Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při velké vizitě pronese dr. Blažej útočnou poznámku o tom, že vedoucí pracovníci vyššího věku by měli uvolnit místo mladším. Otec Iny, pokrývač Galuška, vyhledá o návštěvním dnu dr. Blažeje, žádá od něj vyjasnění vztahu k Ině a způsobí veřejný incident. Dr. Cvach, aby se zavděčil primáři Sovovi, jej přichází informovat o skandálu i o tom, jak velice odsuzuje Blažejovy invektivy. Sova je vůči Blažejovi spravedlivý a odkazuje Cvacha do patřičných mezí. Dr. Cvach upadne na nemocniční chodbě přes nakupená prostěradla, cítí se zesměšněn a napadne kvůli tomu sestru Huňkovou. Ta svému milenci tuto urážku nehodlá odpustit.

K dr. Štrosmajerovi přichází manželka kapelníka Bauera s tím, že jeho dcera jí odvedla manžela a žádá jej o zásah. Štrosmajer se marně pokouší své dceři domluvit. Sestru Inu navštíví ředitel Kovanda, otec Blažejovy ženy a žádá ji, aby ukončila svůj vztah s Blažejem a našla si místo jinde. Ina odmítá z nemocnice odejít. Dr. Čeňková ve snaze připravit pacienta Rezka na novou životní perspektivu mu sdělí, že nebude moci již nikdy hrát hokej. Primář Sova to považuje za takové porušení lékařské etiky, že dr. Čeňkovou z oddělení propouští. Dr. Štrosmajer navštíví večer primáře v jeho bytě a přimlouvá se za Alžbětu.

Ještě téhož večera přijíždí k Sovovi jeho snacha se zprávou, že Karel unesl Haničku k sobě do Týniště, ačkoliv soud přiřkl dítě jí. Sova odjíždí s Kateřinou a jejím společníkem do Týniště ke Karlovi. Hanička nechce otce opustit, dochází k prudkému konfliktu mezi oběma rozvedenými manžely. Karlův soused a řidič sanitky sděluje primáři Sovovi, že se mladý dr. Sova alkoholu ani nedotkne. Hospodyně Ema naléhá na primáře Sovu, aby se všemi silami snažil svého syna dostat z těžké životní situace. Dr. Blažej dostává od svého tchána 40.000 Kčs, aby zaplatil Ině svůj dluh. (Česká televize)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
jozor Jiné
06.02.2020
carlos 2010 Jiné
08.01.2020
Pavel1000 VHS
03.11.2018
Pavel1000 DVD
31.10.2018
Mackin DVD
02.05.2018
konrad DVD
15.02.2017
roswelll DVD
29.01.2017

Reklama

Reklama