Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident se rozhodl vyhlásit nekompromisní válku terorismu, a to všude, nejen tam, kde přímo ohrožuje Spojené státy. Prvním krokem této politiky je zatčení samozvaného prezidenta, generála Radeka. Odvetný úder teroristů však na sebe nenechá dlouho čekat a zasáhne velmi citlivý bod. Zločincům pod vedením psychopatického Ivana Koršunova se podaří proniknout na palubu prezidentského letadla Air Force One, zmocnit se celé prezidentovy rodiny a žádat Radekovo propuštění. Zpočátku nikdo, ani teroristé ani vláda USA, netuší, že kapsle, v níž měl uniknout před únosci prezident, je prázdná. Odvážný prezident se po zvážení všech pro a proti rozhodl zůstat na palubě letadla a pustit se s teroristy do boje. Zpočátku má na své straně bojové zkušenosti z Vietnamu, moment překvapení a odhodlání zachránit rodinu. Zdá se však, že jeho šance na vítězství jsou minimální. Marshallovi se podaří spojit s krizovým štábem Bílého domu. Potvrdí, že je odhodlán bojovat, a nařídí neustupovat požadavkům únosců. (TV Nova)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

  • 1998 - Nejlepší filmový střih
  • 1998 - Nejlepší mix zvuku

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama