Reklama

Reklama

Tím SG-1 vyšlú na planétu P5C-353 podobnú Mesiaci, ktorá nemá dýchateľnú atmosféru a tisíce rokov ju nik neobýval. Na povrchu rozvŕtanom krátermi nájdu zlatistý podstavec s guľovitým objektom, ktorý generuje elektromagnetické pole a vysiela slabé žiarenie alfa, gama a delta. Jej povrch je pokrytý drobným písmom, ktoré nikto nepozná. Po diskusii o možnom nebezpečenstve nakoniec Jack usúdi, že zisk preváži riziko a nariaďuje vziať guľovitý objekt na Zem. Ukáže sa, že guľa je schránka pre mimozemské organizmy, ktoré v nej prežívali tisíce rokov a čakali, až sa dostanú do vhodného prostredia. A to sa práve stalo... Hneď, ako sa organizmy ocitnú v pozemskej atmosfére plnej života, začnú opúšťať guľu, množiť sa a zamoria SGC. Experiment ohrozí všetko život na Zemi... (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E06 ⤶ Carterová, nejezdi tím výtahem, když selhávají systémy, do kterých se nabourala cizí entita… Spousta patosu, zbytečná linka s do Sam zamilovaným poručíkem, sekunda do autodestrukce a přitom tak zajímavý námět… ⤷ E08 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá základna je zamořena mimozemským virem - docela slušná akční epizoda i s pár pěknými charakterovými momenty (hlavně Jack/Teal'c), byť zde máme hodně klišé v podobě typických scén (zrušení výbuchu vteřinu před ním - to jako mělo vyvolat napětí? ani to nedávalo smysl, to nemohl Jack posílat kouli bránou a oni během toho rušit autodestrukci? to museli čekat až do vypnutí brány?) nebo siláckých dialogů ("bez boje to nevzdáme"). Nicméně to závěrečné navázání kontaktu s mimozemskou rasou, která kupodivu neměla nepřátelské úmysly, mě docela překvapilo, to jsem nečekal. Trochu zbytečná linka s nakaženým poručíkem, který má slabost pro Carterovou, ani ji v epizodě nedořešili, tak proč ji tam vůbec cpát... ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je trošku obrazem, jak by mohla dopadnout naše civilizace, pokud se to tady po*ere... :) Bylo zajímavé sledovat, jak od strachu z nákazy hledali nakonec komunikaci. :) Tak by se mělo k strachům přistupovat. :) ()

Reklama

Reklama