Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o jednom z najväčších cestovateľov všetkých čias. Opisuje celú strastiplnú cestu Marca Pola od Benátok až do Číny na dvor mongolského vládcu Kublajchána. Popisuje zvyky jednotlivých národov, ale aj dvorné intrigy, boj o moc a korupciu na dvore veľkého chána. Jedinou slabinou celého seriálu podľa mňa je návrat Marca Pola domov. Trojročná plavba loďou s mongolskou princeznou z Číny do Perzie by vydala určite aspoň na dva-tri ďalšie diely. Je to škoda, Ako keby tvorcovia už toho mali dosť a chceli celú sériu čím skôr ukončiť. Nebyť toho, dal by som 5*. Snáď jedinou nereálnou vecou na celom príbehu Marca Pola bol levitujúci mních v Tibetskom kláštore. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co tomu chybí k dokonalosti nejlépe shrne sám Marco v (páté?) epizodě, ve které chánovi s až nakažlivým zaujetím vypráví co na své cestě z Benátek viděl a zažil. A přitom tam z toho nebylo vůbec nic. Chyba téhle série je tedy především v rozsahu, na pokrytí všech Polových dobrodružství je osm cca hodinových dílů málo, zvláště když se ztrácí čas při "estrádních" ukázkách jednotlivých kultur během žranic tu či onde. Pokud se však zrovna nejí a nepopíjí, tak nelze mít moc výhrad. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný historický seriál popularizující jednu velkou historickou postavu západní civilizace, který patřil k tomu nejlepšímu, co se vysílalo v Československé televizi před rokem 1989. Úžasně výpravný (a asi na italské poměry i nákladný), skvěle herecky obsazený (včetně mezinárodních hereckých hvězd - Leonard Nimoy, F. Murray Abraham, Denholm Elliott...) a s tak podmanivou a sugestivní hudbou Ennia Morriconeho, že takového Vangelise v Dobytí ráje hravě strčí do kapsy. Seriál Marco Polo je ale vlastně více než hraný film takový imaginární historický cestopis, skoro až s encyklopedickými rozměry života, doby a cesty slavného cestovatele. A jediná má výtka zní - občas (ale opravdu jen málokdy) sklouzává tenhle seriál od dějovosti k popisnosti, rozměrů třeba zrovna italských filmových neorealistů to ale nedosahuje:-) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Rozumná délka seriálu, vynikající výprava, krásná hudba (Ennio Morricone), pro ženy přitažlivý kukuč páně Marca a smysluplný děj. Dohromady smícháno a naporcováno do 8 dílů, ve kterých režisér Montaldo nabízí divákovi jeden z mála seriálů, které nevznikají zbytečně. Poučný i zábavný, takový je Marco Polo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sice čtyřicet let staré, ale asi nejpřesvědčivější zpracování cestovatelských dobrodružství Marca Pola. Osm dílů nemůže sice pokrýt ani zlomek Polovi knihy Milion, ale na druhou stranu to je na seriál osmdesátých let velmi výpravné a dokonce s hudbou od Morriconeho. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama