Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šetření krajského ortopéda je jednoznačné: při Dobiášově léčení bylo postupováno zcela bezchybně. Doktor Štrosmajer, náhradník v šachovém turnaji za malou Oldřišku, nejen slavně zvítězí, ale ještě odhalí, že obvodní lékařka nemoc děvčátka špatně odhadla a rychle zasahuje, aby Oldřišku zachránil. Karel Sova utrpí na zkoušce zdrcující porážku. Kdosi odhalí, že si ke své práci přisvojil i fakta z cizích operací. Je z toho zničen a útěchy se mu dostane u jeho bývalé ženy. Ina se konečně odhodlá odejít z domu a svému muži říct o nenarozeném dítěti pravdu. I Sova starší utrží zlou ránu, když si pro doktorku Fastovou přijíždí zničehonic její muž. S přetěžkým srdcem se s ní loučí. Doktor Štrosmajer se snaží vysvětlit zelinářce Dobiášové podstatu těžkostí při léčení jejího manžela. Nepodaří se mu to vůbec a také to případně komentuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

"Tak si ke všem těm doktorskejm zločinům, co jste právě vyjmenovala přidejte ještě jeden. - Jaký prosím? - Urážku na cti. Vy krávo nebeská!" ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl nabitý událostmi. Já bych vypíchla klasicky Sovu seniora a doktorku Fastovou, rozmluva o tom, co má dělat (jojo tady je vidět, jak jsou i dobrý vlastnosti na škodu - ušlechtiloune jeden ušlechtilej!!) i krásný loučení. ,,Sováčku. Vy jste ten nejlepší mužskej jakého jsem kdy potkala. Já jsem ani nevěděla,  že takoví lidi existujou. A je to škoda, že se takovej nejlepší mužskej nedá dohromady s tak špatnou ženskou jako jsem já. Je to báječný, že jste na světě." ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný opět ukázal, že mu stačí několik málo minut a ukradne si celý film nebo seriál pro sebe. V tomto případ minimálně tento díl. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kterak využít své pověsti erudovaného lékaře k totálnímu rozhození soupeře při šachové partii. Nejlepší na tom bylo, jak se tomu primář Vrtiška zpovzdálí tlemí. Štrosmajerovi jsou na rozloučenou dány do finiše seriálu ještě další dvě konfliktní situace, přičemž holubička už je trochu ohraná. Velký námět na přemýšlení si scénárista Dietl připravil pro scénu doktora Cvacha. Dosud nevím, jestli fakt zmoudřel, nebo to Karlovi naopak řekl proto, aby otevřel cestu ke konfliktu Sovy s Blažejem. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Innuendo1987 ***** "Tak si ke všem těm doktorskejm zločinům, co jste právě vyjmenovala přidejte ještě jeden. - Jaký prosím? - Urážku na cti. Vy krávo nebeská!" Suboj Kopecky zazvorkova uplne GENIALNY !!!! 90% ()

Reklama

Reklama