. Vzhledem k náročnosti látky, kdy se mimo jiné pohybujeme ve dvou časových rovinách, bych však El Hijo doporučil k projekci spíše náročnějšímu publiku. Škoda jen, že scénárista D'Agostino neudržel nastavenou laťku celých 92 minut a v samotném závěru se uchýlil k přílišnému polopatismu. Zřejmě kvůli tomu, aby bylo rozuzlení filmu stravitelné i pro běžného diváka. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku El Hijo uděluji čtyři hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Argentině asi netuší, že Norsko je v Evropě (a docela i v Česku) poměrně častým tématem diskuze, když se otevře téma, jak se starat o děti. To by je pak nenapadlo natočit takový film, jaký natočili. Psychologické drama to ale bylo solidní. Jen kdyby mělo i pointu, tak pak by bylo vysloveně skvělé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Argentína servíruje celkem slušně vypjatý Thriller s netradiční zápletkou. Hlavní hrdina se s manželkou pokouší o miminko a když se konečně poštěstí, žena výrazně změní chování a z krásného manželství se vyklube psychologický Terror, kde nebudete vědět, kdo je větší blázen. První půlka je pomalejší, ale potom o napětí rozhodně není nouze. Argentína sice nejsou Španělé, takže místo dávky zvratů nechávají zvraty na divákově Fantazii, což já osobně v lásce nemám, ale kvůli námětu a hercům mohu fandům Thrillerů z Evropy určitě doporučit. 60% ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

...nebo Singrid skutečně něco skrývá? // Jeden z těch filmů, u kterých hledáte pointu. Jinak docela dobrá vypjatá atmosféra, ale celkově to nějak plyne po povrchu, je to uspěchané a chybí tomu motiv. Takže docela špaténka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

... tak dlouho se brnká na hororové struny, až člověku zbyde jen mysteriózní psychologický thriller. Kdo čeká hutné latinskoamerické drama, rozhodně neodejde s prázdnou, u ostatních se eventuelně může dostavit mírné zklamání z rázného finále. Tátové si přidají jednu hvězdičku, jo a v Norsku to asi moc oblíbený nebude. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce frustrujících konců co jsem viděl. Rozumím všem, kteří jsou naštvaní a také kdo nemají rádi neúplné filmy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Manželský pár je v radostném očekávání, ale v důsledku prodělaného potratu je nastávající matka úzkostlivější, než je zdrávo. Krátce po porodu její iracionální chování získá na intenzitě a postupně začíná psychózou trpět i novopečený otec. Alespoň tak se to zdánlivě jeví. Solidní psychothriller s relativně netradiční zápletkou, který celkem šikovně brnká na strunu nejistoty. Schindel se celkem šikovně vyhýbá hluchým místům, D'Agostino během psaní scénáře přemýšlel, takže tu nenarazíte na výraznější nelogičnosti a slušný je i casting, ačkoliv otec byl občas na pěst. Trochu jsem se bál konce, který bohužel zůstal dlužný jednu z odpovědí, ale jinak jsem spokojen. 75% ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

V Argentíne sa inšpirovali motivačným heslom všetkých lúzrov, ktoré hrdo hlása, že nie je dôležitý cieľ, ale cesta a tak sa vys...prdli na pointu. Ja som divák prízemný, preto nie je v mojich silách takú scenáristickú lenivosť patrične doceniť. Nebyť názvu predlohy v titulkoch, asi by nám naozaj neostalo nič iné, len slepo hádať. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Spánok rozumu plodí netvory (Francisco de Goya, 1799). Tak tu niekomu šibe... Lorenzovi? Sigrid? Na konci filmu zisťujem, že mne. Dobrá atmosféra, zaujímavý thriller, dobre obsadení herci. A dobrý tlak na oblasť lebečnú, tú moju. Nečakajte veľké odhalenia a možno nebudete sklamaní. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Argentinský thriller, ale kdyby mi někdo řekl, že to natočili španělé v dobách své mrazivé slávy, zbaštil bych to. Do poklidného rodinného dramatu to má zatraceně daleko, jelikož je to poutavý psychologický thriller poháněný napětím, kdo že je tady větší blázen, jestli matka nebo otec. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Dnes už známá věc - Norové a jejich vztah k dětem. Tvůrci filmu měli kde brát inspiraci a po protlačení argentinskými reáliemi vznikl celkem zajímavý, i když průhledný a v některých scénách nedotažený thriller: 65% (zatím 175 hodnotících je na průměru 58%). ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Jak já nesnáším otevřené konce, achjo. Ale ubírat hvězdičku kvůli tomu nebudu, mělo to tady své kouzlo. Přece jen bych ale uvítala spíš vysvětlení a odpovědi na mé otázky po skončení filmu, které jsou: JAK? a proboha PROČ? .. Na večer celkem slušné psycho. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller, který rozhodně neurazí a zaujme. Málo herců a zajímavá zápletka. Herecké výkony nejsou na oskara ale špatní věc to rozhodně není. Do konce filmu vlastně vůbec nevíte co je pravda a jak co je což je dobrý, že udržuje diváka v nejistotě. Já měl třeba 3 teorie o konci a jedna se vyplnila jen tak na půl. 60% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ten základní náčrt děje zněl asi hodně fain, ve skutečnosti to tady zabíjí větší než malá absence logiky. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale nechává moc otázek a mysl zaměstná i nějaký čas po shlédnutí. Někdy mi to nevadí, ale tady mi ty teorie, které jsem si posléze musel vyhledat, nijak neučarovaly. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

To byl, ale divný film. Vůbec nedával smysl, měl jakous takous atmošku, ale jinak skutek utek. A závěr? Ten byl úpa divný. To, že Norové kradou děti my v Evropě víme, mají to v sobě už od dob Vikingů, ale v rámci tohohle filmu to vůbec nechápu. Asi to bylo na mě moc intelechtuálni. Za mě 55% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Šílená matka se snaží uchránit svého syna před všemi nástrahami světa. Chrání jej před světlem, bacily, venkem, lékaři, cizími lidmi a nakonec i před vlastním otcem. Ten se brání po dobrém a trochu i po zlém. A jak už to tak bývá zákon je na strně matky. Vše pak dospívá k nečekanému a absurdnímu konci. Moc dobrý film, který leze na nervy. P.S. Kdyby se Sigrid odstěhovala do rodného Norska vzal by ji dítě Barnevernet! ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Výborně postavený psycho thriller, který staví především na atmosféře a scénáři. Závěr nechali tvůrci chytře na divákovi. ()

Reklama

Reklama