Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco si užívali letního tábora, planetu napadli mimozemšťani. Teď musí skupinka čtyř dětí, které nemají nic společného, podstoupit nebezpečnou misi a zachránit svět. (Netflix)

Recenze (71)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinný dobrodružný film o partě čtyř dětí, toho času na táboře  v přírodě, zachraňující svět před mimozemskou invazí.  Už na samém začátku ohromí doslova čítanková rasová rovnoprávnost. Tři chlapci a jedna dívka. Jeden chlapec je černovlasý, druhým blonďák nebo snad i zrzek, třetí je klasicky charakterem užvaněný černoch, no a dívka má zastoupení asijské, v tomto případě Čína. V prvních necelých dvaceti minutách se seznámíme s hlavními postavami a místem, kde se vše odehrává, a ihned se jde bez nadsázky a tvrdě na věc. Začne útok. A protože se jedná film rodinný, je potřeba se také podle toho na to dívat. Za povšimnutí stojí, že je použito mnoho scén ze známých filmů,ať už v rámci fantasy či sci-fi, které se dokonce i mírně parodují. Například scéna, kde se děti ukrývají před mimozemskou bytosti v kuchyni, je ze snímku 'Jurský park'. Další známá scéna, kde děti jedou na kolech  po silnici za doprovodu podmanivé hudby, je připomínka na snímek E.T. Mimozemšťan'. A dalo by se pokračovat dál, takže filmoví znalci si tu v tomto přijdou na své. Od režiséra McG vcelku překvapení. Drží se sice stále svého tvořivého zaměření, ale je vidět, že ani rodiny žánr mu není cizí. A s námětem se trefil do černého. Snímků o mimozemské invazi už bylo natočeno více než dost, avšak v podstatě žádný, kde by hrozbě čelili děti. Snímek má patřičný švih, výborné efekty a spoustu humoru. Je to něco jako dětský zábavný park se vzrušující dobrodružnou jízdou, kde si každý může najít to své. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je McG tak špatný režisér. Technicky a digitálně to bylo v pohodě. Jenom mě fascinuje, že nikoho z filmu nenapadlo, že takhle se děti, podle mě, ve svých letech rozhodně nechovají. Každopádně popkulturní narážky byly super, určitě jsou největší devízou filmu. Chtěl bych ale znát někoho, kdo bude v popkultuře mít takovej přehled, jako ti rozmazlenci (kromě toho zrzouna) tady. Nemohl jsem je vystát. A myslím si, že v porovnání s například filmovým To nebo seriálovým Stranger Things je toto největší kámen úrazu samotného filmu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Tady někdo toužil po kombinaci všeho, co mají lidi rádi a zapomněl u toho trošku brzdit a přemýšlet. Klon všemožných značek má problém především v urputné snaze být cool a předvádět nonstop "pastvu" pro oči, ale už se nemá o co opřít. Hrdinové jsou jak ze škatulky největších filmových klišé a navíc se to tváří děsně drze a dospěle - čímž se zapomíná na hravost a "dětskou atmosféru" jako v případě Jurského parku či modernějších Stranger Things. Štěstí, že to tak odsýpá a že očekávání byla na nule. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film pro hoooodně malé děti. Nestvůry docela ujdou, ale jinak to je trapárna. Desetileté děcka se baví o sexu, a to má být jako vtipné? 30%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Do instantní klasiky tomu něco chybí, ale rozhodně je to fajn dětský film se sympatickými a vtipně popkulturně citujícími děcky. Nejen monstrem to připomene Super 8 a Stranger Things, ale narozdíl od nich to nehrotí osmdesátkovou stylizaci, vlastně jsem v tom viděl víc Den nezávislosti a Transformery. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Splácanina všeho možného a navíc nezábavná. Když ve scéně v kuchyni cituje Jurský park a zároveň Vetřelce, dá se na to dívat, ale takových scén je žalostně málo. Hlavní dětští hrdinové se navíc bůhvíproč chovají jako o deset let starší, ale vtipné to není... Chtě nechtě jsem je navíc musel porovnat s hrdiny Stranger Things, kterým nesahají ani po(d) kotníky. Co se týče režie, McG je sice můj oblíbený videoklipový blázen (a pro Netflix už natočil fajn The Babysitter), ale tentokrát ho v rozletu citelně brzdí rozpočet - při prvním setkání s mimozemšťany jsou triky vyloženě špatné a později se s nimi pro jistotu šetří a film bohužel nemá co nabídnout. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neurážející dobrodružná odsejpárna, ve který překvapí hafo povedenejch hlášek a drsnější scény se zkopírovanou obludkou ze Stranger Things. Trochu takovej Terminátor pro děti... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najlepšie by asi bolo, keby ste nevedeli o čo pôjde. Vtedy vás to prekvapí ako mňa. Pre mňa to bolo celkom aj dobrá komédia, mnoho krát som sa zasmial, hlavne kvôli jednému nášmu opálenejšiemu hrdinovi. Špeciálne efekty "psov" sú príšerné, ale ja si na to nepotrpím, aby bol snímok dobrý, len keď sú scény realistické. Neviem prečo ľudia hodnotia tak negatívne, ale ja som sa v podstate ani na chvíľu nenudil. Nebral som tú snímku ako ašpiranta na Oscara, ale ako snímku, ktorá mi má minúť 98 minút z môjho voľného času. Na záver pochválim nápad, mám rád takéto prekvapujúce postapokalyptické snímky, nabudúce by nemuseli byť s deťmi, ale s dospelými hrdinami, aby to bolo viac uveriteľnejšie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo ma na tomto snímku ako-tak bavilo, boli akčnejšie scény a tí srandovní bubáci z vesmíru. Ale nenudil som sa, takže na slabší priemer to stačí. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě chujovina vyloženě pro teenagery. Snímek jenž sleduje příběh čtyř děcek, který mají zachránit svět před šmejdem z vesmíru. Akce by se tu sice nějaká našla ale celkově mi to přijde málo vtipný a hlavně je to film plnej klišé. Taktéž lze tenhle kousek nazvat jako celovečerní reklamu pro firmu Adidas. Hnus. Jedna silnější hvězda. Víc ani ťuk. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Aj keď som od "Rim Of The World" nečakal nič extra, tak som mal pocit, že to má aspoň potenciál nás dostať do celkom zaujímavého príbehu, kde musia deti bojovať s mimozemšťanmi. Koniec koncov, môže to byť ľahký pohodový film na víkendové ráno a človek si pri tom užije trochu zábavy, že? Popravde je tento film tak vysoko nalinajkovaný, tak vysoko pohodlný a miestami otravný, že nič z toho reálne nesplnil. Poďme sa na to teda pozrieť, prečo tento film absolútne pohorel. Začnime postavami. Povedal by som, že Alex, Zhenzhen a Gabriel sú okey. Viac-menej reprezentujú určité typy postáv, no dá sa s nimi celkom v pohode stráviť čas. Dariush je podľa mňa poriadne otravný. V momente ako otvorí prvýkrát pusu, mám ho plné zuby. A trvá to veľmi dlho, kým sa z neho stane zaujímavejšia postava s lepšími dialógmi. A keď už sme pri dialógoch, tak si povedzme úprimne jednu vec. Prečo asi 20% dialógov, musia byť narážky na filmy? Prečo potrebujeme vždy všetko okomentovať rôznymi typmi filmov? A prečo tu musí byť klasická momentka, kde niekto nevie aký je rozdiel medzi Star Trek a Star Wars? A poďme ďalej. Veľa momentiek v tomto filme je spracovaných tak, že to len maximálne vyhovuje scenáru a nemá to žiadne črty skutočnosti. Chcete príklad? A toto nie je spoiler, nakoľko je to vidno už v traileri. Naši hrdinovia sa vyzbroja a zmenia šaty a keď vyjdú z obchodu, premýšľajú ako dojdú tých posledných pár míľ? Čo tak nepoškodeným parádnym Mustangom, ktorý tam na nich rovno čaká zaparkovaný aj s kľúčmi a natankovaný? Alebo spôsob akým Doktor Friedman vysiela je rovnako vysoko účelový a náhodný. Takéto scénky sú len vysoko vysoko otravné. A samozrejme musíme našich hrdinov aj ukázať v nových adidas šatách, kde majú čas počas vesmírnej invázie sa predvádzať a tancovať v slow-mode na Nellyho Hot In Here. Nerozumiem tej scénke. Je to malá reklama v strede filmu? V reálnom svete totiž nemajú ani slow-mode, ani tam nehral Nelly a určite by nemali čas na to sa predvádzať pred kamerou v nových šatách. A potom sú tu záverečné momentky filmu, ktoré tú mieru frustrácie posunuli asi ešte vyššie. Z dôvodu, že sú tie scénky opäť veľmi účelové. O každom z našich hrdinov sa niečo počas filmu dozvieme. A každý z nich sa dostane do situácie, kde bude bojovať so svojimi démonmi. A pre mňa je to vysoko účelové na to, aby sme videli našich hrdinov len proste bojovať so sebou samými. Nič viac v tom nie je. Celkovo je celý film podľa mňa strašne účelový (viem, že to opakujem skoro celý komentár, no taká je realita) a pohodlný v tomto smere. Dizajny mimozemšťanov nie sú najhoršie, a efekty sú okey, no všetko čo ten film reálne drží ma viac otravovalo než bavilo. Prípadne rovnako vysoko účelová je aj scénka so zavretým zločincom. To je asi fakt najvýstižnejšie slovo pre tento film. Účelový. A skutočne ho nemôžem odporúčať. Hodnotenie: D+ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a dostal trochu míň. Koukatelné to je, ale nejsem si jist, co by na to řekla naše jedenáctiletá Prťata. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děti zachrání svět od krvavých mimozemšťanů. Sotva začal letní tábor, pět teenagerů --Alex, ZhenZhen, Dariush a Gabriel zjistili, že mimozemšťané zahájili invazi na Zemi. Epická akční podívaná , režírovaná McG začíná. Je to předvídatelné s absurdními scénami. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako paródia na Stranger Things s pár detskými príšerami a nintendo trikmi to ešte ujde. Ale to asi nebol zámer. Detský film na úrovni Troch pátračov, ale tí boli dobrí v osemdesiatych rokoch. Alebo ešte skôr? ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Scény, co vykrádají Jurský Park, scény co vykrádají Vetřelce a dokonce drahej McG vykrádá i sám sebe - Terminator Salvation. Do teď nevím, jestli jsou cílovka vážně desetiletý dětska, protože se baví neustále o sexu a análních věnečcích. Postavy celkem nesympatické, hlavně zrzavej bratr, kterej má na můj vkus až moc duše. Ale uznávám, že černej kluk vypustil z pusy pár gagů, u kterých jsem se pobavil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na bandu spratku povedená záležitost, už několikrát uvařená v jednom hrnci ale na mě to zapůsobilo, já jsem se dobře bavil. Efekty slušné a příběh super a děcka v podání hrdinu působivý takže proč by nás nemohly zachránit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší filmový nepodarok z Netflixu o parte detí, ktoré čelia mimozemskej invázii. Film evidentne nebol príliš drahý, takže sa to väčšinu času odohráva niekde na samote v lese v detskom opustenom tábore. Štvorica hlavných detských hrdinov je sama o sebe celkom sympatická, ale chémia medzi nimi nefunguje a ani film sa nesnaží medzi nimi postupne budovať nejaké puto. Každý z nich si ide sólo, čo vo výsledku nie je dobre. Príliš sa o nich vďaka tomu nebojíte. Snaha o citovanie hlášok zo starých klasík je samoúčelná a zbytočná. Triková stránka je nevyvážená. Po skvelom úvodnom zábere z vesmíru to už ide dolu vodou. Mimozemšťania príliš nezaujmú a digivýbuchy už mi lezú krkom. Celkom som sa tešil na retro detský film, ale výsledok je už tradičný lacný Netflixovský priemer prinajlepšom na jedno pozretie. Nedávny The Kid Who Would Be King je oveľa lepší detský film. 4/10. ()

Reklama

Reklama