Reklama

Reklama

Na novej misii tím SG-1 zachráni desať obyvateľov z umierajúcej planéty Tollan a vezme ich so sebou na Zem. Omoc, veliteľ skupiny, však nie je z pozemšťanov nadšený, pretože ich považuje za príliš primitívnych, a chce sa vrátiť späť na Tollan. To však nie je možné, pretože Tollan bol zničený vulkanickou činnosťou. Omoc však so svojimi ľuďmi nechce na Zemi zostať a už vôbec nie podeliť sa s nimi o svoje vedomosti a vyspelé technológie. Ukazuje sa, že o Tollanov, a predovšetkým o ich znalosti, má záujem vojenská rozviedka na čele s plukovníkom Maybourneom. Omoc odmietne azyl v Zemi svetla, ktorú im ponúka najvyššia rada Tuplo. Tím SG-1 musí pre Tollanov urýchlene nájsť nový domov, skôr než ich vydajú do rúk Maybournovi a jeho ľudom. Voľba padne na Noxov. Ale plukovník Maybourne sa nehodlá len tak vzdať... (TV JOJ)

(více)

Recenze (13)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E15 ⤶ Noxové mají nové tollánské (o poznání méně přátelské) kamarády na podobné úrovni (ani o jedněch toho moc neuslyšíme) a my máme Maybourna, se kterým si užijeme ještě spoustu zábavy. Fakt divné je, že v jinak zajímavé epizodě porušení příkazů prezidenta nemělo žádné následky a že poslední Tolláni s jejich technikou uvízli na jejich planetě. ⤷ E17 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobre napísaná epizóda a prvé zoznámenie s plukovníkom Maybourneom. Sranda, že neskôr, teda po viacerých epizódach, keď bude Maybourn tŕňom v zadku projektu SG, sa z neho stane vtipná figúrka vypomáhajúca tomuto projektu. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé oblíbené rozšíření SG univerza. Tolláni byli jedna z mála ras, která nepatřila mezi hlavní spojence Země, ale oproti mnoha jiným jsme ji v seriálu vícekrát viděli/slyšeli o ní a dokonce se dořešil její osud. Tobin Bell byl dost charismatický, i když na první pohled tvrdý a nepřístupný, tak tu byly i náznaky, že je to do jisté míry jen přetvářka (rozhovor s Danielem venku a pak na rampě), navíc vzhledem k faktu, jak dopadla jejich technická pomoc sousedům, tak se nelze divit nedůvěře a neochotě se dělit o své znalosti. Narim mi byl taky sympatický (jen ne jako nápadník Carterové). Taky se nám tu poprvé objevil Maybourne a představila NID, která má zájem získávat vyspělé technologie na obranu Země za každou cenu, což je jeden z léta trvajících story-arců seriálu. Musím ale říct, že mi vždycky přišlo dost divné, že pro Hammonda a SG-1 nevzešly žádné důsledky z toho, že jen tak ignorovali rozkaz prezidenta. To, že by Daniel nemohl jít před válečný soud, je pravda, ale určitě by ho klidně mohli vyhodit. A zbytek SG-1 + Hammond nejevili žádnou snahu mu zabránit v pomoci úniku Tollánů, což by jim taky asi jen tak neprošlo. Za mě hodně velká logická chyba, za kterou jsem v pokušení strhnout celou hvězdu. Ale jinak mám epizodu moc rád, tak jednou přimhouřím oko... ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky zbožňuju kulturní zážitek, který nám ukazuje, jak strašně jsme jako lidstvo ještě mladí a emočně (a i technicky) nevyzrálí...je dobře, že některé technologie nemáme, protože zatím bychom s přístupem nynějších vlád skončili jako sousedé Tollánů... :) ()

Reklama

Reklama