Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ina opouští nemocnici. Dr. Cvach se pokouší intrikovat proti primáři Blažejovi. Pro své záměry se pokouší získat i dr. Štrosmajera, který jej rozhodně odmítá a doporučuje mu opustit ortopedii. Zpráva o nástupu Sovy staršího do funkce obvodního lékaře se šíří po kraji a udivuje jeho kolegy z povolání. Králová naznačuje Alžbětě, že jí Řehoř nabídl sňatek a zdá se, že ji tato skutečnost v skrytu těší. Dr. Cvach sděluje primáři Blažejovi, že nevyhoví jeho doporučení a z nemocnice neodejde. Blažej v odvetu pověří Cvacha mimořádně náročnou operací. Zaskočený Cvach se neodváží operaci provést a v posledním okamžiku od ní ustupuje. Tento Blažejův úskok nekvitují jeho kolegové s nadšením, ale Blažej má konečně všechny argumenty, aby se Cvacha zbavil. Ale ten se nevzdává. Žádá sestru Huňkovou, aby dosvědčila, že se Ina po sňatku scházela s dr. Blažejem. Když Huňková odmítá, vyhrožuje jí, že jejímu snoubenci řekne o její avantýře s ním. Ale Vašek Pěnkava se své vyvolené rytířsky zastane.

Přemysl Rezek přijímá výhodnou nabídku do reprezentace a vrací se na led. Zájem o Alžbětu ustupuje do pozadí. V Týništi dochází ke sblížení i smíření otce a syna Sovových. Karel se otci svěřuje se svou neskonalou touhou po chirurgii. Sova starší ví, že se v Boru uvolnilo místo chirurga. Rozjede se za Blažejem a požádá ho o místo pro svého syna. Dr. Blažej odmítá s odůvodněním, že Sovův syn není spolehlivý lékař. Ve skutečnosti se obává konkurence, což pochopí hlavně dr. Štrosmajer. Sova se vrací do Týniště. Jeho syn Karel nemá o účelu jeho cesty ani tušení. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúca epizoda, ba dokonca briliantná, si dovolím skromne povedať! Začína to niekam konečne smerovať. Balzerová má isto tušáka, že urobila blbosť, Cvach kuje zákerné a podrazácke pikle a Kopecký to na záver efektne natrel Abrhámovi, ktorý zabudol, že kedysi teľaťom bol! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkorysý šéf přijme i někoho lepšího, než je on sám. Po tom, jak řádí Blažej na oddělení - bývalého primáře nevyjímaje, byla toto na závěr mohutná ledová sprcha. A jak jinak, od Štrosmajera. Jinak díl celkem poklidný, až na úsměvně naivní zásah u schizofrenika. Také mě baví neustálé omílání vetchosti padesátiletých "staříků" - důchodců. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zase ten Blažej - skvěle prokreslená postava, kde se vyvažují pozitivní a negativní charakterové vlastnosti. Jinak primář Sova byl takový Avenger minulého režimu...nejde ho nemilovat :) . 82%. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já měl z dialogu Blažeje se starým Sovou dojem, že se Blažej spíše bojí příliš velkého stínu, který jméno Sova vrhá, nežli z až příliš dobrého chirurga. A možná to tak opravdu bylo, takže doktor Štrosmajer nakonec otevřel okno do vlastní duše mně i Blažejovi. Starého Sovu vidíme podruhé v seriálu opravdu nasr.., tedy naštvaného. ()

Reklama

Reklama