Reklama

Reklama

Na novej misii tím SG-1 zachráni desať obyvateľov z umierajúcej planéty Tollan a vezme ich so sebou na Zem. Omoc, veliteľ skupiny, však nie je z pozemšťanov nadšený, pretože ich považuje za príliš primitívnych, a chce sa vrátiť späť na Tollan. To však nie je možné, pretože Tollan bol zničený vulkanickou činnosťou. Omoc však so svojimi ľuďmi nechce na Zemi zostať a už vôbec nie podeliť sa s nimi o svoje vedomosti a vyspelé technológie. Ukazuje sa, že o Tollanov, a predovšetkým o ich znalosti, má záujem vojenská rozviedka na čele s plukovníkom Maybourneom. Omoc odmietne azyl v Zemi svetla, ktorú im ponúka najvyššia rada Tuplo. Tím SG-1 musí pre Tollanov urýchlene nájsť nový domov, skôr než ich vydajú do rúk Maybournovi a jeho ľudom. Voľba padne na Noxov. Ale plukovník Maybourne sa nehodlá len tak vzdať... (TV JOJ)

(více)

Recenze (13)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E15 ⤶ Noxové mají nové tollánské (o poznání méně přátelské) kamarády na podobné úrovni (ani o jedněch toho moc neuslyšíme) a my máme Maybourna, se kterým si užijeme ještě spoustu zábavy. Fakt divné je, že v jinak zajímavé epizodě porušení příkazů prezidenta nemělo žádné následky a že poslední Tolláni s jejich technikou uvízli na jejich planetě. ⤷ E17 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobre napísaná epizóda a prvé zoznámenie s plukovníkom Maybourneom. Sranda, že neskôr, teda po viacerých epizódach, keď bude Maybourn tŕňom v zadku projektu SG, sa z neho stane vtipná figúrka vypomáhajúca tomuto projektu. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé oblíbené rozšíření SG univerza. Tolláni byli jedna z mála ras, která nepatřila mezi hlavní spojence Země, ale oproti mnoha jiným jsme ji v seriálu vícekrát viděli/slyšeli o ní a dokonce se dořešil její osud. Tobin Bell byl dost charismatický, i když na první pohled tvrdý a nepřístupný, tak tu byly i náznaky, že je to do jisté míry jen přetvářka (rozhovor s Danielem venku a pak na rampě), navíc vzhledem k faktu, jak dopadla jejich technická pomoc sousedům, tak se nelze divit nedůvěře a neochotě se dělit o své znalosti. Narim mi byl taky sympatický (jen ne jako nápadník Carterové). Taky se nám tu poprvé objevil Maybourne a představila NID, která má zájem získávat vyspělé technologie na obranu Země za každou cenu, což je jeden z léta trvajících story-arců seriálu. Musím ale říct, že mi vždycky přišlo dost divné, že pro Hammonda a SG-1 nevzešly žádné důsledky z toho, že jen tak ignorovali rozkaz prezidenta. To, že by Daniel nemohl jít před válečný soud, je pravda, ale určitě by ho klidně mohli vyhodit. A zbytek SG-1 + Hammond nejevili žádnou snahu mu zabránit v pomoci úniku Tollánů, což by jim taky asi jen tak neprošlo. Za mě hodně velká logická chyba, za kterou jsem v pokušení strhnout celou hvězdu. Ale jinak mám epizodu moc rád, tak jednou přimhouřím oko... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama