Reklama

Reklama

Skeptického senátora Kinseyho poveria, aby vypočul členov SG-1 a rozhodol, či má projekt Hviezdnej brány pokračovať alebo sa skončiť, pretože jeho prevádzka je príliš nákladná a úžitok či dosiahnuté výsledky sú zatiaľ skromné. Senátor nedbá na naliehanie členov SG-1 a generála Hammonda, že SGC je prvou a vlastne jedinou obrannou líniou v boji s Goa'uldami. Neverí, že Goa'uldovia predstavujú pre Zem smrteľné nebezpečenstvo. Nedbá ani na varovanie Daniela, že v najbližšej dobe Zemi hrozí útok Goa'uldov, a ten by sa mohol skončiť zničením celej planéty, ako sa to už stalo v alternatívnej realite, do ktorej sa Daniel dostal interdimenzionálnym prenosom pomocou kvantového zrkadla na P3R-233. Arogantný senátor mu však neverí a považuje ho za blázna. Žiadne argumenty členov SG-1 nakoniec neuspejú a senátor Kinsey uzatvára celý projekt Hviezdnej brány. (TV JOJ)

(více)

Recenze (16)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E19 ⤶ Senátor Kinsey se snaží zničit Zemi, díl první. Tady poprvé a furt ne a ne se poučit. Opakování je matka moudrosti, tak se tvůrci rozhodli, že vždy zařadí jeden nízkonákladový opakovací díl, kde si lidé povídají o tom co se stalo a nahází tam sestřihy z minulých dílů :) Jediným plusem je zakonponování do dramatického finále a gradace napětí na konci. ⤷ E21 ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leč se téměř nic nedozvíme, tak i přesto "Politika" má své postavení mezi ostatními díly, protože celý díl je už od minulého "Paralelního světa" příprava na dramatické zakončení první série + začátek nové série... ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý Ronny Cox jako Kinsey poprvé (dokonce má i některé pravdivé připomínky k celé situaci, byť celkově jde o arogantního parchanta). Epizoda má svou důležitost i pro závěrečné finále, takže nejde jen o výplň a některé slovní přestřelky neměly chybu, stejně tak Robert Wisden tady byl o pěkný kus slizčí než v úvodní dvojepizodě. Jen některé ty flashbacky mohli podstatně zkrátit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Při zasedání se senátorem řekne Daniel (Michael Shanks), že se obávají toho, že Goa'uldi zaútočí pomocí vesmírných lodí. Senátor odpoví, že pak budou mít co dělat s letectvem Spojených států. Na to Daniel odpoví: „Pravda, prostě jim nasadíme do počítače na mateřské lodi virus.“ Jedná se o narážku na film Den nezávislosti (1996), kde se snaží k zastavení mimozemské invaze nakazit počítač mateřské lodi počítačovým virem. (venca)

Reklama

Reklama