Reklama

Reklama

Aké prekvapenie čaká na veliteľstvo základne Stargate, keď zistí, že Brána bola prvýkrát aktivovaná oveľa skôr, než Daniel Jackson rozlúštil jej symboly. Posádka SG-1 sa dozvedá, že posledný človek, ktorý Bránou prešiel pred nimi, bol istý Ernest Littlefield. Ale vzhľadom k tomu, že Ernest nevedel, ako sa dostať späť, zostal na istej planéte. SG-1 sa na ňu vydáva ... (TV JOJ)

(více)

Recenze (15)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E09 ⤶ Já to chápu, chtěli posunout děj a kdyby tam nebylo nějaké napětí, tak by byla epizoda asi moc nudná. Ale to načasování, kdy se tam vypraví po víc jak 50 letech a do pár hodin to tam celé zanikde, je do očí bijící. Až na tuhle maličkost je to naprosto strhující díl s úvodem, který se člověku vryje hluboko do paměti. ⤷ E11 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť jedna z najzapamätateľnejších epizód, kde sa mimo iného dozvieme, že Goaudi nie sú tvorcovia brán. Starec hrajúci 50-ročnho samotára to zahral skvele. Dostaví sa i vtip. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavý, emotivní a dramatický díl s klíčovými informacemi o historii a universu Stargate. "- Takže potřebujeme... energii." "- Nevidím zde žádné elektrické zásuvky." Mimochodem mladého Ernesta hraje pozdější doktor ze Stargate Atlantis :) ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá epizoda, která ukazuje historii zkoumání brány na Zemi, kde je vložený i milostný příběh Catherine s Ernestem, který na vedlejší postavy celkem funguje a je i zajímavě pojatý, nadhodí se zde i otázka ceny znalostí člověka a co je třeba jim obětovat. Trochu se nám zde i rozvíjí mytologie seriálu - tajemné společenství 4 ras, které jsme sice nakonec poznali, ale mohl tomu v seriálu být věnovaný větší prostor. Sice se mi moc nezdá, že Ernest po tolika letech samoty byl schopný prakticky hned komunikovat a diskutabilní je i otázka jeho přežití (že by ulovil tolik jídla z moře? rozhodně to nevypadalo, že mohl zkoumat širší okolí paláce), ale on i Catherine byli dobře zahrané postavy, mohli je ještě někdy vrátit do děje. ()

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stargate má obrovskou spoustu pětihvězdičkových epizod. A pak má ještě epizody, na které bodovací systém nestačí, protože  kvalitativně čnějí závratně vysoko i nad těmi nejlepšími z nejlepších. A tahle z nich vyčnívá úplně nejvýš. Nejdojemnější, nejzávažnější, nejkrásnější, nejsentimentálnější, vtipná, se strhujícím přiběhem a absolutně nepředstavitelným dilematem (vlastně hned několika dilematy). Že jim mírně nesedí letopočty, mi celkový dojem z nějakého důvodu vůbec nenarušuje. Čím jsem starší, tím jsem z téhle epizody víc a víc vedle. (10/5) ()

Reklama

Reklama