Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Štrosmajer povolává oba Sovy do Boru. Veronika, zdravotní setra Sovů v Týništi to přijímá s utajovanou nevolí. Bývalý primář Sova odmítá definitivně nabízené místo a vrací se na obvod do Týniště. Dr. Čeňková poznává, že pro Rezka byla jen chvilkovým zážitkem. Pomalu se z nevydařeného vztahu vzpamatovává a přitom náhodou potkává doktora Řehoře. Naznačuje mu, že by jí nevadilo se znovu vídat u poslechu hudby. Vzápětí běží sondovat, jak to má s Řehořem Dana Králová. Ina odchází z bytu své tchyně a smiřuje se s v nemocnici ležícím Romanem. V pokoji doktora Řehoře se náhodou potkávají Alžběta s Danou. Najednou poznávají, že jsou vlastně sokyně a všichni tři zažijí nepříjemnou chvilku. Alžbětě je líto, že Daně ublížila a tím nadobro hasnou Řehořovy naděje znovu se s Alžbětou sblížit. Koná se svatba Marty Huňkové a Václava Pěnkavy. Mezi hosty svatby se potkávají Karel Sova a Alžběta a začínají v sobě nacházet sympatie. Celá první série končí tím, jak primář Sova odjíždí nadobro z Boru a Alžběta s Karlem mu mávají ze schodů Sovího hradu. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nina Popelíková v roli vrchní sestry je ukázkový příklad herectví. Jak tam vlítne na Janžurku a zloba jí přímo šplíchá z očí, to je tak strašlivě opravdový, lidský, civilní a naprosto přesvědčivý. Vím, že byla jedna z našich nejlepších hereček a touto rolí to jen potvrzuje. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý si nakonec najde někoho, kdo jej změní. Až tedy na zoufalce Řehoře, který jen sedí a posluchá Bacha. Žádný bombastický závěr se nekonal, spíše jemný happiending. A to ani ne definitivní. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné zakončení, i když mi milostný trojúhelník rval nervy, tedy spíš jeho pánská část a naše miss Běta, která skočí po čemkoli, co se hejbe. Pardon, muselo to ven! :D ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečnému dílu dominují povedené proslovy na svatbě Pěnkavových, rozjímání Štrosmajera se Sovou o praxi praktického lékaře a onen ujetý trojúhelník, který se skládá ze zoufalce Řehoře, který si chce brát každou ženu, které sice ani nesáhl aspoň na prsa či zadek, ale která s ním je ochotna aspoň 5 minut poslouchat Bacha, a doktorek Králové a Čeňkové, z nichž pro jednu je nejposlednějším náhradníkem a pro druhou užitečným troubou s bonusem, že poslouchat Bacha je přece jenom zábavnější než samota. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

heeeppy end na americky (nebo nemecky) spusob. Jako kdyby SOCIALISTICKE ZDRAVOTNICTVI bylo SCHWARTZWALD Klinika. CITUJI: Karel Sova a Alžběta a začínají v sobě nacházet sympatie. konec citatu. KAREL BYL JENOM CHVILI DOBRY HOCH Chudaaak... :-D Genialni zavert kultoveho sci fi serialu. ()

Reklama

Reklama