Reklama

Reklama

Tím SG-1 musí zachrániť svojich kolegov z tímu SG-9, ktorí uviazli na planéte obyvateľov jaskýň, pretože tamojšie priame slnečné žiarenie neznesiteľné. Zistili, že kapitán SG-9 Jonas Hansen zošalel, myslí si, že je boh a tyranizuje ba dokonca vraždí vlastnú posádku. Ako k tomu došlo? Keď miestni primitívni obyvatelia považovali Hansena za boha a začali ho uctievať, pomiatol sa a ako vražedný tyran opitý mocou ich nechal stavať chrám na svoju vlastnú počesť. Napokon zabil aj svojho podriadeného člena posádky Frakesa, antropológa SG-9. Tím SG-1 musí zachrániť SG-9 a zastaviť jeho šialeného veliteľa. Ako ho premôžu? (TV JOJ)

(více)

Recenze (13)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taká skôr pri zemi sa držiaca epizóda, ktorá z jedného člena tímu SG vytvára samozvaného boha. Cieľ je preto jednoduchý, spraviť z neho opäť "človeka", zodpovedajúceho sa za svoje hriechy. O'Neill na konci aký filozofujúci. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná myšlenka s členem SGC, co bere moc vážně mimozemšťany, kteří považují průchod bránou za důkaz Boží moci. Taky Roger R. Cross je můj oblíbený herec, hlavně teaser a vyprávění u ohně je hodně působivé i jeho zásluhou. Jen ta klišé zápletka, že je Hanson bývalý přítel Carterové, to si mohli autoři nechat od cesty. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E04 ⤶ Ten pocit, když celý život hledáš Boha a zjistíš, že jsi jím ty. Někteří lidé zdá se mají tendenci podlehnout vidině absolutní moci a božství. Aneb i členům SG může hrábnout. Co by se asi stalo, kdyby všichni umřeli při budování civilizace a zůstal by Bohem sám sobě? :). DJ: Chutná to jako kuře. SC: A co je na tom? DJ: Jsou to makarony se sýrem. Goa'uldové teraformovali planety, aby byly obyvatelné pro lidi? Tak dík. Tady ale očividně šlo jen o technologii lokálního charakteru. Zatím nás tvůrci jen lákají na pestrý svět hvězdných bran, ale od konce druhé epizody pořád čekám na další epizodu, která by posunula děj. ⤷ E06 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Daniel (Michael Shanks) o makarónech se sýrem ze svého MRE konstatuje, že chutnají jako kuře. Stejnou věc pronesl v původním filmu Hvězdná brána (1994) o mase tvora z Abydosu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama