Reklama

Reklama

Tím SG-1 vyšlú na planétu P5C-353 podobnú Mesiaci, ktorá nemá dýchateľnú atmosféru a tisíce rokov ju nik neobýval. Na povrchu rozvŕtanom krátermi nájdu zlatistý podstavec s guľovitým objektom, ktorý generuje elektromagnetické pole a vysiela slabé žiarenie alfa, gama a delta. Jej povrch je pokrytý drobným písmom, ktoré nikto nepozná. Po diskusii o možnom nebezpečenstve nakoniec Jack usúdi, že zisk preváži riziko a nariaďuje vziať guľovitý objekt na Zem. Ukáže sa, že guľa je schránka pre mimozemské organizmy, ktoré v nej prežívali tisíce rokov a čakali, až sa dostanú do vhodného prostredia. A to sa práve stalo... Hneď, ako sa organizmy ocitnú v pozemskej atmosfére plnej života, začnú opúšťať guľu, množiť sa a zamoria SGC. Experiment ohrozí všetko život na Zemi... (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E06 ⤶ Carterová, nejezdi tím výtahem, když selhávají systémy, do kterých se nabourala cizí entita… Spousta patosu, zbytečná linka s do Sam zamilovaným poručíkem, sekunda do autodestrukce a přitom tak zajímavý námět… ⤷ E08 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá základna je zamořena mimozemským virem - docela slušná akční epizoda i s pár pěknými charakterovými momenty (hlavně Jack/Teal'c), byť zde máme hodně klišé v podobě typických scén (zrušení výbuchu vteřinu před ním - to jako mělo vyvolat napětí? ani to nedávalo smysl, to nemohl Jack posílat kouli bránou a oni během toho rušit autodestrukci? to museli čekat až do vypnutí brány?) nebo siláckých dialogů ("bez boje to nevzdáme"). Nicméně to závěrečné navázání kontaktu s mimozemskou rasou, která kupodivu neměla nepřátelské úmysly, mě docela překvapilo, to jsem nečekal. Trochu zbytečná linka s nakaženým poručíkem, který má slabost pro Carterovou, ani ji v epizodě nedořešili, tak proč ji tam vůbec cpát... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama