Reklama

Reklama

Na planéte Hanka bola zriadená dočasná vedecká stanica, aby počas miestneho zatmenie slnka zhromaždila údaje o disku najbližšej čiernej diery. Touto úlohou bol poverený tím SG-7. Vedecká misia sa však zmení na drámu po tom, čo SG-1 nájde celú populáciu planéty, vrátane tímu SG-7, mŕtvu. Prežil jediný človek, malé dievča Cassandra. Tento nevinný tvor, ktorý sa útekom zachránil z mŕtveho sveta, sa však stáva hrozbou pre celé veliteľstvo SGC, pretože má voperovanú bombu, aby zničila základňu pozemšťanov. Generál Hammond, členovia SG-1 a dr. Fraiserová sa musia rozhodnúť, či dieťa nechajú zomrieť, aklebo zachránia, pričom však zničia seba aj základňu SGC. (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E13 ⤶ Vyvraždit pár tisíc lidí a nechat na Zemi vybuchnout malou traumatizovanou trojskou holčičku, která to celé zažila... A nechat ostatní ji umřít na Zemi... Tohle je jedna z nejemotivnějších epizod celého seriálu! Docela to se mnou mává i když vím jak to dopadne. Cassandru adoptuje Janet a brzy ji uvidíme znovu. ⤷ S02E02E15 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tealc: "-Já tu černou díru pořád ještě nechápu." Oneill: "-No černá díra je... taková... velká věc. Je to... V podstatě je to... hmotná... díra... tam nahoře." Tealc: "-Aha." U tohohle rozhovoru pokaždé slzím smíchy :) Kromě toho je to ale napínavá epizoda s velkým citovým nábojem. Postava Cassandry mi v mnohém připomíná Newt z filmu Aliens. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý nápad s Goa'uldskou pastí na zničení SGC a vůbec vliv, jaký můžou mít SG týmy na situaci na jiných planetách (i když náznak, že vyhubení celé planety bylo kvůli ukrytí tajných výzkumů Nirrti jsme nedostali až do 5. série). Celá linie s Cassandrou byla velmi emotivní, dobře zpracovaná a zahraná, ale přesto mi přišlo trochu přešvihlé, že k ní byla Carterová až tak vázána, profesionální voják by si měl držet trochu větší odstup. A ten konec, kdy vlastně Jack ztratil úplně velení týmu (Carterová rozkaz splnit doslova odmítla, Daniel a Teal'c taky nešli pryč), to mi taky úplně nesedlo, na Jackově místě bych měl spíš pochyby, zda se v krizích mohu spolehnout na to, že poslechnou jím vydané rozkazy. Závěr v parku fajn týmový. Mimochodem tahle epizoda začala trend hromadných úmrtí jiných SG týmů, což se prolínalo celou sérií (tak s tím začala SG-7). ()

Reklama

Reklama