Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rodině ovdovělého primáře ortopeda Sovy se slaví výročí svatby jeho syna Karla. Dochází k ostré výměně názorů o generačních problémech. Do nemocnice nastupuje čerstvě promovaná lékařka Alžběta Čeňková, kterou přátelsky přijímá zástupce primáře dr. Štrosmajer. Primář Sova se k její perspektivě ortopeda vyjadřuje s nedůvěrou. Na ambulanci přivážejí po dopravní nehodě těžce zraněného mladého muže. Ukazuje se, že je to populární hokejový reprezentant Přemysl Rezek. Kolektiv v nemocnici bojuje o jeho záchranu. Dr. Štrosmajer se dostává do konfliktu se sestrou Huňkovou. Hospodyně Ema upozorňuje primáře na to, že jeho syn Karel pije. Od své snachy Kateřiny se Sova dovídá, že Karel má vážné konflikty na pracovišti. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jen několik měsíců zpět, co jsem prvně viděla celý seriál. Tedy první a druhou řadu. Teď jsem si chtěla pustit první díl coby kulisu. Jo prdlajs. Už jsem se od notebooku nehnula. Opět mě k sobě přikovali úžasní herci, a především moc pobavil Miloš Kopecký v roli Štrosmajera. On je prostě machr. Za mě jeho nejlepší role. Nezapomenutelný. Stejně tak i charismatický primář Karel Sova v podání Ladislava Chudíka. Tihle dva jsou moji srdeční záležitostí co se týče Nemocnice na kraji města. Holubička jak jinak než nejlepší částí dílu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc si tento seriál nepamätám, kedže som bol ešte len sopliak, ale zaujal ma v záhlaví filmu nápis Drama / Psychologický a tak som sa rozhodol, že tomu dám šancu. No a úprimne, klesla mi sánka hned' pri úvodnej epizode! Ved' to je takmer škandinávska záležitosť, aké ja osobne milujem. No a tá muzika... tá je čistá severská depka ! ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám si repeté po více než dvaceti letech a jsem opět uchvácen atmosférou, dialogy, herci, hudbou, prostě vším. Pořád má ten seriál neskutečnou auru. Kultovní věta z úst doktora Štrosmajera "Kdyby hloupost nadnášela, tak vy by jste tu létala jako holubička" zazní právě v této první epizodě. Na oslavě se předvede Karel, s viditelnými sklony k pití. Nedivím se, že za bolševika na seriál koukala převážná část našeho obyvatelstva. Těším se na další díly! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uznávám, že je to skvěle zahrané, že postavy tu skutečně mají nějaký charakter už od začátku (aspoň většina) a že příchod Alžběty a gradování jejího orientování se v nemocnici, kde má hned plné ruce práce, bylo dobře gradované. Ale těžko se mi do toho dostávalo, protože prostředí nemocnic opravdu nemám rád a tady se to jinde (pochopitelně) neodehrávalo, takže to může mít sebelíp prokreslené prostředí a postavy, ale nic to nemění na faktu, že mi těch 50 minut utíkalo pomalu. Z konce mám aspoň pocit, že se tam bude dít něco celistvého a nebude to jen čistě epizodní, ale obávám se, že je až moc jasné, jak vše dopadne. Jestli se pletu nebo naopak odhaduji dobře se možná dozvím, ale možná ani ne, vzhledem k tomu, že to má všechny propozice pro typický nemocniční seriál. Z těch mě bavil jen Garth Marenghi, protože paroduje brakové horory, a Království, které je tomu, jak tyhle seriály vypadají, blíž, ale pořád je úplně mimo, takže se není čemu divit, že seriózní verze jde mimo mě. Ale třeba se do toho ještě dostanu, další díly ukážou... Pilot je docela zdařilý, sedl mi víc, než jsem čekal, ale... prostě tu jsou ale, to už bych se opakoval. 3* ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Impozantní vstup do seriálu. Starý Sova, doma hodný děda, v práci se mění v pedantického ultraprofíka. Štrosmajer, který se s chutí a vlídností ujme mladé doktorky (jaký to rozdíl oproti tomu, jak se později chová k nastoupivšímu doktorovi Peterkovi), mladý Sova si přihne do nálady (a do konce seriálu se bude řešit, jestli pije). Do toho hned napjatá atmosféra u případu. Poté se nám s noblesou sobě vlastní představí i doktor Blažej (i jeho oprávněně podezíravá manželka, stejně jako milá sestřička dělající mu zatím jen alibi) a doktor Cvach. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama