Reklama

Reklama

Tím SG-1 navštívi planétu, kde sa používa rovnaký jazyk, aký našli na mieste stretnutia štyroch mimozemských rás. Keď O´Neill študuje neznámy prístroj, do mozgu sa mu nahrajú všetky znalosti Antikov. Jack postupne začína hovoriť ich jazykom a tvoriť veci, ktorým nerozumie. Do počítača SGC zadá nové adresy hviezdnych brán. Jackov mozog je však preťažený poznatkami Antikov a hrozí mu zrútenie. O´Neill zostaví zariadenie, ktoré mu pomôže dodať energiu na zadanie adresy na domovskú planétu Asgardov v galaxii Ida. Samantha a Teal´c ostanú uväznený na planéte, kde stúpa teplota. Jack im nakreslí plánik, aby hrozbe unikli. Potom Jack zadá adresu z ôsmimi symbolmi a prenesie sa na planétu Asgardov. (TV JOJ)

(více)

Recenze (18)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E14 ⤶ Stane se jednou lidstvo pátou rasou? Asghardové, Noxové, Furlingové, Antikové… Byli bychom ve vybrané společnosti, ale většina lidí je dost jinde :). Ještě že šedí mužíčkové umí pomoct od antického bolehlavu po první epické cestě do vzdálené galaxie. Důkladně jsme vaši rasu studovali. Protože se později ukáže, že naše rasa má fakt velký problém. A jak to studování vypadalo zjistíme o 5 sezón později :). ⤷ S07E03E16 ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z hlediska vývoje seriálu jde o zcela zásadní epizodu, Země se tu konečně zkontaktuje s Asgardy, což byli nejdůležitější spojenci Země, poprvé se tu dozvíme o Anticích, vidíme zde archív všech jejich znalostí, který se v seriálu ještě později objeví a něco z toho pak Jack použije i prakticky, takže tu máme přídavné zařízení pro cestu do jiné galaxie nebo nové adresy pro cestování. Osobně si myslím, že RDA odvedl v téhle epizodě dobrý herecký výkon, postupnou proměnu vlivem nadměrně zatíženého mozku jsem mu bez problému věřil. Další velké plus epizody je, že vyrovnaně kombinuje epizodu zaměřenou na jeden charakter s dlouhodobým story-arcem seriálu, obvykle to bývá jedno nebo druhé. Na druhou stranu tuhle epizodu nevidím jako něco výjimečného a jednu z nejlepších z celého seriálu, na tu mám jiné adepty. A taky mi v téhle epizodě leze na nervy Daniel Jackson s tím svým nabubřelým přístupem "já přesně vím, co se s ním děje, já jediný věřím, že má v hlavě znalosti původních stavitelů brány, já jsem jeho jediná naděje na komunikaci" Pod 5 hvězd ale nepůjdu.... ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Jako vazne jeden z nejlepsich dilu? 😂😂😂. Genialni RDA se chova jak retard - herec to rozhodne neni. A vubec cely ten herecky ansambl je vybrany tak nejak nesympaticky. Me SG docela bavi a chapu, ze tenhle dil je dulezity pro serialove univerzum a ze by si spousta fandu prala aby nejaci emzaci existovali, ale hlavne diky tem "hereckym" vykonum je to 50%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť parádna epizóda 2. série, s mysterióznou zápletkou, kde si O'Neill vytvára kamarátov priamo na domovskej planéte "1. rasy". "Máte velký potenciál" možno dobre znie, ale je to veľké klišé. Malou čiernou škvrnou, a nielen tejto apizódy, ale celého seriálu, je práve spracovanie Asgardov, ktoré nevyzerá veľmi dobre. Vidno, že tvorcovia so svojou (televíznou) technikou ešte nedorástli na to, aby ich 3D vyobrazenie vyzeralo vierohodnejšie. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Když se Jack O'Neill (Richard Dean Anderson) dostane na planetu Asgardů, aby mu pomohli, použijí na něj jakési ruční zařízení. To má úplně stejný zvuk, který tvůrci později použili na zvuk paprskové zbraně mateřských lodí Oriů z konce 9. série. (Guilemot)

Reklama

Reklama