Reklama

Reklama

Jacka rozmrazia v budúcnosti. Dozvie sa, že na Zemi ho vrátili hviezdnou bránou už zmrazeného a trvalo sedemdesiat rokov, než ho mohli rozmraziť. Vo vesmíre sa ďalej bojuje s Goa´uldmi, a že preto potrebujú všetky dostupné informácie o rasách, ktoré by im mohli v boji pomôcť. Tvrdia mu, že všetci z tímu SG-1 sú už dávno mŕtvi. Rovnaká vec sa stane aj Sam a Danielovi. Medzitým sa na Zemi po troch týždňoch bezvedomia prebudí Teal´c. Povedia mu, že zvyšok tímu SG-1 sa nenašiel a už po ňom nebudú pátrať. Teal´c chce zo Zeme odísť. Hammond mu v tom chce zabrániť, avšak Teal´c je neoblomný a odchádza. Medzitým Jack zistí, že niečo nie je v poriadku, keď začuje doktorov hovoriť goa´uldštinou. Zistí, že sa nachádza v komplexe, ktorého časť je napodobenina SGC a zvyšok sú goa´ldské štruktúry. Podarí sa mu oslobodiť Daniela a Sam a spoločne chcú utiecť hviezdnou bránou - tá je však umelá. Objaví sa Hathor a jej služobníci. Hathor chce od pozemšťanov získať informácie o nových technológiách a žiada, aby sa jeden z nich stal hostiteľom dospelých goal´dských lariev. (TV JOJ)

(více)

Recenze (17)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E21 ⤶ Udělat poslední díl sezóny (zase) jako opakovací „jetolevné“ epizodu mi nepřijde moc šťastné. Oproti první sezóně, kde byla opakovačka fakt slabá, se ale dost zlepšili. Navíc ani ten děj na to není dost epický. Hathor na to jde chytře a získává od nich informace dobrovolně, ale asi všichni by ji dříve nebo později prokoukli. Ale u Jacka udělali naprosto nesmyslnou chybu. Zdrhli a byli chyceni. Smůla. Pokračování příště. ⤷ E01 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie celkom domyslená epizóda, kde sa Goauldi spočiatku správajú ako ľudia - pýtam sa kde je ich nízko položený hlas? Spôsob správania a mimika je až príliš ťažká na to, aby si ju mohli za krátky čas osvojiť na nerozoznanie. Tiež to je spočiatku množstvo retrospektív. Ale zbytok je už parádny a akčne bohatý. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start dílu, kdy se ocitáme v naprosto zoufalé situaci, neměl chybu. Postupné odhalování pravdy mě bavilo přímo extrémně. Opakovací záběry z minulosti byly ale až příliš dlouhé. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně odfláknutý závěrečný díl druhé série. Značnou část tvoří recyklace scén z předchozích dvou sérií a to že to dělají formou vizualizace vzpomínek jednotlivých aktérů není plus naopak to situaci ještě zhoršuje tím, že si postavy "vzpomínají" na věci, které nemohli vědět či vidět (např. jelikož je viděl pouze divák). Chápu, byli líní to zeditovat, ale i tak je to dost do očí bijící. A to že je to z roku 1999 není omluvou a to i včetně faktu, že v té době to byl fungující systém jedné epizody týdně. Slušný potenciál hodně shozený celkovým provedením. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka zajímavá (i když se Hathor mohla víc snažit, aby základna vypadal více futuristicky, přece jen 80 let je hodně dlouhá doba), ale na finále sezony je to slabší epizoda. Na vině jsou především flashbacky, které někdy ani nesouvisejí s celkovým dějem (proč si Sam v momentě spatření Jacka vzpomněla zrovna na scénu z Message in a Bottle?) a některé z nich zaberou zbytečně moc místa (The Torment of Tantalus). Taky se tu ukazuje, že ne vždy je možné hledat SG-1 donekonečna (někdy mě unavuje, jak jsou všichni ochotni udělat při jejich zmizení vše možné i nemožné, protože u jiných týmů v trablech to takhle mnohdy nevypadá), což se mi docela líbí. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle rekapitulační díly mě fakt moc nebaví. Nicméně po chvíli vám začne vrtat hlavou, co se to vlastně děje. Druhá půlka se ale skvěle rozjede a cliffhanger na konec... Už se těším na třetí sérii. :) ()

Reklama

Reklama