Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem se na to dívat (ze zvědavosti) celkem 4 díly, což je na takovýhle počin dost slušný výkon, navíc jako hodně malá jsem toho kdysi dávno u prarodičů vydržela ještě mnohem víc, takže si to 2 hvězdy zaslouží. ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Dallas je proti tomuto opravdu něco. Nesnáším uvodní znělku a herci tu snad prožili taky většinu svého času. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě dost zaujal a viděl jsem pěknou řádku jeho řad. Vzdal jsem to, až když se většina hlavních představitelů pomocí plastických operací po "smrtelných" nehodách úplně proměnila, když se hlavní hrdina po několikáté oženil s vlastní manželkou a přibyla mu kupa všemožných levobočků. Nevím, jak byly v tehdejším SSSR vnímány díly, jež se měly konat v jakémsi Moldavském království, ale mě to tehdy přestávalo bavit. Každopádně, dnes už to dávají jenom v ranních hodinách na německých kabelových stanicích. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Na Dynastii oceńuju cat fighty Alexis s Krystle a tabu bortící roli homosexuálního Stevena, na druhou stranu se mi nelíbí přepisování Stevena na heteráka a únos Fallon mimozemšťany, takže se to vyrovná na hezkou jednu hvězdu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky se docela povedly... zvlášť když vezmete v úvahu, že mužští protagonisté jsou zásadně uvedeni s mrakodrapy, fontánami, stříkajícím šampaňským a ropnými věžemi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za obzvláště vydařený živý obraz v jednom z dílů, kdy byl unesen nějaký potomek některého z hlavních hrdinů. Bohužel jsem viděla právě jenom tento díl, což je možná nebetyčná škoda, třeba v jiných dílech byly i větší vychytávky. Ale patos stříkal z obrazovky takovým fofrem, že jsem nestíhala uklízet, takže jsem dospěla k závěru, že než pokaždé rekonstruovat byt, raději se ochudím o mimořádný zážitek spojený se sledováním emerického seriálu. Milovníkům absurdního umění lze Dynastii pouze doporučit, určitě si přijdou na své. Je to nářez. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konflikty, rozepře, podrazy a intriky byly na denním pořádku seriálu ve kterém šlo hlavně o ropný byznys. Dva znepřátelené klany respektive korporace - Denver Carrington versus ColbyCo - a v každé epizodě nejméně jeden podraz, jedna hádka nebo chladné zneužívání něčích citů. Seriál bohatě zaplavený postavami. Zřejmě se jednalo o nějaký vzorek americké populace, protože své zastoupení tady měl gay, rozmazlená nána, charismatický boháč, atraktivní panička, sličná blondýnka a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Stejně by to nepřineslo žádný výsledek. Tohle se u nás vysílalo ve špatnou dobu. Kdyby se to k nám dostalo na televizní obrazovky před revolucí to by byl panečku teprve souboj socialismu s kapitalismem. V době, kdy seriál běžel měl už divák s americkými milionáři a jejich osudy natrénovano u spřízněného seriálu "Dallas". V podstatě se u obou dynastií jedná o stejnou slátaninu ve kterém se protagonisté přetahovali o mamon, krásné ženy a ega jen s tím rozdílem, že na Southforku svého času byla větší legrace pokud jde o frekventovanou stupiditu hlášek a k dispozici bylo nesporně atraktivnější a "nesmrtelnější" herecké obsazení. Tahle dynastie už byla pro některé jen taková nástavba zůstávající ve stínu svého slavného předchůdce, která svým stále stejným rytmem vyprávění na monogamní téma s chladně vycizelovanými osudy postav, divácky unavovala. Není se co divit, že seriál skončil v černých číslech. Někdo si dal pro posouzení pár dílů jako vzorek, aby uznal, že se to nedá sledovat celé avšak našli se i tací "šílenci", kteří nevynechali jediný díl. Co jim to dohromady přineslo, co do diváckého zážitku, se neodvažuji odhadovat. I nějaké klady by se našly. Jedním z nich je Joan Collins, která byla výborná a také dabing, který k postavám hlasově sedl, pokud si tedy nepustíte originální znění. Jenže tohle je pořád dost málo na to, aby se u toho dalo vydržet. Američané u toho zkysli několik let a dobře jim tak. Mé hodnocení: 20% ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal jeslti je horší Dallas nebo tohle. Nakonec jsem usoudil, že sračka jako sračka. Opravdu mě nenapadá slušnější výraz. ()

Reklama

Reklama