Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 7

(série)
USA / Kanada, (2003–2004), 16 h 4 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Amanda Tapping, Richard Dean Anderson, Christopher Judge, Don S. Davis, Michael Shanks, Corin Nemec, Teryl Rothery, David Palffy, George Touliatos (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (13)

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá řada je takový slepenec všeho možného. Hlavní dějová linka se nikam moc neposune, zato se řeší spousta menších věcí okolo, které rozšiřují svět Stargate. Bohužel když přišla třetí vycpávková epizoda v řadě, už to ve mně skřípalo. Jsou zde hodně dobré momenty, ale jako celek to vlastně tak úžasné nebylo. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi je to opět na plný počet pro sérii. :) Obsahuje sice dost dílů, které jsou už jenom akční a začíná být znát, že scénáristům dochází nápady (a taky je dost znatelná snaha seriál zcela ukončit), ale spousta dílů je stále ještě 4*-kových nebo dokonce 5-ti. :) Série provádí od návratu Daniela Jacksona až po plné vymýcení nejobávanějšího z Goaul'dů. Anebo ne? :) ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajajaj. To máme hodně velký kvalitativní sešup. První dvojdíl, to je něco hrozného. Teal'c bez očních stínů. Pozměněný dabing - celková kvalita mi přišla jak z garáže, vládce Ti je najednou Yu (chápu souvislost s angličtinou, ale v další sérii to bude zase naopak), dialogy jsou buď špatně napsané, nebo špatně přeložené (spíš), protože to zní jak když se baví děcka ve školce a Jonas Quinn má jiného dabéra, který k němu nesedí. A vůbec, to jak zatočili s Jonasem, je prostě neomluvitelné. Úplně na klid bych si ještě jednu sérii s ním dal. V průběhu série se to všechno začíná zlepšovat, ale kvalita dílů už je tak půl na půl (Vesmírný závod je skoro odpad, ale Mstitel je vynikající). Hlavně ty civilní nestojí za nic. Naštěstí to finále zachránilo. 4* ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E01 ⤶ Nechápu, co se stalo. Kvalita měla pořád vzestupnou tendenci a najednou přijde zdaleka nejhorší sezóna. Drasticky ubylo děj posouvajících epizod. Asi je to důsledkem toho, že odteď má být každá sezóna poslední. Máme tu akorát dost detailů, které různými drobnostmi šikovně rozvíjí seriálový vesmír. Do toho zmršili český dabing a překlady. První tři díly jsou vynikající a pak tvůrci vyhoří a dobré díly se začnou objevovat spíše sporadicky. Vrátí se Daniel, Jonas se vráti na Kelownu, úspěšně napadnou Anubise, Jack se vrací na střední, Teal'c se v tretoninovém dílu dá k hasičům a později si bez Juniora prožije osobnostní krizi, Daniel má mnohočetnou poruchu osobnosti, Chaka se vrací pomoct lidem získat důl na naquadah, tretonin se začne používat v širším měřítku, lidé velmi rychle najdou zbraň proti neporazitelným Anubisovým supervojákům, Sam v inteligentní mlhovině prožije hluboce transformační halucinace, potkáme zamilovanou Goa'uldku, vypravíme se vrtákem do středu Kelowny (skoro), Sam si najde chlapa a podruhé se objeví v šatech (tentokrát dobrovolně), Za Danielem se vrátí bejvalka (o které pak už nikdy neuslyšíme), rozpadne se koalice s Jaffy a Tok'ry, do SGC dorazí dokumentarista, na Zemi odhalíme velmi neetické genetické pokusy, Kinsey se stane víceprezidentem nového prezidenta, začne brutálně přehrávat a pokusí se znovu zničit svět (i když ženská, kterou prezident dosadí místo Hammonda je proti) a nakonec to Jack udělá znovu a jako skoroantik z Antarktidy mocnou zbraní zničí Anubise a jde spát. Když to takhle po sobě čtu, tak to zní zajímavě, ale zpracování brutálně drhne, včetně v tomto ohledu nejslabší závěrečná dvojepizoda ever. 5553334332445343354344/5* 74%S08 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička je poněkud slabá, parádní závěr a příběh šestky se bohužel skoro nehnul dopředu a nebýt závěrečného dílu, který je tím úplně nejlepším z celého seriálu, bavil bych se o failu. Takhle mám zase trochu naději, že mě ještě čeká parádní dobrodružství. Závěr mi ukázal, že Hvězdná brána na to pořád má. ()

Galerie (411)

Zajímavosti (12)

  • V čase 6:17 se baví Samantha Carter (Amanda Tapping) s Danielem (Michael Shanks): „Oni letí přes půl galaxie v nejmodernější vesmírné lodi, ale svou technologii nevyužívají. Víš co bylo jejich slabostí? Voda. Proč by napadli planetu která je ze 2/3 pokrytá vodou, nehledě na déšť.“ Nejspíše se baví o filmu Znamení (2002), ve kterém se dělo přesně to, o čem se baví, a slabinou mimozemšťanů byla též voda. (TomPlaysCZ)
  • Filmaři měli v plánu seriál zakončit 7. řadou, po níž by následovalo finále v podobě filmu. Jenže rating byl velice příznivý, a tak byl film rozdělen dvě části Ztracené město 1 a Ztracené město 2. Poté následovala 8. sezóna. (SG-1)

Reklama

Reklama