Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitelka Oscara Emma Stone září v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (366)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pekné eye candy. Všetky veci týkajúce sa módy ma veľmi bavili (jarná kolekcia, ó, áno). A moje vlastné spomienky vyvolala časť s Liberty London, kde som pred pár rokmi náhodne stretla Unu Stubbs zo Sherlocka, ktorá sa na mňa usmiala, hah. Ja som nemala nejaké problémy s tým, že niekto ide rehabilitovať mega záporáčku, 101D pre mňa nikdy nebola nejaká milovaná látka, takže som to nebrala ako heresy. Potešila ma aj hudba, Emma T. je naozaj diabolská, John McCrea je super a lepší anglický komorník ako Mark Strong asi nejestvuje. Keby som nedala 3* Mortal Kombat, dám tomuto, ale toto bolo o dosť lepšie, takže 4*. A tých 134 minút ubehlo fakt rýchlo. Ak bude pokračovanie, rada si ho pozriem. (Lumiere - 6.6.2021) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cruella je za mnou a dopadla přesně tak, jak jsem čekal. Na dětskou pohádku je to místy až moc dospělé, a tudíž pro děti nezáživné, na dospělý film je to místy zase až moc přihlouplé a neseriózní. Výsledek je něco mezi a určitě to není špatné, jen Cruella prostě neví, čím chce být, a to ve finále degraduje film o něco níže. Hudba se bude líbit (ikdyž mě osobně přišla až moc muzikálová), extravagantní šaty a kompetice dvou návrhářek byla ve výsledku celkem zábavná podívaná (ikdyž jsem byl původně skeptický), celý film jede v komediální notě (ikdyž bohužel žádný humor či scéna nejsou nijak výrazné, kde bych se smál či si jej do budoucna pamatoval) a Emma Stone je v roli výborná. Po skončení filmu tedy nemám vyloženě negativní pocity, nicméně bohužel ani žádné výraznější pozitivní a přijde mi, že byl film možná trochu moc dlouhý a takový mdlý a nijaký na to, abych si jej pamatoval i po týdnu. Na obstojnou zábavu na večer ale nejspíš postačí. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Cruella coby disneyovská verze Jokera si na rozdíl od předchozích hraných předělávek od Disneyho razí svou vlastní cestu a vypráví šibalsky až zlomyslně úsměvným způsobem o původu dé-mon-ické milovnice černobílých puntíků. Líbilo se mi, jak se tvůrcům podařilo zakomponovat různé motivy, které se později objevily v dalmatinském sequelu (nejvíce mě pobavili Roger s Anitou). Z audiovizuálního hlediska jde o okázalou podívanou se slušným soundtrackem a plejádou přenádherných kostýmů - snad jen místy až příliš umělé efekty (psů) kazily tak trochu dojem. Emma Stone je sympaťačka, humorně jí přihrávali Joel Fry a Paul Walter Hauser, a celé to výtečně zastřešovala chladně elegantní Emma Thompson. Dějové plot twisty jsou veskrz předvídatelné, ale co už - v kině jsem se bavil a užíval jsem si naplno černobílou honbu za pomstou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spomínam si na to keď to oznámili. Hneď som sa chytal za čelo a vravel si, že v tom Disneylande im dobre ... veď viete čo. Na čo niekto potrebuje prequel k 101 dalmatíncom a zároveň origin Cruelly ? Jasné že nikto. Stále to však považujem za zbytočný film, pretože dnes už nikto nevie čo točiť. No potom čo som to videl, ho nemôžem považovať za nudný, či zlý. Priznám sa, že ma Cruella prekvapila. Kostýmy, výprava, punková doba a atmosféra filmu s dobrým výberom skladieb zaujme. Tak isto samotný príbeh nie je zlý, no najviac to stojí asi na dobrých hercoch. Emma Stone je prekvapivo perfektná, Emma Thompson príjemne nepríjemná a Mark Strong je sympťák ako vždy. Stručne a jasne, nenudil som sa a som rád, že aj takýto zbytočný origin, sa podarilo natočiť pozerateľne. P.S.: Nezabúdajte na najdôležitejšiu scénu, ktorá je za titulkami. 70% - 3* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Cruella patří společně se zlými královnami ze Sněhurky a z Alenky, vedle Maleficent a Uršuly, mezi topku záporných ženských postav z Disneyho království. Navíc patří mezi ty opečovávané, jejichž filmy vznikly ještě za života Disneye. Co se týká hraných předělávek, vlastní filmy zatím měla jen Maleficent a byly dvě aktualizované Alenky, v očekávání je nová Sněhurka a Malá mořská víla. Jen málokdo by proto tušil, že samostatná Cruella bude stylově mnohem více připomínat Já, Tonyu (včetně Paula Waltera Hausera), než cokoli jiného. Craig Gillespie byl skvělá volba, nehleděl na nic a podepsal se pod prequel ke 101 dalmatinům, jaký by zvedl ze židle i Dodie Smith. Výsledkem je zážitek, který si rozhodně nebudu do budoucna odpírat k reprízám. Navíc je to první film, kde mi nevadí Emma Stone po všech těch plochých a nezajímavých marných dívčích postavách. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Během závěrečných titulků běží ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)
  • Cruella (Emma Stone) sleduje v hotelovej izbe čiernobiely film so ženou, ktorá sa diabolsky smeje. Jedná sa o Betty Lou Gerson, ktorá nadabovala Cruellu v pôvodnom animovanom filme a mnohé charakteristické črty postavy, vrátane onoho smiechu, boli vytvorené práve na základe jej práce v štúdiu počas výroby filmu. (matthew.17)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama