Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přemysl Rezek podstoupil závěrečnou operaci. Pacient Václav Pěnkava a sestra Huňková chystají sňatek. Primář Sova oznamuje, že odchází do důchodu a že hodlá jít za svým synem Karlem na obvod. Doktorka Králová je šťastná svým mateřstvím, ale postrádá mužského partnera. Alžběta odmítá Přemyslovu žádost představit ji svým rodičům. Sestra Huňková požádá dr. Štrosmajera o zprávu o zdravotním stavu svého nastávajícího. Ukazuje se, že Václava opravdu miluje. Primář Sova provádí svoji poslední operaci a loučí se s personálem nemocnice. Dr. Čeňkové se omlouvá za svoji počáteční nedůvěru a přeje jí úspěchy v práci ortopéda. Dr. Štrosmajer přejímá Sovovu funkci i jeho pracovnu. Irena pozve svého otce na večeři. Její partner, kapelník Bauer, žádá Štrosmajera o měsíční apanáž za to, že u Ireny zůstane. Rozlícený dr. Štrosmajer se na něj vrhne a způsobí mu zranění. Vzápětí na to přivážejí do nemocnice jeho dceru po nezdařeném pokusu o sebevraždu. Ředitel nemocnice oznamuje Štrosmajerovi, že vzhledem k incidentu s Bauerem jej nemůže do funkce primáře jmenovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžu se tisíckrát opakovat a trvám na tom, že v tomto seriálu se sešla naprostá herecká elita. Neskutečně emotivní scéna, když Štrosmajer natankuje Bauerovi, ten pohled Kopeckému do tváře je fakt síla. Druhý stěžejní moment je rozmluva primáře Sovy s doktorkou Čeňkovou o tom, že se v ní mýlil. Nebo rozhovor Štrosmajera se sestrou Huňkovou, zda její nastávající bude moci mít děti. Scénář a režie je prostě taky extra třída. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odchod Sovy, obzvláště mezi soudruhy, nebyl kupodivu nejsilnějším momentem epizody. Hlavní roli si po půli děje uzurpoval skoroprimář Štrosmajer, z jehož obočí šel strach. Ale jeho protagonista stihl zahrát během několika minut snad všechny emoce. Divil jsem se ale, že Blažej a Ina to zvládli bez povšimnutí. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To se zas nervy! Z Alžběty se stává pomalu, ale jistě pipka. Predátor Blažej opět zasahuje u čumící Iny. Štrosmajer... škoda mluvit! Budu se opakovat,  Kopecký je skvělý! A Sova (kde je to pitomé srdíčko, když ho člověk potřebuje). Asi jsem se zamilovala, neb když se pan Chudík směje, tak já též. Jako by vypadl z černobílého filmu. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kopecky pride kvoli drbnutej dcere o primariat, supr vypointovana cast. . . Jedna s najdlhsich epizod kultoveho serialu s ktoreho sa podelali i ZAPADNI NEMCI a Cinani.... Uzasne co dokazali Dietl s Dudkem a plejadou zasl. a narod. umelcov v tak tazkej NORMAL. dobe vytvorit. Ked clovek nahodou prepne v TELKE na ORDINACI... vole. to uz je o necem jinem. 85% za tuhle epizodku. ()

Reklama

Reklama