Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přijíždí právě promovaný doktor Peterka, mladý, ale už teď dostatečně sebevědomý. Primář Blažej, toužící po Ině, se postupně, oklikou dovídá hrozivou věc. Ina je v jiném stavu - a bezpochyby jeho přičiněním. Jeho reakce je prudká, odmítavá, zlá. Alžběta s Karlem navštíví svého otce a tchána, poznají doktorku Fastovou a ta jim poradí, co si počít s kandidátskou prací. Do nemocnice přichází nový pacient, zelinář Dobiáš a jeho drsná žena se hned na počátku dostane s Blažejem do ostrého konfliktu. Exprimář Vrtiška navštíví doktorku Královou a sdělí jí své podezření, že doktor Štrosmajer trpí těžkou srdeční chorobou. Vyšetření Králové to potvrdí. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nad Štrosmajerem se stahují mračna, která zastínila i graviditu. Ovšem také nápad, jak vyběhnout s potratovou komisí, byl dost zajímavý. Nástup Peterky mě potěšil mnohem více, než minule u Fastové a těším se na pokračování zelinářské patálie. ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já dvojitou." "S dvojitym cukrem." "No bodejť! Ať baba tloustne, žejo, děvenko." "Tak čtyři." "Kostek šest!" ..... "Ale to nebude jenom kafe. To bude přinejmenším ještě štrůdl." Opět výborně bizarní dialog. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namachrovaný nováček (rozdíl mezi nástupem Peterky a Čeňkové byl hlavně v pokoře), špatné zprávy... tento díl Štrosmajera rozhodně nešetřil. Já jen doufám, že pan Dietl přiřkne trochu toho štěstí i doktorce Králové. Té bych to přála moc! ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož doktor Štrosmajer je nějak nemocný a na všechny hlášky už by nemusel stačit, přichází s další porcí humoru mladý doktor Peterka ve skvělém ztvárnění Oldřicha Kaisera. Divák vnímající doktora Štrosmajera jako skrz naskrz kladnou postavu by si může povšimnout značného rozdílu mezi tím, jak se chová k tomuto mladému kolegovi a jak se kdysi choval k Alžbětě. Ovšem, nejlepší byla doktorka Fastová, která svou akcí udivila starého Sovu, který byl přesvědčen, že jeho decentní vyjádření nesouhlasu k zastavení akce stačí. ()

Reklama

Reklama