Reklama

Reklama

Tím SG-1 sa vydáva na ďalšiu neznámu planétu. Narazí na vydeseného muža, ktorý ich žiada o pomoc. Členovia SG-1 sa ho snažia upokojiť a vezmú ho so sebou. Neujdú však ďaleko. Náhle sa ocitnú v auditóriu, kde im oznámia, že prekročili zákon nielen tým, že vkročili na svätú pôdu, ale tiež pomohli vrahovi Roshurovi na úteku. Nič nezmôže Jackova obhajoba, že netušili o posvätnom území a chceli len pomôcť vydesenému mužovi, ktorý ich žiadal o pomoc. Pozemšťanov odsúdia na doživotie a pošlú bránou na väzenskú planétu Hadante. Jedinú možnosť úniku z podzemného väzenia predstavuje hviezdna brána. Členovia tímu však nemajú k dispozícii DHD ani zdroj energie, potrebný pre manuálne zadanie adresy priamo na bráne. (TV JOJ)

(více)

Recenze (10)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda mi připadá jako jedna z těch slabších. Celé prostředí vězení mi připadá kapku klišovaté, hlavně velký boss, který si zasedne na naše hrdiny a nakonec je odpraven, aby se kápem vězení stal jeden z hlavních hrdinů (moc to nevylepší fakt, že má nejméně oblíbená postava). Postava Liney je celkem zajímavá a možná i kontroverzní, protože nevíme, co vlastně bylo původním úmyslem se stvořením viru a jak to bylo s jeho rozšířením - máme jen neúplnou výpověď neznámého trestance a spoustu dohadů. Spolupráce týmu ve vězení, vzájemná ochrana a spojení s pochybnou existencí zaujmou, stejně tak úsilí Hammonda a dalších SG týmů (i když by mě zajímalo, kdyby uvěznili řekněme takovou SG-4, tak jak moc úsilí by Hammond a další lidé na základně vyvinuli, pro SG-1 se vždycky každý může přetrhnout, nabídl by generál vyměnit si místo i za jiný tým?). Epizodu za mě hodně sráží konec, kdy jednak Carterová prozradí Linee přísně tajné informace (souhlas generála ještě neměla, ne?) a jak najednou Linea perfektně ovládá počítač a další systémy základny (jak může nastavit falešnou autodestrukci, kterou nikdo z přítomných nedokáže zastavit, to už je trochu moc). Silnější 3 hvězdy, taková průměrná epizoda.... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezabudnuteľná epizóda, hlavne vďaka starej a klamlivej 'ničiteľke svetov', ktorá sa ešte neskôr objaví. Akurát záver bol narýchlo zmáknutý a aj zle napísaný, keď behom polhodiny sa človek dovtedy neznajúci počítač, dokáže na ňom naučiť pracovať. A to tak, že ťuká do klávesov bez pozeranie na prsty, ovláda všetky nastavenia a kódy lepšie ako na to určení pracovníci. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E02 ⤶ Díl s Lineou, Ničitelkou světů, scénáristicky dost drhne. Prostě ji chtěli vyslat do Galaxie, tak na to naroubovali podivný příběh. Proč ten člověk spáchal zločin, když všichni ví, že žádný zločin neprojde? Co to je za logiku odsoudit lidi co neudělali vůbec nic? Proč ten slepý kradl jídlo z hladu, když jsou prý tak vyspělí a bez zločinnosti? Co to je proboha za společnost? Vždyť do toho vězení posílají tolik vězňů… SG týmy s nimi jednají, ale nedozvíme se o nich nic, ani je neuvidíme. A jak vlastně Ničitelka světů dokázala to co dokázala, když ani neví co jsou základní prvky hmoty? Byla to nějaká nalezená technologie? Díl plný samých podivností, otázek a s žádnou odpovědí. Příště si zařádí v polovině 3. série. ⤷ E04 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama