Reklama

Reklama

Tím SG-1 musí ukončiť svoju misiu na planétu P4A-771 skôr než vôbec začala, pretože ho napadnú miestni nepriateľskí obyvatelia ihneď po prechode bránou na planétu. Pri návrate na Zem je však systém preťažený, a kým sa Teal'covi a Danielovi podarí zranených dostať späť na Zem do SGC, Sam a vážne zranený Jack sa ocitnú v ľadovej jaskyni na nejakej neznámej planéte. Aspoň si to teda myslia. Jackov zdravotný stav sa rýchlo zhoršuje a brána nereaguje na zadanie pozemské adresy. Carterová zisťuje, že sú uväznení na ľadovej planéte. Vyzerá to pre nich beznádejne. V SGC medzitým nastáva boj s časom o záchranu O'Neilla a Carterovej. Daniel zisťuje neuveriteľnú skutočnosť - na Zemi je ukrytá ešte jedna hviezdna brána... (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E16Plukovníku, je to ledová planeta. Mrazivá (doslova) survival detektivka o objevení druhé brány na Antarktidě. Netušil jsem, že antarktická linka začala už během první sezóny… Záběr z drogu, jak Samantha vyleze uprostřed nekončící ledové pustiny je emocionálně těžce zdrcující. Tak to trošku vyvažovali humorem jak z IT Crowd. Jo a tamto byla plukovníkova zbraň, opravdu ⤷ E18 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl bez bombastických efektů, ale s nápaditým závěrem, který ovlivní hodně dalších dílů. Emotivní sbližování Carterové a Oneilla v atmosféře zoufalství dodává ten správný náboj. Ale generála, který opustí základnu a vydá se taky na záchranou akci, toho jim nežeru. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Hathor druhá epizoda 1. řady, kde pořádně vidíme vojenskou stránku Carterové. Vzhledem ke stavu O'Neilla je nucena starat se o vše důležité ohledně jejich přežití a dočasně ho i opustit, O'Neill k ní postupně získává důvěru i respekt (což jistě začalo už během řady, ale tady vzhledem k situaci to získává větší hloubku). V SGC máme zbytek týmu, který se snaží najít své kolegy (osobně mi Danielovy závěry připadají až moc vycucané z prstu, není to žádný vědec, od Silera by to jistě působilo věrohodněji). A Siler poprvé na scéně, kompetentní a stojící si za svým (prostě není možné to spravit rychleji, na tom fakt, že dvě postavy jsou v ohrožení, nic nemůže změnit). Jedna z nejlepších epizod 1. řady. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Jack a Sam skončí v jeskyni z ledu... Navíc Jack je vážně zraněn ;) Přísahám, že je to zbraň :)))) "Plukovníku -- Sam --- Jacku --- je zima.. --- já vím, teď můžete spát" ;) ()

Reklama

Reklama