Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů (sérii, kde unesli jakousi ženu) a na čas mě to chytlo. Nakonec ale člověk stejně přijde na to, že tudy cesta nevede, a najde si jinou kratochvíli. Neupírám seriálu jistou „velikost a slávu“, ale hodnocení třeba i na této databázi tyhle jeho charakteristiky, a tím i celý seriál, dávají na jejich pravé místo, těsně vedle koše... :-) 1 hvězdička - 5%. ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Památné dny když po Dallasu přišla náhrada v podobě Dynastie. Ale nebylo to ono, nějaký ten nádech a ozvy, ale vyklubala se z toho telenovela, ač ten termín jsem tenkrát neznal. Buchty oproti Dallasu žádná změna, žádný charismatický J. R., jen prachy, intriky, smilstvo a hlavně kecy, všechno naprosto nezajímavý. Slabota a naprostá ztráta času. Jediný, co mi z toho seriálu zbylo, je Alexis je mrcha. ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (5) - 39. ročník (za rok) 1981 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Evans, 40. ročník 1982 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Joan Collins, *Nejlepší herec v seriálu (drama) - John Forsythe, 41. ročník 1983 - *Nejlepší seriál (drama), *Nejlepší herec v seriálu (drama) - John Forsythe + nominace (20) - 39. ročník 1981 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Joan Collins, Nejlepší herec v seriálu (drama) - John Forsythe, 40. ročník 1982 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Evans, 41. ročník 1983 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Joan Collins, Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Evans, 42. ročník 1984 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Joan Collins, Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Evans, Nejlepší herec v seriálu (drama) - John Forsythe, 43. ročník 1985 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Joan Collins, Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Linda Evans, Nejlepší herec v seriálu (drama) - John Forsythe, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John James, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Joan Collins, Nejlepší herec v seriálu (drama) - John Forsythe, 45. ročník 1987 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Gordon Thomson ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Taky si na to vzpomínám, no co museli jsme se na to dívat, nebyl net, musel ses koukat na to co bylo v televizi, a jedním seriálem co běžel každý týden byla i Dynastie. Trochu to připomíná Dallas, ale hodně vzdáleně, spíš mi to připomíná slátaninu nepovedených scénařu z Dallasu, které pak dali dohromady a stvořili Dynastii. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Všichni se v tom seriálu chovali jako retardovaní, každý měl nějakou úchylku, ale vzhledem k jejich rodokmenu a sledování vývoje této rodiny, která by mohla sloužit jako názorný příklad v příručce sociální patologie, jsem jejich jednání dokázal nějakým způsobem chápat, což mi u některých jiných skvostů trochu unikalo. Semtam náznak vtipu, občas velmi mírňounký náznak jakéhosi smysluplného děje, na odpad to tedy není. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Postava exmanželky Blakea Carringtona (John Forsythe) se poprvé objevila v 15. epizodě 1. série s názvem The Testimony jako tajemná bezejmenná postava v klobouku se závojem. Ve druhé sérii se měla objevit v pouhých 4–6 epizodách jako Madeline a hrát ji měla Sophia Loren. Scenáristé Eileen a Robert Pollockovi postavu přejmenovali na Alexis a zároveň upozornili producenta Spellinga, že hvězda typu Loren se na postavu nehodí. Loren v mezičase stejně roli odmítla, stejně jako další oslovené Elizabeth TaylorJessica Walter. Joan Collins byla obsazena dva týdny před začátkem natáčení. (kenny.h)
  • V rané fázi scénáře mezi sebou soupeřily rodiny Parkhurst a Corby, teprve po začátku natáčení byly přejmenovány na Carrington a Colby. (kenny.h)

Reklama

Reklama