Reklama

Reklama

Síla psa

  • Velká Británie The Power of the Dog (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Charismatický, ale despotický majitel ranče se chová krutě k bratrovi, který si domů přivedl novou manželku a jejího synka. Jenže pak se stane něco nečekaného. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (326)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalé komorní drama v chladném podzimním prostředí, ve kterém se o pocitech takřka nemluví a mezi postavami pouze vřou, podpořené dramatickou, místama až thrilerovou hudbou. Jane Campion usedá zpátky za piáno a tentokrát obchází veškerá příběhová klišé, které diváka v průběhu sledování napadají. A opatrnou psychologickou studií postav vede snímek do uměleckého tvaru, který pokládá více otázek, než dává odpovědí. Zajímavé, osobité, festivalové. Ale nechalo mě to chladným. Cumberbatch brilantní. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Za závěrečný twist dávám jasný palec nahoru. Ten film se mnou tedy pořádně vyje..l. To co se zhruba v půlce začne tvářit jako Zkrocená hora 2, se zvrhne v ... Nebudu prozrazovat. Čekal jsem alespoň jednu nějakou přestřelku, ale je jasné, že zde by se vůbec nehodila. Benedict předvádí velmi kvalitní herecký výkon, ale film mě celou první půlku poctivě nudil a to mu zapomenout nemůžu. 60% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem postavám, nevěřil jsem jejich dialogům. Film všechny posouvá hrozně divně, kdy potřebuje, aby si říkaly a neříkaly věci způsobem, který mi nedává velký smysl. Je to takový ten film, kdy nervně čekáte, že postava řekne tu jednu větu, kterou by z logiky věci měla říct, aby vám dění začalo dávat nějaký smysl, ale ona to nikdy neudělá, místo toho smutně kouká, nebo scéna rychle odstřihne jinam. Nevím. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejzvláštnějších filmů, co jsem za poslední roky viděl. A že jsem viděl divnejch filmů. Ne, že by Síla psa nějak zásadně narušovala narativní struktury, pokud tím nemyslíme fakt, že je tu víc záběrů přírody než v běžném dokumentu National Geographic. To, čím je snímek Jane Campion zvláštní, je divákem vnímaná ztráta motivické kontinuity, resp. její rozrušování. Jednoduše řečeno: postavám vůbec nevidíme do hlav. To, co herci pronášejí, stejně jako distancovaný způsob herectví, dává divákovi pramálo vodítek k tomu, aby si byl jistý, jaké jsou úmysly a agenda dané postavy. Můžeme se jen domýšlet, co vedlo k tomu, že je Georgův vztah k jeho bratrovi tak napjatý, jestli začala Rose pít kvůli manželovi nebo kvůli Philovu teroru, proč se Phil začne najednou chovat k mladému Peterovi tak otcovsky (a posléze milostně) atd. Jisté je, že nad tím budete přemýšlet. Síla psa je filmovým zážitkem, který lze k máločemu přirovnat. A nutno říct, že si ho užijete jenom, pokud tenhle ultrapomalý film v průběhu nevypnete. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Označení "western" je tu silně matoucí. Cumberbatchova postava na první pohled vypadá jako klasicky westernový archetyp, ale ve skutečnosti je to o něčem jiném, tak jako i on se nakonec stane postavou výrazně jinou. Drama o zlu dřímajícím v dobrých postavách a dobru skrytém v postavách, kterým by jste ruku nepodali. Odhalit pravou tvář zabere čas, a tenhle film si svou pomalostí načas opravdu dává - ale stojí za to u něj vydržet. 8/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Benedict Cumberbatch se do role ponořil natolik, že se v průběhu dvou týdnů natáčení vůbec nemyl a dokonce začal kouřit jednu cigaretu za druhou. I přesto, že dřív doopravdy kouřil, po každém záběru, kde kouří, mu bylo značně nevolno. Dokonce zašel tak daleko, že se na tři dny otrávil nikotinem. (NiWi)
  • Hlavnú ženskú postavu (Rose Gordon) mala pôvodne stvárniť Elizabeth Moss, ktorú si následne zahrala Kirsten Dunst. (classic)

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Ceny BAFTA 2022 - výsledky

Ceny BAFTA 2022 - výsledky

13.03.2022

Dnes večer proběhlo v londýnském Royal Albert Hall udílení prestižních cen Britské filmové a televizní akademie (BAFTA) za uplynulý rok 2021. Průvodkyní slavnostním večerem byla komička Rebel Wilson.… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Reklama

Reklama