Reklama

Reklama

Tím SG-11 sa nevráti z misie na planétu PXY 887, kde ťažil vzácny kov trinium, ktorý je pevnejší a stokrát ľahší ako oceľ. Namiesto SG-11 však vyletí z brány šíp a zasiahne Jacka. Jeho kolegovia z SG-1 musia zistiť, prečo sa tím SG-11 nevrátil. Na planéte ich niečo omráči a ocitnú sa v tábore indiánskeho kmeňa Salish. Hovorca kmeňa Tonani tvrdí, že členov SG-11 zajali Duchovia. Carterová a jej vedeckí kolegovia sú pomerne skeptickí, keď majú žiadať T´akayu - ducha vo vlkovi a Xe´lse - ducha v havranovi, aby prepustili ich kolegov z SG-11. Tí ich však naozaj prepustia a spoločne s Tonanim sa vrátia na Zem. Zároveň padne rozhodnutie, že pozemšťania budú v ťažbe vzácneho kovu na planéte pokračovať. Členovia tímu SG-11 sa však náhle zmenia na mimozemšťanov a nechajú zmiznúť všetok personál SGC... (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E12 ⤶ Indiánští duchové se nezdají být tím čím jsou. Líbilo se mi, jak ta epizoda dopadla dobře/nedobře. Těžit se nebude ani po dobrém (SG-1 chtěla vyjednávat) ani po zlém (NID?, vlivní politici?). Mimozemšťané ochránili svou planetu i jejich indiánské svěřence, dostali důležité poučení od SG-1, nezničili lidi z Tauri… Zajímavý mix. ⤷ E14 ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od Ben666, mě se víc líbilo to pojetí Indiánské kultůry, ta druhá část v SGC mě přišla nepřirozená i na vesmírné pojetí. .. Ale na rozdíl od Goa'uldů tihle byli friendly. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda s pôvodnymi americkými obyvateľmi na cudzej planéte nie je veľmi dobrý nápad, ale tak aspoň má epizóda k záveru spád a naozaj prekvapivé a aaj akčné vyústenie. Koniec je však trochu nedopracovaný. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá příležitost vidět Carterovou poprvé ve vedení týmu, ty scény s indiánskou kulturou mě moc nebavily, ale infiltrace SGC mimozemšťany to zase zvedla nahoru. Mohli trochu ukázat, že Hammondovi nebyl rozkaz příjemný, takhle působil trochu mimo charakter. Jinak bylo dobré vidět, že kapitán Conner se vrátil do normálu po té katastrofální misi z první sezony, škoda, že se Roger C. Cross už v seriálu znovu neobjevil. ()

Reklama

Reklama