Reklama

Reklama

Po príchode na novú planétu tím SG-1 uvidí goa´ldskú pyramídová loď a ťažobnú baňu, pred ktorou panuje čulý ruch. Daniel zachráni život mladej dievčine, ktorá sa rozhodla spáchať samovraždu skokom do priepasti, čím však SG-1 prezradí svoju prítomnosť a padne do zajatia. Pri pokuse o útek Daniela smrteľne zraní padajúca skala uvoľnená výstrelom z tyčovej zbrane. Shyla zachráni Danielovi život, keď ho včas uloží do liečiaceho sarkofágu. Keď ho však aj po uzdravení núti používať sarkofág ako dôkaz, že jej dôveruje, častý pobyt v sarkofágu úplne zmení Danielovu osobnosť. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna kde luxusne vystajlovaný Daniel vkročí do bane, kde sú úmornou robotou, špinou a nepohodlím gniavený jeho traja kolegovia, nemá chybu. Úsmev od ucha k uchu. No ale aspoň si vojenská partička trochu zamaká ako bežní ľudia. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dramatická proměna Daniela Jacksona ve fanatického magora. V podstatě nic jiného se tu nedělo. Závěr byl poněkud podivný. Proč sarkofág hned ničit? Nestačilo by ho třeba zakopat a použít jen v nouzi nejvyšší? ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizody zaměřené na Daniela Jacksona nepatří k mým nejoblíbenějším - zvlášť, když se prezentuje tak nesnesitelně ve stylu "musím udělat správnou věc za každou cenu a budu ignorovat rozkazy svého velitele" a akorát tím dostane do průseru celý tým, který to málem stojí život, zatímco on je v nažehleném obleku v paláci u slavnostní večeře. Celá zápletka se sarkofágem je ale velmi zajímavá a nutno uznat, že přeměnu na arogantního hajzla hraje Shanks na jedničku (viz jeho tiráda na téma "ty mě snad nikdy nedoceníš"). V průběhu seriálu bylo ukázáno, že užívání sarkofágu dokáže v lidem probudit jejich horší stránky (ale ne u všech, viz O'Neill v 6. sérii), takže navzdory tomu, že někteří fanoušci Daniela ho mají skoro za svatého, tak tahle epizoda ukazuje, že do svatého má hodně daleko. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daniel zachrání holku, která chce skočit z útesu a za odměnu jsou zavřeni do dolu :))) měli jsme se dobře: Sam má trochu nakadahu, Teal'c má nové kamarády, Daniel se zasnoubil a já jdu do sprchy... :)))) ()

Reklama

Reklama