Reklama

Reklama

Tím SG-1 musí ukončiť svoju misiu na planétu P4A-771 skôr než vôbec začala, pretože ho napadnú miestni nepriateľskí obyvatelia ihneď po prechode bránou na planétu. Pri návrate na Zem je však systém preťažený, a kým sa Teal'covi a Danielovi podarí zranených dostať späť na Zem do SGC, Sam a vážne zranený Jack sa ocitnú v ľadovej jaskyni na nejakej neznámej planéte. Aspoň si to teda myslia. Jackov zdravotný stav sa rýchlo zhoršuje a brána nereaguje na zadanie pozemské adresy. Carterová zisťuje, že sú uväznení na ľadovej planéte. Vyzerá to pre nich beznádejne. V SGC medzitým nastáva boj s časom o záchranu O'Neilla a Carterovej. Daniel zisťuje neuveriteľnú skutočnosť - na Zemi je ukrytá ešte jedna hviezdna brána... (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E16Plukovníku, je to ledová planeta. Mrazivá (doslova) survival detektivka o objevení druhé brány na Antarktidě. Netušil jsem, že antarktická linka začala už během první sezóny… Záběr z drogu, jak Samantha vyleze uprostřed nekončící ledové pustiny je emocionálně těžce zdrcující. Tak to trošku vyvažovali humorem jak z IT Crowd. Jo a tamto byla plukovníkova zbraň, opravdu ⤷ E18 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Hathor druhá epizoda 1. řady, kde pořádně vidíme vojenskou stránku Carterové. Vzhledem ke stavu O'Neilla je nucena starat se o vše důležité ohledně jejich přežití a dočasně ho i opustit, O'Neill k ní postupně získává důvěru i respekt (což jistě začalo už během řady, ale tady vzhledem k situaci to získává větší hloubku). V SGC máme zbytek týmu, který se snaží najít své kolegy (osobně mi Danielovy závěry připadají až moc vycucané z prstu, není to žádný vědec, od Silera by to jistě působilo věrohodněji). A Siler poprvé na scéně, kompetentní a stojící si za svým (prostě není možné to spravit rychleji, na tom fakt, že dvě postavy jsou v ohrožení, nic nemůže změnit). Jedna z nejlepších epizod 1. řady. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Přestože blízké záběry na monitor při vytáčení brány ukazují adresu na Abydos (což bylo v úvodních sériích Hvězdné brány běžné), zobrazovaly počítače při natáčení scény adresu jinou, jak je vidět v záběrech, které se přímo nezaměřují na monitor. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama