Reklama

Reklama

Čierna diera uväznila tím SG-10 na planéte P3W-451. Pri pokuse o jeho záchranu sa hviezdna brána zasekne a hrozí, že čierna diera pohltí celú Zem. Pri pokuse vypnúť prúd sa Teal´c so seržantom Silerom zrania. Aj napriek odpojenému napájaniu čierna diera stále ponecháva červiu dieru otvorenú a svojou vysokou gravitáciou spôsobuje, že na Zemi sa spomaľuje čas. Centrála SGC stratí kontakt s okolím a Pentagón vyšle špeciálne jednotky pod vedením plukovníka Cromwella v domienke, že SGC napadli mimozemšťania. Hammond odcestuje do Washingtonu, kde sa rozhodne, že zničia základňu aj hviezdnu bránu, lebo ohrozujú bezpečnosť Zeme. Základňu evakuujú a zostane len Jack s Cromwellom, aby zapli autodeštrukciu. Medzitým sa však Sam podarí nájsť iné riešenie... (TV JOJ)

(více)

Recenze (14)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E15 ⤶ Tahle epizoda patří mezi pár z těch, které mi i po pár desetiletích nejvíc utkvěly v paměti. Velmi sugestivní, děsivá, relativistická, vědecká, neúprosně smrtící… Vesmír je divné místo pro život. Fakt. Na jaký svět asi ta červí díra přeskočila? ⤷ E17 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ľudia utekajúci pred čiernou dierou a priťahovaní jej gravitáciou...astrofyzici pri pohľade na túto epizódu by sa určite búchali za čelo, čo za donebavolajúce kraviny to v TV púšťajú, ale nám to až tak veľmi nevadí. Hlavná vec, že epizóda má grády, dilatáciu času a veľa akcie. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začne to nenápadně. Mise se nepovedla, vojáci se snaží vrátit bránou zpět. Ale pak to nabere úplně nečekané otáčky. Skvělý díl. Snad jen Oneillovo popichování se starým známým si tvůrci mohli odpustit - bylo tam jaksi navíc. A představa, že se dá velká gravitace porazit silou v rukách, je hodně úsměvná. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda patří mezi mé nejoblíbenější z celého seriálu. Skvělé efekty, zajímavá zápletka, děj napínavý až do konce a jako bonus představení majora Davise, mé nejoblíbenější vedlejší postavy z celého SG universa (spolu s Jacobem Carterem). ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Topkova epizóda. Zem je spojená s čiernou dierou skrz bránu, ktorá kvôli časovému paradoxu nejde vypnúť. Na SGC  sa spomaľuje čas, Carterova musí niečo vymyslieť. Jack je konfrontovaný s démonom minulosti. Skvelé vyobrazena čierna diera. ()

Reklama

Reklama